Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha oljeleting ved Svalbard

 

Vil ha oljeleting ved Svalbard

Russiske eksperter mener det er gode muligheter for utvinning av olje og gass på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det kom fram på olje- og gasskonferansen Arctic Shelf i Murmansk torsdag. Der presenterte russiske eksperter resultatene av seks år med seismiske, geofysiske og andre undersøkelser av kontinentalsokkelen utenfor vestkysten av Svalbard, skriver NRK Nordnytt.
Et av argumentene for at det kan være mulig å utvinne olje og gass ved Svalbard er at de geologiske strukturene her er nøyaktig lik andre områder i Barentshavet der det er funnet olje og gass, skriver NRK Nordnytt.

Skeptisk til virksomheten
Norske myndigheter betrakter sokkelen rundt Svalbard som en forlengelse av fastlandssokkelen, og mener dermed at havområdene rundt Svalbard er norsk område. Norge har ikke åpnet opp for petroleumsvirksomhet rundt Svalbard, og er derfor skeptisk til den russiske virksomheten.
Utenriksdepartementet har ifølge NRK Nordnytt gjort oppmerksom på at det russiske fartøyet «Professor Kurentsov» ikke vil få fornyet sin tillatelse, som den tidligere har fått til å gjøre vitenskapelige undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!