Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil transportere kullet selv

Store Norske vil frakte kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen selv. Her fraktes urenset kull fra Kapp Amsterdam til oppredningsverket i Svea. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Vil transportere kullet selv

Etter å ha vurdert tilbudet fra flere selskaper om transport av kullet fra Lunckefjell-gruva, har Store Norske bestemt seg for å gjøre jobben selv.

Tekst:

Publisert:

– Under styremøtet i slutten av forrige uke ble det besluttet at Store Norske selv skal ta seg av kulltransporten over Marthabreen. Vi fikk inn fire tilbud, men etter å ha regnet på disse besluttet vi at dette skal vi ta oss av selv, sier direktør Per Andersson.

Han sier videre at han ser dette i sammenheng med at selskapet neste år må redusere antall ansatte.

– Vi har denne gangen valgt å «insource». Det er mer lønnsomt for oss å bruke egne folk. Vi har i dag 380 ansatte og skal redusere, samtidig som vi har folk som kan kjøre maskiner, sier Store Norske-direktøren.


Transportavdeling

Store Norske hadde tidligere en egen transportavdeling, men valgte å kvitte seg med den da produksjonen startet i Svea Nord. Transporten ble outsourcet i et eget selskap.

At Store Norske selv skal ta seg av transporten, betyr også at selskapet skal ta seg av vedlikehold så vel som brøyting av veien over breen.

Per Andersson sier at mye gjenstår før alt er på plass, og at det begynner å haste siden bilene som skal transportere kullet må være på plass på Marthabreen i løpet av våren. Bilene er for store til å kjøres gjennom gruva, og må derfor transporteres mens terrenget er dekket av snø og is.

Per Andersson vil ikke opplyse om størrelsen på transportkontrakten, og hvor mye bedre Store Norske kommer ut ved å utføre jobben selv.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!