Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ikke stenge for cruiseturister

Sysselmannen vil at turister som reiser på kystcruise med fartøy som «Polar Star» fortsatt skal kunne gå i land i østlige områder noenlunde fritt. FOTO: Birger Amundsen

Vil ikke stenge for cruiseturister

Sysselmannen anbefaler at turister fra ekspedisjonscruiseskip fortsatt skal kunne ferdes fritt i de østlige verneområdene på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2009 kl 19:48

Sysselmannen har oppsummert høringen av forslaget til endringer i verneforskriftene for de østlige verneområdene. I forslaget var det meste av Nordaustlandet, Edgeøya og Barentsøya forbudt område for alle andre enn forskere. Det ble foreslått at ilandstiging kun skulle tillates i 16 lokaliteter.

Referanseområder

I tilrådningen til Direktoratet for naturforvaltning (DN) skriver Sysselmannen at de ikke anbefaler en slik regulering på grunn av «faglige og prosessmessige årsaker». Sysselmannen anbefaler isteden at det settes av ett eller to store referanseområder med totalt ferdselsforbud.

Basert på høringsuttalelser

– Vurderingen vi har gjort er basert på høringsuttalelser vi har fått inn. Mange var svært kritiske, både fra lokalt hold og sentrale institusjoner. Blant annet at forslaget om bestemte lokaliteter ikke tar høyde for sjøsikkerheten, at farvannet ikke er skikkelig kartlagt, sier naturvernrådgiver Johannes Abildsnes hos Sysselmannen.

Svalbardposten har en grundig gjennomgang av tilrådningen fra Sysselmannen i førstkommende avis.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!