Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil legge ned kullgruvene

– Norges troverdighet som miljøpådriver svekkes av kulldrift på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

– Skal Norge ha troverdighet, kan vi ikke være en foregangsnasjon for klimaet, og utvinne kull på Svalbard i tillegg til å være en av verdens største olje- og gasseksportører. Det henger ikke sammen.

Det sier avtroppende Rec-sjef Ole Enger til Dagens Næringsliv.

Enger peker på at kullkraft slipper ut mer CO2 enn andre, vanlige kraftkilder, og bidrar til at temperaturen på jordkloden øker. Han mener derfor at utslipp må koste mer og at det må satses enda mer på fornybar energi. Den avtroppende Rec-sjefen trekker fram solenergi, hvor Rec har vært i front, som en viktigere energikilde enn det IEA, det internasjonale energibyrået legger til grunn i sine anslag.

Stenging av kullproduksjon på Svalbard er ett av tre tiltak han mener Norge kan bidra med. De to øvrige er å jobbe for en avtale om pris på utslipp og utbygging av fornybar energi i fattige land.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!