Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viljar ut  av AUF

På sidelinjen: Viljar Hanssen melder seg ut av AUF for å ta en pause fra politikken. Nå skal han vie seg helt til studiene. FOTO: Anders Fjellestad

Viljar ut av AUF

Viljar Hanssen melder seg ut av AUF. Han vil ikke bli en «politisk broiler».

Tekst:

Publisert:

Hanssen er sønn av lokalstyreleder Christin Kristoffersen, og er blant dem som ble hardt skadet på Utøya. Forrige helg var 20-åringen på sitt siste årsmøte i AUF:

– Jeg tror de beste politikerne er de som har erfaring fra et annet liv enn bare politikken, de som har en vanlig livs- og arbeidserfaring, sier han til Nordlys, som først omtalte saken.

AUF større enn Ap
Siden han var 12-13 år har Hanssen gitt mye av sin tid til Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). Som 15-åring startet han Svalbard AUF, som en liten stund var større enn Svalbard Arbeiderparti.

– Jeg tror ikke politikk som eneste karriere er heldig for noen. sier Hanssen, som understreker at han ikke ønsker å svartmale situasjonen, og at det selvfølgelig finnes mange dyktige politikere.

– Men også litt for mange broilere. Det er ikke nok med et liv i den politiske bobla pluss et par vekttall i statsvitenskap.

House of Cards
Han har også andre grunner til å ta en pause fra politikerlivet.

– Jeg må vel innrømme at det er noen ganske røffe sider ved det politiske livet som jeg har liten sans for. Når posisjoner og kamp om posisjoner blir viktigere enn mennesker, da reagerer jeg. Når det blir sånn, da har vi alle sammen tapt. Det der er en beinhard og røff side ved politikken som jeg er dritt lei av. For det er ikke bare i House of Cards at sånt skjer, sier han.

I tiden framover skal Hanssen fortsette på psykologistudiet, og til høsten satser han på å gå videre med ledelse-, innovasjon- og markedsstudier.

Ikke dermed sagt at han melder seg helt ut av samfunnsdebatten.

– Jeg har helt klart tenkt å delta i samfunnsdebatten, skrive litt og bidra på områder der jeg er engasjert, sier han til Nordlys.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!