Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ikke snakke med pressen

Multiconsult har konkludert med at Gamle sykehuset er usikkert og kan kollapse under tøffe værforhold. FOTO: Christopher Engås

Vil ikke snakke med pressen

Sameiet Vei 210 har vedtatt å ikke snakke til media om Gamle sykehuset.

– Jeg vil ikke uttale meg til pressen, er den korte beskjeden Svalbardposten får fra leder for Sameiet Vei 210, Linn Tove Øyahals.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg ikke vet hvordan det vil innvirke på saken vår, sier hun.

Nektes oppgjør

Svalbardposten har fått tilgang til årsmøtereferatet til Sameiet Vei 210. Møtet ble holdt tre dager før Longyearbyen lokalstyre (LL) beordret evakuering av beboerne i Gamle sykehuset. Rapporten var da kommet, og tilstanden til bygget ble drøftet i årsmøtet.

Da referatet ble sendt ut, skrev Øyahals følgende i innledningen.

«Jeg har snakket med If (forsikringsselskapet. red. anm.). De sier per telefon at dette ikke dekkes av vår forsikring. Jeg får det skriftlig i løpet av dagen. Nå er det ekstra spennende hva advokaten sier i den forbindelse».

Årsmøtet vedtok også å ikke uttale seg til pressen om saken.

Trenger fullmakt

Før avisen gikk i trykken forsøkte Svalbardposten å komme i kontakt med styreleder Øyahals, uten hell. Formålet var å få en uttalelse fra forsikringsselskapet.

– Vår virksomhet er underlagt en del lover og bestemmelser. For at vi kan si noe som helst, må vi ha ei skriftlig erklæring fra forsikringstaker som løser oss fra taushetsplikten, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If skadeforsikring.

– Ønsker dere å bli løst fra taushetsplikten?

– I og med at det har kommet ut en påstand om at vi ikke tar på oss ansvaret i en gitt sak, ville det vært fint om vi fikk anledning til å komme med et tilsvar. På generelt grunnlag kan jeg si at når vi ikke vedkjenner oss ansvaret, har vi allltid gode grunner til det, sier Clementz.

Se bildet større

Sprekkene i ytterveggene er svære. I den sørlige delen av bygget har det ikke vært mulig å åpne vinduer på lang tid. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!