Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha tallene på bordet

 

Vil ha tallene på bordet

De politiske partiene i Longyearbyen vil ikke ta stilling til et nytt kulturhus før de har fått mer konkrete tall om alle alternativene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse, men vil se beløpene først, sier gruppeleder i Fremskrittspartiet, Roy Albrigtsen.
Selv om partiet foreløpig ikke har bestemt seg, tror Albrigsten partimedlemmene kommer til å være samstemte når saken endelig skal avgjøres i Lokalstyret.
– Vi er bare to representanter fra Frp i Lokalstyret, og jeg tror vi skal bli enige. Men vi ønsker å se hva prisen blir. Frp er positiv til kultur, men det må ikke koste skjorta. Det som er tragisk er at Huset ikke eies av Lokalstyret, for jeg har ikke sansen for å bruke penger på et bygg som ikke er vårt, sier han.

Ikke gratis
Heller ikke Arbeiderpartiet har tatt et klart standpunkt i diskusjonen om kulturhus, ifølge gruppeleder Bjørn Fjukstad.
– Vi er positive til tankene om nytt kulturhus og kommer til å ta et klart standpunkt ganske snart. Men saken har to økonomiske sider. Den ene er hva det koster å bygge nytt, den andre hva det koster å bruke de installasjonene som allerede finnes. Det er ikke sånn at det er gratis på Huset eller Galleriet heller. Det er vanskelig å ta stilling før man har sett de økonomiske konsekvensene av begge alternativene, sier Fjukstad.

God dag, mann
Tverrpolitisk Fellesliste har hele tiden vært positiv til nytt kulturhus, men ifølge gruppeleder Eystein Markusson er det ikke full enighet i gruppa.
– I forkant av det endelige vedtaket må vi ha en skikkelig diskusjon om vi skal ha et felles standpunkt eller ikke. Økonomien her er viktig, og det er grenser for hvor dyrt vi kan akseptere at et nytt kulturhus blir, sier Markusson.
Han understreker at de må ha et tallgrunnlag for at diskusjonen i partiet skal bli reell.
– Før vi har et slikt grunnlag blir diskusjonen bare «god dag mann, økseskaft», sier han.

Stemmer nei
Høyre er det eneste partiet som uansett vil gå mot byggingen av et nytt kulturhus.
– Kulturhuset er noe vi ikke har behov for akkurat nå, og det kan utsettes i to-tre år, når framtiden kanskje er sikrere. Det er ikke noe som haster. Vi har mange tomme lokaler i byen som kan brukes til møterom og kontor, og multimediarom og musikkrom har vi på skolen. Det er andre oppgaver som er viktigere enn å bygge nytt kulturhus, sier gruppeleder Heinrich Eggenfellner og viser blant annet til finansieringen av reservekraft.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!