Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil utvide helikopterparken

Helikopterbasen på Kapp Heer skal ifølge Trust Arktikugol moderniseres, og selskapet skal få opp til tre nye helikoptre. FOTO: Birger Amundsen

Vil utvide helikopterparken

Trust Arktikugol varsler at de vil kjøpe tre nye helikoptre og gjenoppta virksomheten i Pyramiden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I et brev til Sysselmannen skriver generaldirektør i Trust Arktikugol, Alexander P. Veselov at selskapet planlegger å gjennomføre en modernisering av helikopterbasen i Barentsburg og ha to-tre helikoptre i bruk. Begrunnelsen er et økt behov for flygninger for russiske organisasjoner ved vitenskapelige, oppmålings- og andre oppgaver, samt gjennopptaking av Trust Arktikugols virksomhet i Pyramiden.

For liten kapasitet
Veselov anslår at trusten i år har hatt mellom 330 og 350 flytimer, som alle er blitt utført med ett helikopter.
«Av denne grunn kunne vi ikke i flytiden i år fullt ut tilfredsstille etterspørselen etter flygninger», skriver han.
Ifølge Veselov hadde Trust Arktikugol fra 1980 til 1990 et gjennomsnittlig antall flytimer i året på mellom 550 og 600 timer. Det neste tiåret ble dette tallet senket til mellom 150 og 200 timer, mens Veselov ser for seg at antallet i framtiden vil nærme seg tallene fra 1980-årene.

Første skriftlige varsling
Sysselmann Per Sefland sier det er første gang russerne varsler en opptrapping skriftlig.
– Vi har hørt forskjellige antydninger om at russerne vil bygge opp Barentsburg, og det har vært antydet mer bruk av helikopter. Men det er første gang vi får det i en skriftlig form, der de understreker at de har til hensikt å øke sin aktivitet i Barentsburg, sier Sefland.
Han mener det er et viktig poeng at russernes ønske om økt helikoptertrafikk må være innenfor de rammene som norske myndigheter til enhver tid setter.
– Økningen vil måtte skje i henhold til driftstillatelsen de hvert år får av Luftfartstilsynet.

Utenfor rammene
– Bør den ulovlige, russiske flygingen som foregikk i sommer, som fortsatt er under etterforskning, få konsekvenser for neste års tillatelser?
– Sysselmannen mener at deler av flygningen som russerne har drevet med i år er utenfor rammene i tillatelsen de har for 2007, noe vi har rapportert til Luftfartstilsynet. Det er Luftfartstilsynet som bestemmer hvor rammene går for tillatelsen de har gitt og for tillatelsen som skal gis i 2008.
Ifølge underdirektør i Luftfartstilsynet, Ingvild Spilde, har de foreløpig ikke mottatt noen søknad fra trusten for neste år.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!