Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha tallene på bordet

 

Vil ha tallene på bordet

De politiske partiene i Longyearbyen vil ikke ta stilling til et nytt kulturhus før de har fått mer konkrete tall om alle alternativene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse, men vil se beløpene først, sier gruppeleder i Fremskrittspartiet, Roy Albrigtsen.
Selv om partiet foreløpig ikke har bestemt seg, tror Albrigsten partimedlemmene kommer til å være samstemte når saken endelig skal avgjøres i Lokalstyret.
– Vi er bare to representanter fra Frp i Lokalstyret, og jeg tror vi skal bli enige. Men vi ønsker å se hva prisen blir. Frp er positiv til kultur, men det må ikke koste skjorta. Det som er tragisk er at Huset ikke eies av Lokalstyret, for jeg har ikke sansen for å bruke penger på et bygg som ikke er vårt, sier han.

Ikke gratis
Heller ikke Arbeiderpartiet har tatt et klart standpunkt i diskusjonen om kulturhus, ifølge gruppeleder Bjørn Fjukstad.
– Vi er positive til tankene om nytt kulturhus og kommer til å ta et klart standpunkt ganske snart. Men saken har to økonomiske sider. Den ene er hva det koster å bygge nytt, den andre hva det koster å bruke de installasjonene som allerede finnes. Det er ikke sånn at det er gratis på Huset eller Galleriet heller. Det er vanskelig å ta stilling før man har sett de økonomiske konsekvensene av begge alternativene, sier Fjukstad.

God dag, mann
Tverrpolitisk Fellesliste har hele tiden vært positiv til nytt kulturhus, men ifølge gruppeleder Eystein Markusson er det ikke full enighet i gruppa.
– I forkant av det endelige vedtaket må vi ha en skikkelig diskusjon om vi skal ha et felles standpunkt eller ikke. Økonomien her er viktig, og det er grenser for hvor dyrt vi kan akseptere at et nytt kulturhus blir, sier Markusson.
Han understreker at de må ha et tallgrunnlag for at diskusjonen i partiet skal bli reell.
– Før vi har et slikt grunnlag blir diskusjonen bare «god dag mann, økseskaft», sier han.

Stemmer nei
Høyre er det eneste partiet som uansett vil gå mot byggingen av et nytt kulturhus.
– Kulturhuset er noe vi ikke har behov for akkurat nå, og det kan utsettes i to-tre år, når framtiden kanskje er sikrere. Det er ikke noe som haster. Vi har mange tomme lokaler i byen som kan brukes til møterom og kontor, og multimediarom og musikkrom har vi på skolen. Det er andre oppgaver som er viktigere enn å bygge nytt kulturhus, sier gruppeleder Heinrich Eggenfellner og viser blant annet til finansieringen av reservekraft.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!