Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil overvåke pendlerne

Justisdepartementet foreslår at også ligningskontoret skal ha tilgang på listene over flypassasjerer. FOTO: Birger Amundsen

Vil overvåke pendlerne

Justisdepartementet vurderer å gi ligningskontoret tilgang på Sysselmannens flylister for å hindre skattejuks.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Polaravdelingen i Justisdepartementet har hatt en gjennomgang av praksisen med bruk av flypassasjerlister på Svalbard, og foreslår en ny forskrift som åpner for at ligningsmyndighetene på Svalbard kan få overlevert passasjerlistene.
«Ved mistanke om overtredelse av bestemmelser i skattelovgivingen for Svalbard, kan Sysselmannen gi ligningsmyndighetene på Svalbard tilgang til listene. Ligningsmyndighetene kan låne listene i en periode begrenset til en måned regnet fra dato for overlevering av listene til Sysselmannen», skriver Justisdepartementet i forslaget.

Ingen forståelse
– Vi mener dette bryter grunnleggende med prinsippene i personopplysningsloven, sier seniorrådgiver Sverre Engelschiøn i Datatilsynet.
– Så du mener ikke at viktigheten av å oppdage overtredelser av skattelovgivingen er god nok grunn til å kontrollere de reisende?
– Vi har ingen forståelse for forslaget, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!