Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha slutt på tomgangskjøring

Sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard ber bilførere slå av motoren, dersom han ser at de går fra bilen mens den går på tomgang. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Vil ha slutt på tomgangskjøring

– Vi respekterer ikke tomgangskjøring selv om det er kaldt ute, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2009 kl 08:00

Ifølge regelverket er det ikke tillatt å la bilen stå unødig på tomgang, men en del av Longyearbyens befolkning ser ikke ut til å bry seg om forbudet. Nygaard forteller at Sysselmannen har fått klager på at biler har stått på tomgang utenfor Svalbardbutikken, flyplassterminalen og barnehagene.

Muntlig påtale

– Vi vil gi muntlig påtale til bilførere som bryter regelverket. I verste fall kan bilførere bli anmeldt og bøtelagt for å la bilen gå på tomgang, sier Nygaard.

Muntlig påtale har Sysselmannen allerede gitt ved flere tilfeller. Også da Svalbardposten møtte Nygaard utenfor Svalbardbutikken fikk en bilfører, som forlot kjøretøyet med motoren i gang, beskjed om å slå av motoren før han gikk inn på butikken.

En advarsel

Nygaard understreker at Sysselmannen ikke ønsker å anmelde noen, og at han håper en advarsel vil virke forebyggende.

At folk lar bilene stå og gå i kulda er et årlig problem i Longyearbyen. De tre siste årene har Sysselmannen gått ut og informert om at praksisen er ulovlig.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!