Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vinnerbildene fra

1. plass: Lørdagen går gjerne med til å dra på tur. Det har Marry Kristin Waal Sandstå fanget detaljer fra. FOTO: Marry Kristin Waal Sandstå

Vinnerbildene fra "min lørdag".

«Min lørdag» var temaet for årets konkurranse under Nasjonal Fotovandring.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen er en av 20 byer som deltok og 17 fotografer var med på vandringen som startet ved Unis, hvor det var felles innledning med praktisk og fotofaglig informasjon og visning av fjorårets fotovandring. Deretter satte fotografene av sted.

En jury bestående av juryleder Sophie Cordon fra Longyearbyen fotoklubb og med medlemmer fra Visit Svalbard og Svalbardposten har siden vurdert bildene og kåret seks vinnere fra 1. til 6. plass.

– Juryen vurderte generelt inntrykk, bildets innhold/historie, teknikk og komposisjon. Det var ikke satt restriksjoner på redigering av bilder til konkurransen, forteller Cordon.

Hun forteller videre at juryen har tolket konkurransetemaet vidt.
Vinnerbildene går videre til et nasjonalt jurymøte som foregår mellom 12. og 16. oktober.Medlemmene her er representanter fra blant andre Japan Photo, Preus museum, foto.no, og Nasjonalbiblioteket.

I mellomtiden presenterer vi bildene fra konkurransen i Longyearbyen.

Nøkkelord

Se bildet større

2. plass: Jan Sivert Haglid har vært ved Longyearelva. I bakgrunnen ser vi blant annet Svalbard kirke under Platåberget, omkranset av skyer. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Se bildet større

3. plass: God mat hører også med på en lørdag, og Jan Sivert Hauglid har fanget dette fargerike øyeblikket med woken. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Se bildet større

4. plass: Andre drar på jakt. Det har Siri Gedde-Dahl vært opptatt av. FOTO: Siri Gedde-Dahl

Se bildet større

5. plass: Cathrine Fjeldstad har tatt tak i detaljer, og bruker diagonalaksen for å skape dynamikk og dramatikk. FOTO: Cathrine Fjeldstad

Se bildet større

6. plass: Eva Grøndal har vært ved Isdammen som ligger speilblank i et blått landskap. FOTO: Eva Grøndal

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!