Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer å starte Svalbard Venstre

 

Vurderer å starte Svalbard Venstre

Et lokallag for Venstre er under planlegging på Svalbard. Foreløpig har partiet to aktive medlemmer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Man må være tre for å danne et lokallag. Nå er vi to som har meldt oss inn og en som er interessert dersom vi lager et lokallag. Så nå må vi områ oss litt, vi som står som medlemmer, sier Lasse Stener Hansen.

Felles interesser
På Venstre sine hjemmesider står han nå som kontaktperson for et kommende lokallag på Svalbard, noe han ikke visste om selv, før han fikk en telefon fra en som var interessert i å melde seg inn.
– Jeg ble overrasket da personen ringte. Jeg var den første som meldte meg inn i Venstre her oppe, det er vel derfor jeg står som kontaktperson, sier Stener Hansen.
Det han heller ikke visste var at hans arbeidskollega i Pole Positions, Terje Aunevik, også hadde meldt seg inn i Venstre, nesten samtidig. De to kollegene ante ingenting om at de hadde felles politisk standpunkt.
– Han fikk et tips om at han kunne ta kontakt med meg av Venstre på fastlandet. Den beskjeden fikk han på mail mens vi satt ved siden av hverandre, forteller Stener Hansen.

Ikke passive
Moderpartiet på fastlandet har et stort ønske om at de skal danne et lag, og har allerede vedtatt at Venstre på Svalbard organisatorisk skal tilhøre fylkeslaget i Troms.
Stener Hansen og Aunevik var imidlertid enige om at de ikke ville danne noe lokallag før årets valg, fordi de ikke hadde nok grunnlag.
– Hvis vi skal ha et lokallag må vi være aktive og ikke sitte som et passivt parti. Jeg har stadig hatt lyst til å si noe i samfunnsdebatten på vegne av Venstre, men har ikke gjort det fordi vi ikke har hatt noe lokallag, sier Stener Hansen.
Responsen de får vil være avgjørende for hva de velger å gjøre.
– Et sentralt spørsmål for oss blir hva vi tror vi kan bidra og påvirke med. Før vi starter opp er det noe som vil bli diskutert oss i mellom, sier Stener Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!