Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil transportere kullet selv

Store Norske vil frakte kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen selv. Her fraktes urenset kull fra Kapp Amsterdam til oppredningsverket i Svea. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Vil transportere kullet selv

Etter å ha vurdert tilbudet fra flere selskaper om transport av kullet fra Lunckefjell-gruva, har Store Norske bestemt seg for å gjøre jobben selv.

– Under styremøtet i slutten av forrige uke ble det besluttet at Store Norske selv skal ta seg av kulltransporten over Marthabreen. Vi fikk inn fire tilbud, men etter å ha regnet på disse besluttet vi at dette skal vi ta oss av selv, sier direktør Per Andersson.

Han sier videre at han ser dette i sammenheng med at selskapet neste år må redusere antall ansatte.

– Vi har denne gangen valgt å «insource». Det er mer lønnsomt for oss å bruke egne folk. Vi har i dag 380 ansatte og skal redusere, samtidig som vi har folk som kan kjøre maskiner, sier Store Norske-direktøren.


Transportavdeling

Store Norske hadde tidligere en egen transportavdeling, men valgte å kvitte seg med den da produksjonen startet i Svea Nord. Transporten ble outsourcet i et eget selskap.

At Store Norske selv skal ta seg av transporten, betyr også at selskapet skal ta seg av vedlikehold så vel som brøyting av veien over breen.

Per Andersson sier at mye gjenstår før alt er på plass, og at det begynner å haste siden bilene som skal transportere kullet må være på plass på Marthabreen i løpet av våren. Bilene er for store til å kjøres gjennom gruva, og må derfor transporteres mens terrenget er dekket av snø og is.

Per Andersson vil ikke opplyse om størrelsen på transportkontrakten, og hvor mye bedre Store Norske kommer ut ved å utføre jobben selv.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!