Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vinneren fikk sitt kunstverk

Årets svalbardianer, Kåre Hovland, og redaktør Eirik Palm i Svalbardposten med Hiorthfjellet mellom seg. FOTO: Christopher Engås

Vinneren fikk sitt kunstverk

Kåre Hovland blir satt stor pris på.

Tekst:

Publisert:

Det så vi under kåringen av Årets svalbardianer. Nå er premien klar, et kunstverk av Tove Sundt-Hansen med en personlig hilsen til vinneren.

Motivet er Hiorthfjellet, landemerket som støtt og majestetisk troner på den andre siden av Adventfjorden, og som vi ser hver dag, hele året og under alle slags værforhold.

– Vi synes det gir gode assosiasjoner til Årets svalbardianer, og det Hovland blir forbundet med. Dette er folkets pris og en anerkjennelse for innsatsen Hovland har lagt ned her nord, sier Svalbardpostens redaktør Eirik Palm, som denne uka hadde gleden av å overrekke prisen til vinneren.

Det skjedde selvsagt i Svalbardhallen.

Du kan lese mer om vinneren her.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!