Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ikke snakke med pressen

Multiconsult har konkludert med at Gamle sykehuset er usikkert og kan kollapse under tøffe værforhold. FOTO: Christopher Engås

Vil ikke snakke med pressen

Sameiet Vei 210 har vedtatt å ikke snakke til media om Gamle sykehuset.

Tekst:

Publisert:

– Jeg vil ikke uttale meg til pressen, er den korte beskjeden Svalbardposten får fra leder for Sameiet Vei 210, Linn Tove Øyahals.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg ikke vet hvordan det vil innvirke på saken vår, sier hun.

Nektes oppgjør

Svalbardposten har fått tilgang til årsmøtereferatet til Sameiet Vei 210. Møtet ble holdt tre dager før Longyearbyen lokalstyre (LL) beordret evakuering av beboerne i Gamle sykehuset. Rapporten var da kommet, og tilstanden til bygget ble drøftet i årsmøtet.

Da referatet ble sendt ut, skrev Øyahals følgende i innledningen.

«Jeg har snakket med If (forsikringsselskapet. red. anm.). De sier per telefon at dette ikke dekkes av vår forsikring. Jeg får det skriftlig i løpet av dagen. Nå er det ekstra spennende hva advokaten sier i den forbindelse».

Årsmøtet vedtok også å ikke uttale seg til pressen om saken.

Trenger fullmakt

Før avisen gikk i trykken forsøkte Svalbardposten å komme i kontakt med styreleder Øyahals, uten hell. Formålet var å få en uttalelse fra forsikringsselskapet.

– Vår virksomhet er underlagt en del lover og bestemmelser. For at vi kan si noe som helst, må vi ha ei skriftlig erklæring fra forsikringstaker som løser oss fra taushetsplikten, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If skadeforsikring.

– Ønsker dere å bli løst fra taushetsplikten?

– I og med at det har kommet ut en påstand om at vi ikke tar på oss ansvaret i en gitt sak, ville det vært fint om vi fikk anledning til å komme med et tilsvar. På generelt grunnlag kan jeg si at når vi ikke vedkjenner oss ansvaret, har vi allltid gode grunner til det, sier Clementz.

Se bildet større

Sprekkene i ytterveggene er svære. I den sørlige delen av bygget har det ikke vært mulig å åpne vinduer på lang tid. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!