Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Visste ikke hvor de var

To skuterførere kjørte utfor denne skrenten, og én av dem pådro seg lettere skader. Skrenten er ca. seks meter høy. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Visste ikke hvor de var

Bedriftsgruppen satte avgårde på skutertur uten GPS og guide. Så gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 08:20

Reisefølget trengte med ett hjelp fra redningsmannskapene da en snøskuter kjørte utfor en seks meter høy skrent, og føreren, en rundt 50 år gammel mann, skadet seg.

– Den første meldingen vi fikk fra sykehuset i 11-tiden i dag, var at det hadde skjedd en skuterulykke i Grønfjorden ved Barentsburg. Dette var ganske upresist, så vi fikk telefonnummeret til skuterfølget og ringte opp igjen, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.


Visste ikke hvor de var

Skuterfølget hadde da ringt nødnummeret til sykehuset, og prøvd å forklare hvor de var, men informasjonen sykehuset ga til Sysselmannen var ikke nok til at det ville bli lett å finne dem med helikopter.

– Det viste seg at de i realiteten befant seg et sted mellom Kapp Laila og Heerodden, altså langs kysten i Isfjorden, nordøst for Barentsburg. Det skjønte jeg ut i fra de opplysningene skuterfølget ga.

Dermed rykket Sysselmannen ut og fant de elleve personene i det private skuterfølget i Hollendarbukta, et godt stykke unna området de først fikk melding om.

– Dette viser hvor viktig det er å ha med GPS, slik at man kan oppgi eksakt posisjon dersom en ulykke skulle skje. Heldigvis var det god sikt i dag, sier Lyssand.


Lettere skader

Den skadde ligger nå på sykehuset i Longyearbyen.

– Han ble skadet i overkroppen. Det er litt tidlig å si omfanget av skadene, men jeg vil si at det er snakk om lettere skader, sier sysselmannsførstebetjenten.

En annen i turfølget som også havnet utfor skrenten, slapp unna med skrekken.

Nøkkelord

Se bildet større

Oversiktsbilde fra skadestedet. Hollendarbukta i bakgrunnen. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!