Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer å gå ut med navnene

Folk fra Sysselmannen, Airlift og Røde Kors frakter den omkomne passasjeren vekk fra vraket. FOTO: Birger Amundsen

Vurderer å gå ut med navnene

Sysselmannen vil foreløpig ikke gå ut med navnene på de omkomne etter helikopterulykken søndag kveld. Navnene vil trolig bli offentliggjort senere i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er mulig vi går ut med navn og alder senere i dag. Først må vi få en bekreftelse fra Trust Arktikugol om at alle de pårørende er varslet, sier informasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Synnøve Haga.
Det var ni personer om bord i det russiske MI8-helikopteret da det styrtet på helikopterbasen Kapp Heer ved Barentsburg i 16.15-tida søndag ettermiddag. Alle om bord var fra Russland og Ukraina. Tre personer omkom, kapteinen og styrmannen og en passasjer som skal ha vært ansatt i Trust Arktikugol.

Ikke livstruende
To personer ble alvorlig skadet og ble søndag kveld sendt til Longyearbyen sykehus og videre til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med ambulansefly natt til mandag. De to skal ifølge NRK være en 36 år gammel kvinne og en 24 år gammel mann, begge russiske statsborgere. Sysselmannen vil imidlertid ikke bekrefte noen av disse personopplysningene. Kvinnen fikk hodeskader og bruddskader i et lår og en arm, og mannen fikk en hofte ut av ledd. Ingen av dem skal være livstruende skadd.
De behandles ved ortopedisk avdeling for bruddskader, ifølge UNN.

Fraktet til Longyearbyen
De tre omkomne ble søndag kveld fraktet til Longyearbyen, og vil bli sendt til rettsmedisinsk undersøkelse i Tromsø, trolig i løpet av mandagen.
– Når undersøkelsene er avsluttet vil de bli transportert hjem i samarbeid med vedkommende lands myndigheter, sier Haga.

Dramatisk syn
Helikopteret, som kom fra Longyearbyen, skulle lande på Kapp Heer, da det bommet på landingsplassen og traff en av hangarbygningene. Helikoptervaket ligger nå mellom bygningene på Kapp Heer, med biter av det slengt rundt over hele plassen. Det er flere spor i hangarbygningene der som rotoren har slått i.
Flyhavarikommisjonen og Kripos kommer til Longyearbyen i ettermiddag. De skal ha møter med Sysselmannen før de setter i gang arbeidet på ulykkesstedet.
– Sysselmannen har folk i Barentsburg som har startet etterforskningen ved å snakke med folk, og vi har vakthold ved vraket. Nå blir det opp til havarikommisjonen hva som skal gjøres videre og om det skal opprettes et sted for etterforskerne å bo i Barentsburg, sier Haga.

Les også Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!