Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil transportere kullet selv

Store Norske vil frakte kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen selv. Her fraktes urenset kull fra Kapp Amsterdam til oppredningsverket i Svea. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Vil transportere kullet selv

Etter å ha vurdert tilbudet fra flere selskaper om transport av kullet fra Lunckefjell-gruva, har Store Norske bestemt seg for å gjøre jobben selv.

– Under styremøtet i slutten av forrige uke ble det besluttet at Store Norske selv skal ta seg av kulltransporten over Marthabreen. Vi fikk inn fire tilbud, men etter å ha regnet på disse besluttet vi at dette skal vi ta oss av selv, sier direktør Per Andersson.

Han sier videre at han ser dette i sammenheng med at selskapet neste år må redusere antall ansatte.

– Vi har denne gangen valgt å «insource». Det er mer lønnsomt for oss å bruke egne folk. Vi har i dag 380 ansatte og skal redusere, samtidig som vi har folk som kan kjøre maskiner, sier Store Norske-direktøren.


Transportavdeling

Store Norske hadde tidligere en egen transportavdeling, men valgte å kvitte seg med den da produksjonen startet i Svea Nord. Transporten ble outsourcet i et eget selskap.

At Store Norske selv skal ta seg av transporten, betyr også at selskapet skal ta seg av vedlikehold så vel som brøyting av veien over breen.

Per Andersson sier at mye gjenstår før alt er på plass, og at det begynner å haste siden bilene som skal transportere kullet må være på plass på Marthabreen i løpet av våren. Bilene er for store til å kjøres gjennom gruva, og må derfor transporteres mens terrenget er dekket av snø og is.

Per Andersson vil ikke opplyse om størrelsen på transportkontrakten, og hvor mye bedre Store Norske kommer ut ved å utføre jobben selv.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!