Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Visste ikke hvor de var

To skuterførere kjørte utfor denne skrenten, og én av dem pådro seg lettere skader. Skrenten er ca. seks meter høy. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Visste ikke hvor de var

Bedriftsgruppen satte avgårde på skutertur uten GPS og guide. Så gikk det galt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2014 kl 08:20

Reisefølget trengte med ett hjelp fra redningsmannskapene da en snøskuter kjørte utfor en seks meter høy skrent, og føreren, en rundt 50 år gammel mann, skadet seg.

– Den første meldingen vi fikk fra sykehuset i 11-tiden i dag, var at det hadde skjedd en skuterulykke i Grønfjorden ved Barentsburg. Dette var ganske upresist, så vi fikk telefonnummeret til skuterfølget og ringte opp igjen, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.


Visste ikke hvor de var

Skuterfølget hadde da ringt nødnummeret til sykehuset, og prøvd å forklare hvor de var, men informasjonen sykehuset ga til Sysselmannen var ikke nok til at det ville bli lett å finne dem med helikopter.

– Det viste seg at de i realiteten befant seg et sted mellom Kapp Laila og Heerodden, altså langs kysten i Isfjorden, nordøst for Barentsburg. Det skjønte jeg ut i fra de opplysningene skuterfølget ga.

Dermed rykket Sysselmannen ut og fant de elleve personene i det private skuterfølget i Hollendarbukta, et godt stykke unna området de først fikk melding om.

– Dette viser hvor viktig det er å ha med GPS, slik at man kan oppgi eksakt posisjon dersom en ulykke skulle skje. Heldigvis var det god sikt i dag, sier Lyssand.


Lettere skader

Den skadde ligger nå på sykehuset i Longyearbyen.

– Han ble skadet i overkroppen. Det er litt tidlig å si omfanget av skadene, men jeg vil si at det er snakk om lettere skader, sier sysselmannsførstebetjenten.

En annen i turfølget som også havnet utfor skrenten, slapp unna med skrekken.

Nøkkelord

Se bildet større

Oversiktsbilde fra skadestedet. Hollendarbukta i bakgrunnen. FOTO: Sidsel Svarstad/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!