Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil sortere kullet ved Gruve 7

 

Vil sortere kullet ved Gruve 7

Store Norske vil sette opp to siloer ved daganlegget til Gruve 7 for sortering av kull. Det gamle opprednings­verket skal legges ned.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Dagens anlegg ved flyplassen er nedslitt og skaper mye oppsamling av kullstøv. Derfor har vi kikket på muligheten for å sette opp to siloer ved daganlegget til Gruve 7, sier konstruksjonssjef i Store Norske, Tom Breivik.
Han sier selskapet vil spare mye penger på at kullet sorteres rett ved Gruve 7 og deretter fraktes til Hotellneset og kraftstasjonen.
– I dag må kullbilene først kjøre til oppredningsverket der kullet sorteres og deretter frakte det videre. Å ruste opp det eksisterende anlegget vil i tillegg være veldig kostbart, sier han.

Støvplager
Lufthavnsjef Ole M. Rambech sier de har hatt noen støvplager fra oppredningsverket på flyplassen når vinden står i den retningen. Utover det har ikke flyplassen hatt noen problemer med anlegget.
– Det er en fordel for lufthavnen å slippe støvplagene, så for oss er det positivt om anlegget flyttes til Gruve 7, sier Rambech.
Med et nytt anlegg vil Store Norske ha behov for to nye siloer på 150 kubikk og et par transportbånd.
– Vi må skaffe noe nytt utstyr, mens en del utstyr kan vi bruke opp igjen, blant annet en trommel og en sikt som har vært brukt i Svea, sier Breivik.

Enkel sak
Siden Gruve 7 ligger innenfor et industriområde i arealplanen regner Breivik med at det vil bli en enkel byggesak å sette opp de to siloene. Det bekrefter byggesaksbehandler i Lokalstyret, Raymond Hansen.
– Dette er et ordinært tiltak i et område som er regulert for gruvedrift og helt i samsvar med det Store Norske driver med. Vi skal bare gå gjennom hvilken dokumentasjon de må komme med, sier Hansen.
Breivik håper arbeidet kan komme i gang 1. juli og være ferdig rundt 20. august.
– Det gamle anlegget vil bli stengt og demontert. Vi tar ned alt, bortsett fra bygningsmassen, som vi foreløpig ikke vet hva vi skal bruke til, sier Breivik.
Han tar også forbehold om at noe av anlegget kan bestå av kulturminner.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!