Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha ny pub i sentrum

Roy Albrigtsen kan bli daglig leder for en ny pub. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Vil ha ny pub i sentrum

Det kan komme pub i det nye bygget ved Kroa. Puben skal hete Svalbard Pub, med Roy Albrigsten som daglig leder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har lyst til å lage et konsept som er annerledes enn det som allerede finnes i byen, men det er litt for tidlig å si hvordan det blir, sier Albrigtsen.
Ideen om å starte et nytt serveringssted fikk han sammen med John-Einar Lockert, som er byggherre for det nye sent-rumsbygget, i fjor høst. Siden jul har de jobbet seriøst med planene, og nå venter de bare på en eventuell skjenkebevilling fra Lokalstyret.
– Får vi avslag, legger vi ballen død, men vi kan ikke se hvorfor vi skulle få det, sier Albrigtsen.

Blir slått beina under
Cato Lorentsen, som eier Karlsberger, legger ikke skjul på at han frykter konkurransen.
– Hvis enda flere får skjenkebevilling er det noen som vil gå dukken. Det vil slå føttene under oss som allerede er her. Vi merker allerede at omsetningen har gått ned, på grunn av pendling og kanskje også skatten. Jeg kan ikke tenke meg at det deles ut flere bevillinger.
– Så du mener ikke det er marked for en ny pub?
– Overhodet ikke. De siste månedene har det vært bare noen få gjester på hvert sted her i Longyearbyen. Folk går ikke ut lenger.

Diskriminerer ikke
Søknaden fra Albrigtsen og Lockert skal behandles av Administrasjonsutvalget 13. februar og vil bli endelig avgjort i Lokalstyret samme måned.
Administrasjonssjef Sigmund Engdahl sier hver enkelt søknad om skjenkebevilling må behandles, og etter det Svalbardposten forstår, er et avslag lite sannsynlig.
– Jeg vil ikke forskuttere hva Lokalstyret går inn for i denne saken, men det er ikke satt noe tak på antall skjenkesteder, og samtidig skal det ikke diskrimineres innenfor samme område. Men det er ikke gitt at de får de tidene de søker om, sier Engdahl.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!