Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil starte dykketurer på Svalbard

 

Vil starte dykketurer på Svalbard

Strømsholmen Sjøsportsenter ønsker å starte med ukesturer på Svalbard der gjestene får mulighet til å dykke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Firmaet ønsker å starte med turene fra neste sommer, fra begynnelsen av august til begynnelsen av september. Strømsholmen Sjøsportsenter ble etablert i Møre og Romsdal og startet opp i 1981. De har siden vært en stor aktør i Skandinavia.

Interessant område
«I 1992 startet vi som første firma med dykkerrelatert aktivitet i forbindelse med spekkhuggersafari i Lofoten. Siden da har vi holdt på med denne aktiviteten og er fortsatt i full drift hver høst. Mange av våre gjester ønsker også andre aktiviteter. Svalbard er derfor et meget interessant område å videreutvikle vårt aktivitetskonsept», skriver Olav Magne Strømsholmen i et brev til Sysselmannen.

Firmaet ønsker å arrangere en seksdagers båtreise på vestsiden av Svalbard opp til Woodfjorden og Wijdefjorden med hovedsaklig dykkere ombord. På veien ønsker de å dykke på de beste og sikreste plassene og gå i land på noen av de tillatte besøksplassene.
De vil også ha med personer ombord som ikke skal dykke, men poenget er at de som vil skal få tilbudet.

Ikke kontroversielt
Ifølge reiselivskonsulent Stein Tore Pedersen hos Sysselmannen er det lite som står i veien for at firmaet kan starte med dykketurer på Svalbard.
– Per definisjon er det ingenting kontroversielt ved å dykke på Svalbard, så lenge man ikke dykker i nærheten av isbjørn, hvalross eller sel, sier Pedersen.
– Det som er spesielt med Svalbard er at det er så kaldt her. Men hvis man holder seg innenfor reglene og tar hensyn til forholdene her oppe, er det ikke noe problem, sier han.

Får trolig tillatelse
Firmaet har kjøpt båten M/S «Blink», fra Kystverket og venter nå på de nødvendige godkjennelser for å kunne bruke den til passasjerskip. Båten er på 91 fot, og sjøsportsenteret håper å få et passasjersertifikat til liten kystfart med inntil 20 passasjerer.
– Hvis de får godkjent sikkerhetsopplegget og har sertifikatene i orden, er de velkommen til å starte opp virksomhet på Svalbard. Den eneste begrensingen Sysselmannen kanskje kommer til å gi, er at det ikke dykkes i nærheten av vitenskapelige installasjoner, sier Pedersen.
Han understreker at saken likevel er sendt ut på intern høring og at selskapet foreløpig ikke har fått noen formell tillatelse til å sette i gang sin virksomhet.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!