Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ville bilder og fototurer

Roy Mangersnes (t.h.) og Frede Lamo etablerer lokaler for selskapet Wildphoto Travel AS i Longyearbyen. Det skal handles i «FIne Art Prints» for turistene, og fototurer for de spesielt interesserte. FOTO: Christopher Engås

Ville bilder og fototurer

Wildphoto Travel & Gallery heter det nyeste på gallerifronten i Longyearbyen.

Det er fotografene Roy Mangersnes og Ole Jørgen Liodden som står bak etableringen gjennom selskapet Wildphoto Travel AS. Lørdag åpnes nykommeren i lokaler på Elvesletta Nord, mellom Sportscenteret og Villmarkssenteret.

– Galleriet skal inneholde et utvalg av eksklusive fotografier fra Svalbard. Det er såkalte fine art prints på fint fotopapir med begrenset opplag, forteller Mangersnes som har flere prisvinnende fotografier i samlingen som settes opp lørdag.

Det blir Frede Lamo som skal bemanne og betjene galleriet til å begynne med, og han får ikke bare oppgaven med å vise og selge bilder.

– Det er et kombinert galleri og bookingkontor, hvor folk kan bestille fotoreiser. Selskapet arrangerer fotoekspedisjoner, og vi spesialiserer oss på kalde strøk, sier Mangersnes.

I fjor arrangerte Wildphoto Travel fire fotoekspedisjoner på nordlige breddegrader, og i år er det planlagt seks. Kundegruppen for reisene er fotografer som betaler for å få tilrettelagt for de gode arktiske blinkskuddene. De flotte naturbildene tror etablererne at spesielt turister vil bli fristet til å kjøpe.

– Det er nå en gang slik at turiststrømmen fra cruisebåtene går rett forbi her. Vi tror at bildene vil være attraktive suvernirer, sier Lamo.

Wildphoto Travel har lenge hatt planer om å etablere seg fysisk i Longyearbyen. Da lokalene på Elvesletta Nord ble ledige, slo de til.

– Å kombinere bookingtjenesten med et galleri er det beste. Da kan vi få inn litt på tilstedeværelsen. Det langsiktige målet for oss er å etablere et senter for naturfoto i byen, forteller Roy Mangersnes.

Nøkkelord

Se bildet større

Galleriet har leid seg inn på Elvelsletta Nord, hvor cruiseturister flest passerer på sin ferd til byen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Unis skal registrere is på fjorden

To værstasjoner på havbunnen utenfor Bjørndalen skal forutsi is-situasjonen i Isfjorden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!