Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ville bilder og fototurer

Roy Mangersnes (t.h.) og Frede Lamo etablerer lokaler for selskapet Wildphoto Travel AS i Longyearbyen. Det skal handles i «FIne Art Prints» for turistene, og fototurer for de spesielt interesserte. FOTO: Christopher Engås

Ville bilder og fototurer

Wildphoto Travel & Gallery heter det nyeste på gallerifronten i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Det er fotografene Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden som står bak etableringen gjennom selskapet Wildphoto Travel AS. Lørdag åpnes nykommeren i lokaler på Elvesletta Nord, mellom Sportscenteret og Villmarkssenteret.

– Galleriet skal inneholde et utvalg av eksklusive fotografier fra Svalbard. Det er såkalte fine art prints på fint fotopapir med begrenset opplag, forteller Mangersnes som har flere prisvinnende fotografier i samlingen som settes opp lørdag.

Det blir Frede Lamo som skal bemanne og betjene galleriet til å begynne med, og han får ikke bare oppgaven med å vise og selge bilder.

– Det er et kombinert galleri og bookingkontor, hvor folk kan bestille fotoreiser. Selskapet arrangerer fotoekspedisjoner, og vi spesialiserer oss på kalde strøk, sier Mangersnes.

I fjor arrangerte Wildphoto Travel fire fotoekspedisjoner på nordlige breddegrader, og i år er det planlagt seks. Kundegruppen for reisene er fotografer som betaler for å få tilrettelagt for de gode arktiske blinkskuddene. De flotte naturbildene tror etablererne at spesielt turister vil bli fristet til å kjøpe.

– Det er nå en gang slik at turiststrømmen fra cruisebåtene går rett forbi her. Vi tror at bildene vil være attraktive suvernirer, sier Lamo.

Wildphoto Travel har lenge hatt planer om å etablere seg fysisk i Longyearbyen. Da lokalene på Elvesletta Nord ble ledige, slo de til.

– Å kombinere bookingtjenesten med et galleri er det beste. Da kan vi få inn litt på tilstedeværelsen. Det langsiktige målet for oss er å etablere et senter for naturfoto i byen, forteller Roy Mangersnes.

Nøkkelord

Se bildet større

Galleriet har leid seg inn på Elvelsletta Nord, hvor cruiseturister flest passerer på sin ferd til byen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!