Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer å starte Svalbard Venstre

 

Vurderer å starte Svalbard Venstre

Et lokallag for Venstre er under planlegging på Svalbard. Foreløpig har partiet to aktive medlemmer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Man må være tre for å danne et lokallag. Nå er vi to som har meldt oss inn og en som er interessert dersom vi lager et lokallag. Så nå må vi områ oss litt, vi som står som medlemmer, sier Lasse Stener Hansen.

Felles interesser
På Venstre sine hjemmesider står han nå som kontaktperson for et kommende lokallag på Svalbard, noe han ikke visste om selv, før han fikk en telefon fra en som var interessert i å melde seg inn.
– Jeg ble overrasket da personen ringte. Jeg var den første som meldte meg inn i Venstre her oppe, det er vel derfor jeg står som kontaktperson, sier Stener Hansen.
Det han heller ikke visste var at hans arbeidskollega i Pole Positions, Terje Aunevik, også hadde meldt seg inn i Venstre, nesten samtidig. De to kollegene ante ingenting om at de hadde felles politisk standpunkt.
– Han fikk et tips om at han kunne ta kontakt med meg av Venstre på fastlandet. Den beskjeden fikk han på mail mens vi satt ved siden av hverandre, forteller Stener Hansen.

Ikke passive
Moderpartiet på fastlandet har et stort ønske om at de skal danne et lag, og har allerede vedtatt at Venstre på Svalbard organisatorisk skal tilhøre fylkeslaget i Troms.
Stener Hansen og Aunevik var imidlertid enige om at de ikke ville danne noe lokallag før årets valg, fordi de ikke hadde nok grunnlag.
– Hvis vi skal ha et lokallag må vi være aktive og ikke sitte som et passivt parti. Jeg har stadig hatt lyst til å si noe i samfunnsdebatten på vegne av Venstre, men har ikke gjort det fordi vi ikke har hatt noe lokallag, sier Stener Hansen.
Responsen de får vil være avgjørende for hva de velger å gjøre.
– Et sentralt spørsmål for oss blir hva vi tror vi kan bidra og påvirke med. Før vi starter opp er det noe som vil bli diskutert oss i mellom, sier Stener Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!