Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vitner tirsdag

19. oktober i fjor kom Viljar Hanssen og familien hjem til Longyearbyen. Viljar ble hardt skadd, mens broren Torje kom fra Utøya uten fysiske skader. Mange møtte opp for å ønske de to velkommen hjem. Bak dem er moren Christin Kristoffersen og faren Svein Are Hanssen. FOTO: Birger Amundsen

Vitner tirsdag

Viljar Hanssen (18) ble hardt skadd på Utøya. Tirsdag skal han vitne i Oslo tingrett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2012 kl 08:06

– Jeg tror at når jeg først kommer i gang med å snakke, betyr ikke han og settingen så mye, da blir jeg som en maskin. Men det blir nok ubehagelig, og jeg gruer meg, sier Viljar Hanssen.

Han ble truffet av fem skudd på Utøya. Etter et lengre sykehusopphold og opptrening, kom han tilbake til Longyearbyen 19. oktober i fjor.

Godt forberedt

– Hvordan har du forberedt deg på å vitne?

– Jeg har tenkt gjennom det jeg skal si og svare mange ganger. I tillegg har jeg planlagt en del i forhold til hva jeg skal ha på meg for å visualisere hvordan det vil bli, svarer han.

Han har også snakket med andre som har vitnet.

– Ellers har jeg vært med venner og feiret russetiden, sier 18-åringen.

Selv om han gruer seg til å vitne, gleder han seg til det er over.

– Da tror jeg at jeg får lagt mye bak meg, sier han.

Det var fem ungdommer fra Longyearbyen på Utøya 22. juli i fjor. Johannes Buø (14) ble drept og Viljar Hanssen hardt skadd. De tre andre ble ikke fysisk skadd.
 

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!