Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil styrke næringsarbeid

Christin Kristoffersen overrakte ordførerkjedet til Arild Olsen tirsdag. FOTO: Christopher Engås

Vil styrke næringsarbeid

Arild Olsen og Arbeiderpartiet har i lengre tid ønsket å styrke ledelsen i lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Arild Olsen kunne tirsdag ikle seg ordførerkjedet for første gang, da han fikk det overrakt fra avtroppende Christin Kristoffersen.

– Det er med stor ærefrykt jeg tar fatt på oppgaven. Ikke fordi det praktiske byr på problemer, men på grunn av den enorme tilliten jeg har fått, sier han.

Del av plan

Arbeiderpartiet la halv stilling som lønnet nestleder i lokalstyret på bordet i møter med både Venstre og Høyre. Men dette betyr ikke at partiet så bort fra politiske prinsipper, og ville «kjøpe» lokalstyrelederen hvor som helst.

– I et par år nå har vi ment at det var viktig å få flere lønnede stillinger som jobber med næringsutvikling, sier Arild Olsen.

– Strategien nå er å gjøre en del av denne investeringen selv, og med det si at vi mente det vi sa. Så satser vi på at bevilgningene kommer etter hvert, legger han til.

Tok ansvar

At Arbeiderpartiet hadde møter med Høyre, skyldes også at det begynte å bli knapt med tid.

– Når vi hadde et sonderingsmøte med Høyre, så var det for å ta ansvar. Vi begynte å nærme oss tidspunktet for konstitueringen, og ingen avtale lå på bordet. Vi ville unngå en situasjon der vi i verste fall ville få loddtrekning om hvem som skulle bli lokalstyreleder.

Venstre om

I Longyearbyen handler politikken mye om personer, og kjemi. Det kan både Arild Olsen og Eirik Berger bekrefte.

– Vi er svært fornøyd med at vi kom fram til en avtale med Venstre. De var vår foretrukne partner, og vi føler vi har fått mye igjen i samarbeidet så langt.

– Når man sitter og forhandler etter et valg får man en følelse av hvem man snakker best med, enten de kommer fra Høyre eller Arbeiderpartiet. Av de som forhandlet for oss, var det stor enighet om at vi kom best ut av det med Arbeiderpartiet. Det er også gjennom samarbeid med Arbeiderpartiet velgerne våre får gjennomført mest venstrepolitikk, sier Eirik Berger.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!