Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil transportere kullet selv

Store Norske vil frakte kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen selv. Her fraktes urenset kull fra Kapp Amsterdam til oppredningsverket i Svea. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Vil transportere kullet selv

Etter å ha vurdert tilbudet fra flere selskaper om transport av kullet fra Lunckefjell-gruva, har Store Norske bestemt seg for å gjøre jobben selv.

Tekst:

Publisert:

– Under styremøtet i slutten av forrige uke ble det besluttet at Store Norske selv skal ta seg av kulltransporten over Marthabreen. Vi fikk inn fire tilbud, men etter å ha regnet på disse besluttet vi at dette skal vi ta oss av selv, sier direktør Per Andersson.

Han sier videre at han ser dette i sammenheng med at selskapet neste år må redusere antall ansatte.

– Vi har denne gangen valgt å «insource». Det er mer lønnsomt for oss å bruke egne folk. Vi har i dag 380 ansatte og skal redusere, samtidig som vi har folk som kan kjøre maskiner, sier Store Norske-direktøren.


Transportavdeling

Store Norske hadde tidligere en egen transportavdeling, men valgte å kvitte seg med den da produksjonen startet i Svea Nord. Transporten ble outsourcet i et eget selskap.

At Store Norske selv skal ta seg av transporten, betyr også at selskapet skal ta seg av vedlikehold så vel som brøyting av veien over breen.

Per Andersson sier at mye gjenstår før alt er på plass, og at det begynner å haste siden bilene som skal transportere kullet må være på plass på Marthabreen i løpet av våren. Bilene er for store til å kjøres gjennom gruva, og må derfor transporteres mens terrenget er dekket av snø og is.

Per Andersson vil ikke opplyse om størrelsen på transportkontrakten, og hvor mye bedre Store Norske kommer ut ved å utføre jobben selv.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!