Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil overføre ansatte til ISS

Wanwong Buer Lek har vært ansatt i Longyearbyen lokalstyre i nesten ti år og arbeider som industrirenholder på Energiverket. Hun trives godt og ønsker ikke å bli ansatt i ISS. FOTO: Monika Aaserud

Vil overføre ansatte til ISS

For å spare penger ønsker Longyearbyen lokalstyre å overføre sine tre renholdere til ISS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:29

Siden februar 2004 har Wanwong Buer Lek vært ansatt som industrirenholder på Energiverket. Hun er svært opprørt over at Longyerbyen lokalstyre nå har planer om å overføre ansettelsesforholdet hennes til ISS.

– Jeg føler meg som søppel, som de bare kaster ut. Jeg trives veldig godt i jobben min, og ønsker ikke å ha et ansettelsesforhold i ISS, forteller hun.

Longyearbyen lokalstyre la ut renholdsbehovet sitt på anbud. ISS var de eneste som kom med et tilbud. De tilbyr renhold til en samlet kostnad på litt over 17 millioner kroner over fire år.


Vil spare penger
Om Longyearbyen lokalstyre selv skal besørge renholdet, har de kommet fram til at det vil koste om lag 2 millioner kroner mer i året. Derfor ønsker Administrasjonsutvalget at ISS tar jobben.

Den største delen av renholdet utføres i dag allerede av ISS, men Longyearbyen lokalstyret har selv tre ansatte renholdere.

I tillegg til Wanwong Buer Lek jobber også Sunantha M. Hagen som renholder på Energiverket. Hun går av med pensjon i løpet av 2013, og vil derfor ikke bli berørt av en overføring til ISS. Den tredje renholderen ansatt i Longearbyen lokalstyret jobber på skolen.

I anbudsdokumentene ble det satt som krav at alle de tre renholderne skulle overtas av leverandøren.


– En vanskelig situasjon
– ISS har allerede den største delen av renholdet for Longyearbyen lokalstyre, og vi ønsker nå at de skal ta over alt, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap).

– Svalbardposten har snakket med en av renholderne. Hun ønsker ikke å bli overført til ISS. Vil dere ta hennsyn til det?

– Vi ønsker at de ansatte skal ivaretas. Vi vil nå jobbe videre med denne prossessen, og en av tingene vi må avklare og ivareta er rettighetene til de ansatte, sier Kristoffersen.

I mellomtiden er Wanwong Buer Lek bekymret.

– Dette er en vanskelig situasjon for meg. Jeg vet ikke konkret hva det innebærer å bytte arbeidsgiver. Vil jeg få et sted å bo av ISS? Hvordan blir lønna? Hva skal mine arbeidsoppgaver være? Jeg tror det er stor forskjell å jobbe i et privateid selskap, sier hun.

Saken skal behandles av Lokalstyret 1. oktober.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!