Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viljar ut  av AUF

På sidelinjen: Viljar Hanssen melder seg ut av AUF for å ta en pause fra politikken. Nå skal han vie seg helt til studiene. FOTO: Anders Fjellestad

Viljar ut av AUF

Viljar Hanssen melder seg ut av AUF. Han vil ikke bli en «politisk broiler».

Hanssen er sønn av lokalstyreleder Christin Kristoffersen, og er blant dem som ble hardt skadet på Utøya. Forrige helg var 20-åringen på sitt siste årsmøte i AUF:

– Jeg tror de beste politikerne er de som har erfaring fra et annet liv enn bare politikken, de som har en vanlig livs- og arbeidserfaring, sier han til Nordlys, som først omtalte saken.

AUF større enn Ap
Siden han var 12-13 år har Hanssen gitt mye av sin tid til Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). Som 15-åring startet han Svalbard AUF, som en liten stund var større enn Svalbard Arbeiderparti.

– Jeg tror ikke politikk som eneste karriere er heldig for noen. sier Hanssen, som understreker at han ikke ønsker å svartmale situasjonen, og at det selvfølgelig finnes mange dyktige politikere.

– Men også litt for mange broilere. Det er ikke nok med et liv i den politiske bobla pluss et par vekttall i statsvitenskap.

House of Cards
Han har også andre grunner til å ta en pause fra politikerlivet.

– Jeg må vel innrømme at det er noen ganske røffe sider ved det politiske livet som jeg har liten sans for. Når posisjoner og kamp om posisjoner blir viktigere enn mennesker, da reagerer jeg. Når det blir sånn, da har vi alle sammen tapt. Det der er en beinhard og røff side ved politikken som jeg er dritt lei av. For det er ikke bare i House of Cards at sånt skjer, sier han.

I tiden framover skal Hanssen fortsette på psykologistudiet, og til høsten satser han på å gå videre med ledelse-, innovasjon- og markedsstudier.

Ikke dermed sagt at han melder seg helt ut av samfunnsdebatten.

– Jeg har helt klart tenkt å delta i samfunnsdebatten, skrive litt og bidra på områder der jeg er engasjert, sier han til Nordlys.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!