Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ville bilder og fototurer

Roy Mangersnes (t.h.) og Frede Lamo etablerer lokaler for selskapet Wildphoto Travel AS i Longyearbyen. Det skal handles i «FIne Art Prints» for turistene, og fototurer for de spesielt interesserte. FOTO: Christopher Engås

Ville bilder og fototurer

Wildphoto Travel & Gallery heter det nyeste på gallerifronten i Longyearbyen.

Det er fotografene Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden som står bak etableringen gjennom selskapet Wildphoto Travel AS. Lørdag åpnes nykommeren i lokaler på Elvesletta Nord, mellom Sportscenteret og Villmarkssenteret.

– Galleriet skal inneholde et utvalg av eksklusive fotografier fra Svalbard. Det er såkalte fine art prints på fint fotopapir med begrenset opplag, forteller Mangersnes som har flere prisvinnende fotografier i samlingen som settes opp lørdag.

Det blir Frede Lamo som skal bemanne og betjene galleriet til å begynne med, og han får ikke bare oppgaven med å vise og selge bilder.

– Det er et kombinert galleri og bookingkontor, hvor folk kan bestille fotoreiser. Selskapet arrangerer fotoekspedisjoner, og vi spesialiserer oss på kalde strøk, sier Mangersnes.

I fjor arrangerte Wildphoto Travel fire fotoekspedisjoner på nordlige breddegrader, og i år er det planlagt seks. Kundegruppen for reisene er fotografer som betaler for å få tilrettelagt for de gode arktiske blinkskuddene. De flotte naturbildene tror etablererne at spesielt turister vil bli fristet til å kjøpe.

– Det er nå en gang slik at turiststrømmen fra cruisebåtene går rett forbi her. Vi tror at bildene vil være attraktive suvernirer, sier Lamo.

Wildphoto Travel har lenge hatt planer om å etablere seg fysisk i Longyearbyen. Da lokalene på Elvesletta Nord ble ledige, slo de til.

– Å kombinere bookingtjenesten med et galleri er det beste. Da kan vi få inn litt på tilstedeværelsen. Det langsiktige målet for oss er å etablere et senter for naturfoto i byen, forteller Roy Mangersnes.

Nøkkelord

Se bildet større

Galleriet har leid seg inn på Elvelsletta Nord, hvor cruiseturister flest passerer på sin ferd til byen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!