Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ville bilder og fototurer

Roy Mangersnes (t.h.) og Frede Lamo etablerer lokaler for selskapet Wildphoto Travel AS i Longyearbyen. Det skal handles i «FIne Art Prints» for turistene, og fototurer for de spesielt interesserte. FOTO: Christopher Engås

Ville bilder og fototurer

Wildphoto Travel & Gallery heter det nyeste på gallerifronten i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Det er fotografene Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden som står bak etableringen gjennom selskapet Wildphoto Travel AS. Lørdag åpnes nykommeren i lokaler på Elvesletta Nord, mellom Sportscenteret og Villmarkssenteret.

– Galleriet skal inneholde et utvalg av eksklusive fotografier fra Svalbard. Det er såkalte fine art prints på fint fotopapir med begrenset opplag, forteller Mangersnes som har flere prisvinnende fotografier i samlingen som settes opp lørdag.

Det blir Frede Lamo som skal bemanne og betjene galleriet til å begynne med, og han får ikke bare oppgaven med å vise og selge bilder.

– Det er et kombinert galleri og bookingkontor, hvor folk kan bestille fotoreiser. Selskapet arrangerer fotoekspedisjoner, og vi spesialiserer oss på kalde strøk, sier Mangersnes.

I fjor arrangerte Wildphoto Travel fire fotoekspedisjoner på nordlige breddegrader, og i år er det planlagt seks. Kundegruppen for reisene er fotografer som betaler for å få tilrettelagt for de gode arktiske blinkskuddene. De flotte naturbildene tror etablererne at spesielt turister vil bli fristet til å kjøpe.

– Det er nå en gang slik at turiststrømmen fra cruisebåtene går rett forbi her. Vi tror at bildene vil være attraktive suvernirer, sier Lamo.

Wildphoto Travel har lenge hatt planer om å etablere seg fysisk i Longyearbyen. Da lokalene på Elvesletta Nord ble ledige, slo de til.

– Å kombinere bookingtjenesten med et galleri er det beste. Da kan vi få inn litt på tilstedeværelsen. Det langsiktige målet for oss er å etablere et senter for naturfoto i byen, forteller Roy Mangersnes.

Nøkkelord

Se bildet større

Galleriet har leid seg inn på Elvelsletta Nord, hvor cruiseturister flest passerer på sin ferd til byen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset og videre mot Diabas.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!