Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha slutt på tomgangskjøring

Sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard ber bilførere slå av motoren, dersom han ser at de går fra bilen mens den går på tomgang. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Vil ha slutt på tomgangskjøring

– Vi respekterer ikke tomgangskjøring selv om det er kaldt ute, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2009 kl 08:00

Ifølge regelverket er det ikke tillatt å la bilen stå unødig på tomgang, men en del av Longyearbyens befolkning ser ikke ut til å bry seg om forbudet. Nygaard forteller at Sysselmannen har fått klager på at biler har stått på tomgang utenfor Svalbardbutikken, flyplassterminalen og barnehagene.

Muntlig påtale

– Vi vil gi muntlig påtale til bilførere som bryter regelverket. I verste fall kan bilførere bli anmeldt og bøtelagt for å la bilen gå på tomgang, sier Nygaard.

Muntlig påtale har Sysselmannen allerede gitt ved flere tilfeller. Også da Svalbardposten møtte Nygaard utenfor Svalbardbutikken fikk en bilfører, som forlot kjøretøyet med motoren i gang, beskjed om å slå av motoren før han gikk inn på butikken.

En advarsel

Nygaard understreker at Sysselmannen ikke ønsker å anmelde noen, og at han håper en advarsel vil virke forebyggende.

At folk lar bilene stå og gå i kulda er et årlig problem i Longyearbyen. De tre siste årene har Sysselmannen gått ut og informert om at praksisen er ulovlig.  

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!