Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Visste ikke hvor de var

To skuterførere kjørte utfor denne skrenten, og én av dem pådro seg lettere skader. Skrenten er ca. seks meter høy. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Visste ikke hvor de var

Bedriftsgruppen satte avgårde på skutertur uten GPS og guide. Så gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 08:20

Reisefølget trengte med ett hjelp fra redningsmannskapene da en snøskuter kjørte utfor en seks meter høy skrent, og føreren, en rundt 50 år gammel mann, skadet seg.

– Den første meldingen vi fikk fra sykehuset i 11-tiden i dag, var at det hadde skjedd en skuterulykke i Grønfjorden ved Barentsburg. Dette var ganske upresist, så vi fikk telefonnummeret til skuterfølget og ringte opp igjen, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.


Visste ikke hvor de var

Skuterfølget hadde da ringt nødnummeret til sykehuset, og prøvd å forklare hvor de var, men informasjonen sykehuset ga til Sysselmannen var ikke nok til at det ville bli lett å finne dem med helikopter.

– Det viste seg at de i realiteten befant seg et sted mellom Kapp Laila og Heerodden, altså langs kysten i Isfjorden, nordøst for Barentsburg. Det skjønte jeg ut i fra de opplysningene skuterfølget ga.

Dermed rykket Sysselmannen ut og fant de elleve personene i det private skuterfølget i Hollendarbukta, et godt stykke unna området de først fikk melding om.

– Dette viser hvor viktig det er å ha med GPS, slik at man kan oppgi eksakt posisjon dersom en ulykke skulle skje. Heldigvis var det god sikt i dag, sier Lyssand.


Lettere skader

Den skadde ligger nå på sykehuset i Longyearbyen.

– Han ble skadet i overkroppen. Det er litt tidlig å si omfanget av skadene, men jeg vil si at det er snakk om lettere skader, sier sysselmannsførstebetjenten.

En annen i turfølget som også havnet utfor skrenten, slapp unna med skrekken.

Nøkkelord

Se bildet større

Oversiktsbilde fra skadestedet. Hollendarbukta i bakgrunnen. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!