Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vinnerbildene fra

1. plass: Lørdagen går gjerne med til å dra på tur. Det har Marry Kristin Waal Sandstå fanget detaljer fra. FOTO: Marry Kristin Waal Sandstå

Vinnerbildene fra "min lørdag".

«Min lørdag» var temaet for årets konkurranse under Nasjonal Fotovandring.

Longyearbyen er en av 20 byer som deltok og 17 fotografer var med på vandringen som startet ved Unis, hvor det var felles innledning med praktisk og fotofaglig informasjon og visning av fjorårets fotovandring. Deretter satte fotografene av sted.

En jury bestående av juryleder Sophie Cordon fra Longyearbyen fotoklubb og med medlemmer fra Visit Svalbard og Svalbardposten har siden vurdert bildene og kåret seks vinnere fra 1. til 6. plass.

– Juryen vurderte generelt inntrykk, bildets innhold/historie, teknikk og komposisjon. Det var ikke satt restriksjoner på redigering av bilder til konkurransen, forteller Cordon.

Hun forteller videre at juryen har tolket konkurransetemaet vidt.
Vinnerbildene går videre til et nasjonalt jurymøte som foregår mellom 12. og 16. oktober.Medlemmene her er representanter fra blant andre Japan Photo, Preus museum, foto.no, og Nasjonalbiblioteket.

I mellomtiden presenterer vi bildene fra konkurransen i Longyearbyen.

Nøkkelord

Se bildet større

2. plass: Jan Sivert Haglid har vært ved Longyearelva. I bakgrunnen ser vi blant annet Svalbard kirke under Platåberget, omkranset av skyer. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Se bildet større

3. plass: God mat hører også med på en lørdag, og Jan Sivert Hauglid har fanget dette fargerike øyeblikket med woken. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Se bildet større

4. plass: Andre drar på jakt. Det har Siri Gedde-Dahl vært opptatt av. FOTO: Siri Gedde-Dahl

Se bildet større

5. plass: Cathrine Fjeldstad har tatt tak i detaljer, og bruker diagonalaksen for å skape dynamikk og dramatikk. FOTO: Cathrine Fjeldstad

Se bildet større

6. plass: Eva Grøndal har vært ved Isdammen som ligger speilblank i et blått landskap. FOTO: Eva Grøndal

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!