Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil styrke næringsarbeid

Christin Kristoffersen overrakte ordførerkjedet til Arild Olsen tirsdag. FOTO: Christopher Engås

Vil styrke næringsarbeid

Arild Olsen og Arbeiderpartiet har i lengre tid ønsket å styrke ledelsen i lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Arild Olsen kunne tirsdag ikle seg ordførerkjedet for første gang, da han fikk det overrakt fra avtroppende Christin Kristoffersen.

– Det er med stor ærefrykt jeg tar fatt på oppgaven. Ikke fordi det praktiske byr på problemer, men på grunn av den enorme tilliten jeg har fått, sier han.

Del av plan

Arbeiderpartiet la halv stilling som lønnet nestleder i lokalstyret på bordet i møter med både Venstre og Høyre. Men dette betyr ikke at partiet så bort fra politiske prinsipper, og ville «kjøpe» lokalstyrelederen hvor som helst.

– I et par år nå har vi ment at det var viktig å få flere lønnede stillinger som jobber med næringsutvikling, sier Arild Olsen.

– Strategien nå er å gjøre en del av denne investeringen selv, og med det si at vi mente det vi sa. Så satser vi på at bevilgningene kommer etter hvert, legger han til.

Tok ansvar

At Arbeiderpartiet hadde møter med Høyre, skyldes også at det begynte å bli knapt med tid.

– Når vi hadde et sonderingsmøte med Høyre, så var det for å ta ansvar. Vi begynte å nærme oss tidspunktet for konstitueringen, og ingen avtale lå på bordet. Vi ville unngå en situasjon der vi i verste fall ville få loddtrekning om hvem som skulle bli lokalstyreleder.

Venstre om

I Longyearbyen handler politikken mye om personer, og kjemi. Det kan både Arild Olsen og Eirik Berger bekrefte.

– Vi er svært fornøyd med at vi kom fram til en avtale med Venstre. De var vår foretrukne partner, og vi føler vi har fått mye igjen i samarbeidet så langt.

– Når man sitter og forhandler etter et valg får man en følelse av hvem man snakker best med, enten de kommer fra Høyre eller Arbeiderpartiet. Av de som forhandlet for oss, var det stor enighet om at vi kom best ut av det med Arbeiderpartiet. Det er også gjennom samarbeid med Arbeiderpartiet velgerne våre får gjennomført mest venstrepolitikk, sier Eirik Berger.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!