Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil slå leir ved Gruve 3

Arne O. Bergdal vil sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. FOTO: Endre Stangeby

Vil slå leir ved Gruve 3

Tundra Events ønsker å sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. Men først må de få tillatelse av Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2010 kl 10:00

Tundra Events ønsker å sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. Men først må de få tillatelse av Store Norske.

Tundra Events har søkt Longyearbyen lokalstyre (LL) om å sette opp en leir på tre steder: ved daganlegget ved Gruve 3, på fjellet over Gruve 7, og ved stedet hvor fiberkabelen går ut i fjorden nedenfor flyplassen. De skal sette opp leir på ett av stedene, og den blir stående i sommerhalvåret. Plan- og utviklingsavdelingen i LL godkjente alle de tre lokalitetene. Daglig leder i Tundra Events, Arne O. Bergdal, ønsker å satse på Gruve 3. Han har sendt søknad til Store Norske, som eier tomten.

Trenger tillatelse

Viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke, sier det ikke uten videre kan settes opp en leir utenfor en nedlagt gruve.

– Generelle regler gjelder for nedlagte gruver. Det er en 50 meters sikkerhetssone, uavhengig av hva vi som grunneier måtte mene. Åpen ild utenfor en nedlagt gruve er uaktuelt, forteller han.

Historie, sentral beliggenhet, god utsikt, og at stedet ikke ligger oppå andre operatører, er grunner til at Tundra Events vil legge leiren til Gruve 3. Bergdal synes planene om et fremtidig gruvemuseum også gjør stedet attraktivt.

– Men hvis det blir vanskelig, får vi se på de to andre alternativene, sier han.

Aktiviteter

I lavvoen skal det være servering av alt fra enkel lunsj til tre retters middag. Maten skal leveres fra Kroa. I søknaden til LL står det at Tundra Events vil ha bål og parafinlamper i leiren, men her vil Bergdal ha dialog med Store Norske.

– Hvis det ikke er ønskelig, unngår vi det, sier han.

Eventselskapet planlegger også ulike aktiviteter i tilknytning til leiren.

– Vi vil ha enkle aktiviteter som lassokasting og vedhugging. I tillegg blir det Svalbardoppgaver, som å sette opp en revefelle. Det blir praktiske hjerneutfordringer, forteller Bergdal. 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!