Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Visste ikke hvor de var

To skuterførere kjørte utfor denne skrenten, og én av dem pådro seg lettere skader. Skrenten er ca. seks meter høy. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Visste ikke hvor de var

Bedriftsgruppen satte avgårde på skutertur uten GPS og guide. Så gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 08:20

Reisefølget trengte med ett hjelp fra redningsmannskapene da en snøskuter kjørte utfor en seks meter høy skrent, og føreren, en rundt 50 år gammel mann, skadet seg.

– Den første meldingen vi fikk fra sykehuset i 11-tiden i dag, var at det hadde skjedd en skuterulykke i Grønfjorden ved Barentsburg. Dette var ganske upresist, så vi fikk telefonnummeret til skuterfølget og ringte opp igjen, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.


Visste ikke hvor de var

Skuterfølget hadde da ringt nødnummeret til sykehuset, og prøvd å forklare hvor de var, men informasjonen sykehuset ga til Sysselmannen var ikke nok til at det ville bli lett å finne dem med helikopter.

– Det viste seg at de i realiteten befant seg et sted mellom Kapp Laila og Heerodden, altså langs kysten i Isfjorden, nordøst for Barentsburg. Det skjønte jeg ut i fra de opplysningene skuterfølget ga.

Dermed rykket Sysselmannen ut og fant de elleve personene i det private skuterfølget i Hollendarbukta, et godt stykke unna området de først fikk melding om.

– Dette viser hvor viktig det er å ha med GPS, slik at man kan oppgi eksakt posisjon dersom en ulykke skulle skje. Heldigvis var det god sikt i dag, sier Lyssand.


Lettere skader

Den skadde ligger nå på sykehuset i Longyearbyen.

– Han ble skadet i overkroppen. Det er litt tidlig å si omfanget av skadene, men jeg vil si at det er snakk om lettere skader, sier sysselmannsførstebetjenten.

En annen i turfølget som også havnet utfor skrenten, slapp unna med skrekken.

Nøkkelord

Se bildet større

Oversiktsbilde fra skadestedet. Hollendarbukta i bakgrunnen. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!