Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil unngå vodka og balalaika

40 sengeplasser: Timofej Rogozhin inspiserer herberget i Barentsburg sammen med Fjodor (etternavn ukjent), som er en av de nye guidene i Barentsburg. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Vil unngå vodka og balalaika

Trustens nye reiselivssjef Timofej Rogozhin ser fram til å utvikle Barentsburg som destinasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2014 kl 14:23

Timofej Rogozhin (38) er opprinnelig fra Murmansk, men er bosatt i Moskva, og kommer fra jobb i selskapet Russia Discovery. Han planlegger å flytte til Svalbard sammen med kone og to barn, og ta løs på et prosjekt han ivrer veldig for.

– Min hovedoppgave blir å sørge for at denne satsingen blir gjort på en god måte. Tilbudene som bygges opp nå må videreutvikles, og vi må skape nye. Alt skal selvfølgelig skje i samarbeid med Sysselmannen og resten av næringen her på Svalbard, sier han.

Språksatsing
Trusten har planer om å ansette seks guider, i tillegg til Rogozhin. Når Svalbardposten møter reiselivssjefen, har han med seg Elena Shmeleva, som snakker godt norsk og engelsk.

– Jeg har studert språkene på universitetet i Moskva, og får bruk for begge to her, sier Shmeleva, som foreløpig har kontrakt til i høst. Språkkunnskaper skal vektlegges i den videre turistsatsingen.

– For å kunne gjøre en profesjonell jobb mot turistnæringen, er det viktig å ha folk som både behersker engelsk og norsk. Det vil vi vektlegge i framtiden, sier Rogozhin, som selv har en meget god forståelse av engelsk, men som foretrekker å ordlegge seg på russisk.

Samarbeid
Rogozhin tror at turisme vil bli hovedgeskjeften til Trusten om bare få år.

– Det er en modig omstilling av et kullselskap, men jeg tror det er det rette siden det er et så stort potensiale i dette området. Jeg har jobbet i reiselivsnæringen i hele mitt liv, og mener Barentsburg og Svalbard har et enormt urealisert potensial, sier han.

Timofej Rogozhin er opptatt av temaet samarbeid.

– Vi har orientert om planene til Svalbard Reiseliv, og ønsker å samarbeide med institusjoner i Longyearbyen for at dette skal bli best mulig. Vi skal skaffe egne turistgrupper, som også næringen ellers vil kunne nyte godt av, sier han.

Mer konkret forteller reiselivssjefen at det jobbes med planer om å opprette charterreiser fra Moskva til Longyearbyen om noen få år.

Pomorhistorie
Fortsatt er det mye som gjenstår før russerne har ferdigutviklet sitt reiselivsprodukt. Men allerede neste vinter vil en god del ting bli prøvd ut. Rogozhin tenker også på å utvikle den historiske biten, i selve bosettingen.

– Vi må forsøke å unngå «vodka og balalaika»-syndromet, og satse på det mer autentiske. Vi ønsker for eksempel å reflektere mer av historien til de russiske Pomorene på Svalbard. Pomorene er en autentisk link som knytter vårt folk til øygruppen, og som det er stor interesse for i de markedene vi skal forsøke å nå, sier Rogozhin.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!