Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil overføre ansatte til ISS

Wanwong Buer Lek har vært ansatt i Longyearbyen lokalstyre i nesten ti år og arbeider som industrirenholder på Energiverket. Hun trives godt og ønsker ikke å bli ansatt i ISS. FOTO: Monika Aaserud

Vil overføre ansatte til ISS

For å spare penger ønsker Longyearbyen lokalstyre å overføre sine tre renholdere til ISS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:29

Siden februar 2004 har Wanwong Buer Lek vært ansatt som industrirenholder på Energiverket. Hun er svært opprørt over at Longyerbyen lokalstyre nå har planer om å overføre ansettelsesforholdet hennes til ISS.

– Jeg føler meg som søppel, som de bare kaster ut. Jeg trives veldig godt i jobben min, og ønsker ikke å ha et ansettelsesforhold i ISS, forteller hun.

Longyearbyen lokalstyre la ut renholdsbehovet sitt på anbud. ISS var de eneste som kom med et tilbud. De tilbyr renhold til en samlet kostnad på litt over 17 millioner kroner over fire år.


Vil spare penger
Om Longyearbyen lokalstyre selv skal besørge renholdet, har de kommet fram til at det vil koste om lag 2 millioner kroner mer i året. Derfor ønsker Administrasjonsutvalget at ISS tar jobben.

Den største delen av renholdet utføres i dag allerede av ISS, men Longyearbyen lokalstyret har selv tre ansatte renholdere.

I tillegg til Wanwong Buer Lek jobber også Sunantha M. Hagen som renholder på Energiverket. Hun går av med pensjon i løpet av 2013, og vil derfor ikke bli berørt av en overføring til ISS. Den tredje renholderen ansatt i Longearbyen lokalstyret jobber på skolen.

I anbudsdokumentene ble det satt som krav at alle de tre renholderne skulle overtas av leverandøren.


– En vanskelig situasjon
– ISS har allerede den største delen av renholdet for Longyearbyen lokalstyre, og vi ønsker nå at de skal ta over alt, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap).

– Svalbardposten har snakket med en av renholderne. Hun ønsker ikke å bli overført til ISS. Vil dere ta hennsyn til det?

– Vi ønsker at de ansatte skal ivaretas. Vi vil nå jobbe videre med denne prossessen, og en av tingene vi må avklare og ivareta er rettighetene til de ansatte, sier Kristoffersen.

I mellomtiden er Wanwong Buer Lek bekymret.

– Dette er en vanskelig situasjon for meg. Jeg vet ikke konkret hva det innebærer å bytte arbeidsgiver. Vil jeg få et sted å bo av ISS? Hvordan blir lønna? Hva skal mine arbeidsoppgaver være? Jeg tror det er stor forskjell å jobbe i et privateid selskap, sier hun.

Saken skal behandles av Lokalstyret 1. oktober.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!