Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viljar ut  av AUF

På sidelinjen: Viljar Hanssen melder seg ut av AUF for å ta en pause fra politikken. Nå skal han vie seg helt til studiene. FOTO: Anders Fjellestad

Viljar ut av AUF

Viljar Hanssen melder seg ut av AUF. Han vil ikke bli en «politisk broiler».

Hanssen er sønn av lokalstyreleder Christin Kristoffersen, og er blant dem som ble hardt skadet på Utøya. Forrige helg var 20-åringen på sitt siste årsmøte i AUF:

– Jeg tror de beste politikerne er de som har erfaring fra et annet liv enn bare politikken, de som har en vanlig livs- og arbeidserfaring, sier han til Nordlys, som først omtalte saken.

AUF større enn Ap
Siden han var 12-13 år har Hanssen gitt mye av sin tid til Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). Som 15-åring startet han Svalbard AUF, som en liten stund var større enn Svalbard Arbeiderparti.

– Jeg tror ikke politikk som eneste karriere er heldig for noen. sier Hanssen, som understreker at han ikke ønsker å svartmale situasjonen, og at det selvfølgelig finnes mange dyktige politikere.

– Men også litt for mange broilere. Det er ikke nok med et liv i den politiske bobla pluss et par vekttall i statsvitenskap.

House of Cards
Han har også andre grunner til å ta en pause fra politikerlivet.

– Jeg må vel innrømme at det er noen ganske røffe sider ved det politiske livet som jeg har liten sans for. Når posisjoner og kamp om posisjoner blir viktigere enn mennesker, da reagerer jeg. Når det blir sånn, da har vi alle sammen tapt. Det der er en beinhard og røff side ved politikken som jeg er dritt lei av. For det er ikke bare i House of Cards at sånt skjer, sier han.

I tiden framover skal Hanssen fortsette på psykologistudiet, og til høsten satser han på å gå videre med ledelse-, innovasjon- og markedsstudier.

Ikke dermed sagt at han melder seg helt ut av samfunnsdebatten.

– Jeg har helt klart tenkt å delta i samfunnsdebatten, skrive litt og bidra på områder der jeg er engasjert, sier han til Nordlys.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!