Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer å starte Svalbard Venstre

 

Vurderer å starte Svalbard Venstre

Et lokallag for Venstre er under planlegging på Svalbard. Foreløpig har partiet to aktive medlemmer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Man må være tre for å danne et lokallag. Nå er vi to som har meldt oss inn og en som er interessert dersom vi lager et lokallag. Så nå må vi områ oss litt, vi som står som medlemmer, sier Lasse Stener Hansen.

Felles interesser
På Venstre sine hjemmesider står han nå som kontaktperson for et kommende lokallag på Svalbard, noe han ikke visste om selv, før han fikk en telefon fra en som var interessert i å melde seg inn.
– Jeg ble overrasket da personen ringte. Jeg var den første som meldte meg inn i Venstre her oppe, det er vel derfor jeg står som kontaktperson, sier Stener Hansen.
Det han heller ikke visste var at hans arbeidskollega i Pole Positions, Terje Aunevik, også hadde meldt seg inn i Venstre, nesten samtidig. De to kollegene ante ingenting om at de hadde felles politisk standpunkt.
– Han fikk et tips om at han kunne ta kontakt med meg av Venstre på fastlandet. Den beskjeden fikk han på mail mens vi satt ved siden av hverandre, forteller Stener Hansen.

Ikke passive
Moderpartiet på fastlandet har et stort ønske om at de skal danne et lag, og har allerede vedtatt at Venstre på Svalbard organisatorisk skal tilhøre fylkeslaget i Troms.
Stener Hansen og Aunevik var imidlertid enige om at de ikke ville danne noe lokallag før årets valg, fordi de ikke hadde nok grunnlag.
– Hvis vi skal ha et lokallag må vi være aktive og ikke sitte som et passivt parti. Jeg har stadig hatt lyst til å si noe i samfunnsdebatten på vegne av Venstre, men har ikke gjort det fordi vi ikke har hatt noe lokallag, sier Stener Hansen.
Responsen de får vil være avgjørende for hva de velger å gjøre.
– Et sentralt spørsmål for oss blir hva vi tror vi kan bidra og påvirke med. Før vi starter opp er det noe som vil bli diskutert oss i mellom, sier Stener Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!