Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil starte dykketurer på Svalbard

 

Vil starte dykketurer på Svalbard

Strømsholmen Sjøsportsenter ønsker å starte med ukesturer på Svalbard der gjestene får mulighet til å dykke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Firmaet ønsker å starte med turene fra neste sommer, fra begynnelsen av august til begynnelsen av september. Strømsholmen Sjøsportsenter ble etablert i Møre og Romsdal og startet opp i 1981. De har siden vært en stor aktør i Skandinavia.

Interessant område
«I 1992 startet vi som første firma med dykkerrelatert aktivitet i forbindelse med spekkhuggersafari i Lofoten. Siden da har vi holdt på med denne aktiviteten og er fortsatt i full drift hver høst. Mange av våre gjester ønsker også andre aktiviteter. Svalbard er derfor et meget interessant område å videreutvikle vårt aktivitetskonsept», skriver Olav Magne Strømsholmen i et brev til Sysselmannen.

Firmaet ønsker å arrangere en seksdagers båtreise på vestsiden av Svalbard opp til Woodfjorden og Wijdefjorden med hovedsaklig dykkere ombord. På veien ønsker de å dykke på de beste og sikreste plassene og gå i land på noen av de tillatte besøksplassene.
De vil også ha med personer ombord som ikke skal dykke, men poenget er at de som vil skal få tilbudet.

Ikke kontroversielt
Ifølge reiselivskonsulent Stein Tore Pedersen hos Sysselmannen er det lite som står i veien for at firmaet kan starte med dykketurer på Svalbard.
– Per definisjon er det ingenting kontroversielt ved å dykke på Svalbard, så lenge man ikke dykker i nærheten av isbjørn, hvalross eller sel, sier Pedersen.
– Det som er spesielt med Svalbard er at det er så kaldt her. Men hvis man holder seg innenfor reglene og tar hensyn til forholdene her oppe, er det ikke noe problem, sier han.

Får trolig tillatelse
Firmaet har kjøpt båten M/S «Blink», fra Kystverket og venter nå på de nødvendige godkjennelser for å kunne bruke den til passasjerskip. Båten er på 91 fot, og sjøsportsenteret håper å få et passasjersertifikat til liten kystfart med inntil 20 passasjerer.
– Hvis de får godkjent sikkerhetsopplegget og har sertifikatene i orden, er de velkommen til å starte opp virksomhet på Svalbard. Den eneste begrensingen Sysselmannen kanskje kommer til å gi, er at det ikke dykkes i nærheten av vitenskapelige installasjoner, sier Pedersen.
Han understreker at saken likevel er sendt ut på intern høring og at selskapet foreløpig ikke har fått noen formell tillatelse til å sette i gang sin virksomhet.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!