Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil selge Kafé Busen

Etter ett og et halvt års drift vurderer familien Våtvik å selge Busen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Vil selge Kafé Busen

Gjestene har sluttet å komme, ansatte er sagt opp og åpningstidene er redusert. Nå vurderer Svalbard Villmarksenter å selge Kafé Busen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbard Villmarksenter tok over Kafé Busen i Lompensenteret i januar i fjor. Karl og Berit Våtvik har drevet bedriften sammen med datteren Silje Våtvik, som har vært daglig leder.
De første månedene etter at familien hadde tatt over ble det arrangert russisk aften, pizzabuffet, trønderaften og det ble lovet flere temaaftener. Etter hvert ble det færre arrangement, dyrere mat og færre kunder.

Mistet kunder
I desember begynte åpningstidene å skrumpe inn. Halvannen time på hverdager, en time på lørdager og søndager.
– Vi overlever ikke på at folk drikker et par kopper kaffe. Vi må sikre konseptet, og vi har enorme utgifter til blant annet leie av lokalene, som vi ikke eier selv. Pendlingen har også hatt en innvirkning på at omsetningen går ned. Det er turistene vi tjener mest penger på, sa Silje Våtvik til Svalbardposten 9. februar i år. Hun fryktet for Busens framtid, fordi kafeen mistet kunder til Kroa og Huset, og ville ha utvidet skjenkebevilling. Hun fikk det ikke. Busen responderte med å kutte åpningstidene ytterligere. Nå er kafeen åpen fra 12 – 18 på hverdager og lørdag. Søndag er den stengt.

Ikke økonomiske problemer
I september i år kunne Svalbardposten fortelle at kundene svikter Busen, de spiser heller på Huset, Kroa eller Puben.
– Det er kjøkkenet på Busen som er viktig for oss, det er det som skaffer oss inntekter. I løpet av sesongen har vi 1.500 – 2.000 gjester i Villmarksenteret til bespisning, sa Karl Våtvik.
Han presiserte også at bedriften ikke har økonomiske problemer, men går med solid overskudd. Karl Våtvik vil ikke kommentere at Busen nå er lagt ut for salg.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!