Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil transportere kullet selv

Store Norske vil frakte kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen selv. Her fraktes urenset kull fra Kapp Amsterdam til oppredningsverket i Svea. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Vil transportere kullet selv

Etter å ha vurdert tilbudet fra flere selskaper om transport av kullet fra Lunckefjell-gruva, har Store Norske bestemt seg for å gjøre jobben selv.

Tekst:

Publisert:

– Under styremøtet i slutten av forrige uke ble det besluttet at Store Norske selv skal ta seg av kulltransporten over Marthabreen. Vi fikk inn fire tilbud, men etter å ha regnet på disse besluttet vi at dette skal vi ta oss av selv, sier direktør Per Andersson.

Han sier videre at han ser dette i sammenheng med at selskapet neste år må redusere antall ansatte.

– Vi har denne gangen valgt å «insource». Det er mer lønnsomt for oss å bruke egne folk. Vi har i dag 380 ansatte og skal redusere, samtidig som vi har folk som kan kjøre maskiner, sier Store Norske-direktøren.


Transportavdeling

Store Norske hadde tidligere en egen transportavdeling, men valgte å kvitte seg med den da produksjonen startet i Svea Nord. Transporten ble outsourcet i et eget selskap.

At Store Norske selv skal ta seg av transporten, betyr også at selskapet skal ta seg av vedlikehold så vel som brøyting av veien over breen.

Per Andersson sier at mye gjenstår før alt er på plass, og at det begynner å haste siden bilene som skal transportere kullet må være på plass på Marthabreen i løpet av våren. Bilene er for store til å kjøres gjennom gruva, og må derfor transporteres mens terrenget er dekket av snø og is.

Per Andersson vil ikke opplyse om størrelsen på transportkontrakten, og hvor mye bedre Store Norske kommer ut ved å utføre jobben selv.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!