Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Visste ikke hvor de var

To skuterførere kjørte utfor denne skrenten, og én av dem pådro seg lettere skader. Skrenten er ca. seks meter høy. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Visste ikke hvor de var

Bedriftsgruppen satte avgårde på skutertur uten GPS og guide. Så gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 08:20

Reisefølget trengte med ett hjelp fra redningsmannskapene da en snøskuter kjørte utfor en seks meter høy skrent, og føreren, en rundt 50 år gammel mann, skadet seg.

– Den første meldingen vi fikk fra sykehuset i 11-tiden i dag, var at det hadde skjedd en skuterulykke i Grønfjorden ved Barentsburg. Dette var ganske upresist, så vi fikk telefonnummeret til skuterfølget og ringte opp igjen, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.


Visste ikke hvor de var

Skuterfølget hadde da ringt nødnummeret til sykehuset, og prøvd å forklare hvor de var, men informasjonen sykehuset ga til Sysselmannen var ikke nok til at det ville bli lett å finne dem med helikopter.

– Det viste seg at de i realiteten befant seg et sted mellom Kapp Laila og Heerodden, altså langs kysten i Isfjorden, nordøst for Barentsburg. Det skjønte jeg ut i fra de opplysningene skuterfølget ga.

Dermed rykket Sysselmannen ut og fant de elleve personene i det private skuterfølget i Hollendarbukta, et godt stykke unna området de først fikk melding om.

– Dette viser hvor viktig det er å ha med GPS, slik at man kan oppgi eksakt posisjon dersom en ulykke skulle skje. Heldigvis var det god sikt i dag, sier Lyssand.


Lettere skader

Den skadde ligger nå på sykehuset i Longyearbyen.

– Han ble skadet i overkroppen. Det er litt tidlig å si omfanget av skadene, men jeg vil si at det er snakk om lettere skader, sier sysselmannsførstebetjenten.

En annen i turfølget som også havnet utfor skrenten, slapp unna med skrekken.

Nøkkelord

Se bildet større

Oversiktsbilde fra skadestedet. Hollendarbukta i bakgrunnen. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!