Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viser unge blinkskudd

Thale Snibsøer (t.v.) og Lusie Kuraas ble gjort stas på, sammen med Martinus Grev. Bildene deres fra årets Camp Svalbard skal nå henge på biblioteket i overskuelig framtid. FOTO: Christopher Engås

KunstPause 2014

Viser unge blinkskudd

Thale Snibsøer og Lusie Kuraas sine bilder blir hengende på biblioteket i Longyearbyen i overskuelig framtid.

Tekst:

Publisert:

Thale og Lusie er to av mange som tok bilder på årets utgave av Camp Svalbard i Ymerbukta. I fotokonkurransen fikk Thale første- og fjerdepremie, mens Lusie stakk av med bronsen.

Tok 750 bilder

Thale Snibsøers vinnerbilde hører til i kategorien «natur», og viser strand, vann, fjell og himmel – i skjønn forening. Selv om motivet er statisk, bemerket juryformann Jan Martin Berg at det likevel er dynamisk.

Fjerdeplassen i konkurransen kapret Thale med et bilde av klassevenninne Jiraporn Saenphet i vannet.

– Jeg tok om lag 750 bilder, og leverte 6 bilder til konkurransen, etter å ha sett gjennom dem med mamma, sier hun.

– Kult

Andreplassen i konkurransen gikk til Martinus Grev, som hadde fanget vakker svalbardnatur – inkludert isbre og fjell og mye himmel – i et majestetisk bilde.

Tredjeplassen gikk til Lusie Kuraas, som avbildet klassevenninnene Frida Krystad og Live Skattum i vannet.

– De lå bare i vannet der og var søte, og jeg trodde ikke jeg hadde tatt noe vinnerbilde. Det var da jeg kom hjem at jeg så at bildet var bra og bestemte meg for å sende det inn til konkurransen, sier Lusie.

– Hva synes du om at bildet ditt blir hengende på offentlig plass?

– Det er kult, og ganske spesielt at bildene våre skal bli hengende på biblioteket i byen.

Biblioteksjef Elin Anita Olsrud tok initiativ til fotokonkurransen fordi hun ville ha noen svalbardbilder tatt av ungdom i biblioteket. Hun satt i juryen sammen med fotograf Hanne Feyling, Eva Grøndahl og sjef for Galleri Svalbard, Jan Martin Berg.

Høytflyvende film

På årets Camp Svalbard ble det produsert mer enn bare gode bilder. Med støtte fra Svalbard Miljøvernfond, har det Sogndal-baserte selskapet Falkeblikk AS laget en promofilm for det årlige arrangementet. Denne skal brukes for å fortelle foreldre og andre nytilflyttede om Camp Svalbard, og hva arrangementet har å by på.

Filmen, som er drøyt fire minutter lang, viser et imponerende spekter av situasjoner fra campen. Mange av scenene er filmet med drone, høyt over aktivitetene, og mange gode situasjoner er med i filmen.

– Jeg håper filmen skal bidra til å få ut hva dette fantastiske arrangementet er. Den blir lagt ut nå, og jeg ber alle om å spre den så vidt som mulig, sier primus motor i Camp Svalbard, Ingeborg Runde.

Nøkkelord

Se bildet større

Mange møtte for å se resultatet av konkurransen, og bivåne filmen om Camp Svalbard for første gang. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!