Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil slå leir ved Gruve 3

Arne O. Bergdal vil sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. FOTO: Endre Stangeby

Vil slå leir ved Gruve 3

Tundra Events ønsker å sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. Men først må de få tillatelse av Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2010 kl 10:00

Tundra Events ønsker å sette opp en lavvo utenfor Gruve 3. Men først må de få tillatelse av Store Norske.

Tundra Events har søkt Longyearbyen lokalstyre (LL) om å sette opp en leir på tre steder: ved daganlegget ved Gruve 3, på fjellet over Gruve 7, og ved stedet hvor fiberkabelen går ut i fjorden nedenfor flyplassen. De skal sette opp leir på ett av stedene, og den blir stående i sommerhalvåret. Plan- og utviklingsavdelingen i LL godkjente alle de tre lokalitetene. Daglig leder i Tundra Events, Arne O. Bergdal, ønsker å satse på Gruve 3. Han har sendt søknad til Store Norske, som eier tomten.

Trenger tillatelse

Viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke, sier det ikke uten videre kan settes opp en leir utenfor en nedlagt gruve.

– Generelle regler gjelder for nedlagte gruver. Det er en 50 meters sikkerhetssone, uavhengig av hva vi som grunneier måtte mene. Åpen ild utenfor en nedlagt gruve er uaktuelt, forteller han.

Historie, sentral beliggenhet, god utsikt, og at stedet ikke ligger oppå andre operatører, er grunner til at Tundra Events vil legge leiren til Gruve 3. Bergdal synes planene om et fremtidig gruvemuseum også gjør stedet attraktivt.

– Men hvis det blir vanskelig, får vi se på de to andre alternativene, sier han.

Aktiviteter

I lavvoen skal det være servering av alt fra enkel lunsj til tre retters middag. Maten skal leveres fra Kroa. I søknaden til LL står det at Tundra Events vil ha bål og parafinlamper i leiren, men her vil Bergdal ha dialog med Store Norske.

– Hvis det ikke er ønskelig, unngår vi det, sier han.

Eventselskapet planlegger også ulike aktiviteter i tilknytning til leiren.

– Vi vil ha enkle aktiviteter som lassokasting og vedhugging. I tillegg blir det Svalbardoppgaver, som å sette opp en revefelle. Det blir praktiske hjerneutfordringer, forteller Bergdal. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!