Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha hobbyverksted for busen

PERLEPORT: Både Store Norske og Lokalstyret vil at velferdshuset skal ligge på dette området ved Haugen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Vil ha hobbyverksted for busen

Store Norske ønsker seg et velferdshus der de ansatte kan snekre, sveise og mekke bil og skuter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Velferdshuset skal gi de ansatte muligheten til å drive med noe de er interessert i når de ikke er på jobb i Svea.
«Det er en kjensgjerning at mange av våre ansatte er teknisk interessert. De kommer til Svalbard uten å være spesielt fascinert av rødsildre, isbjørn, brefronter eller poetisk lys. Noen blir kanskje støtt av å høre dette, men slik er det», skriver viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke i et brev til Longyearbyen lokalstyre.
– Vi har fått klare signal fra de ansatte om at de ønsker seg et tilbud i friuka, og særlig tekniske aktiviteter, sier Brekke.

Ikke nok tilbud
Ifølge Brekke er det mange i Store Norske som bruker Svalbardhallen mye, og han trekker også fram at det jevnlig holdes hobbykurs for folk i byen, med blant annet håndarbeid, førstehjelp og GPS-bruk. Han mener likevel Store Norske bør kunne tilby de ansatte et sted der de kan samles rundt sine egne prosjekter, og «mekke og vedlikeholde, bygge og skru, prate skit og kose seg med praktiske gjøremål», som det står i brevet.
Brekke avviser at det allerede finnes nok tilbud i Longyearbyen som kan tilfredsstille behovet til gruvebusen.
– Vi har To-takteren, men det huset brukes bare som lagringsplass til båter. Andre lokaler som kunne vært aktuelle brukes i næringsøyemed, sier Brekke, som understreker at velferdshuset kun skal brukes på hobbybasis.

Får ikke rote
Huset er planlagt å ha en grunnflate på 300 kvadratmeter. Det skal romme to garasjeløp, et metallverksted, et treverksted, et biljardrom og en TV-stue. I tillegg kommer toaletter, minikjøkken og noen lagerrom.
Miljø- og næringsutvalget (MNU) stiller seg positive til velferdshuset og har gått inn for at det skal ligge på Haugen ved «Perleporten». Utvalget er imidlertid bekymret for hva et slikt hobbyverksted kan føre med seg utenfor bygget, som vil bli liggende i et boligområde.
– Vi kommer ikke til å tillate lagring på uteområdet ved bygget, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.
– Lokalstyret er i sin fulle rett til å stille krav om at vi skal ha det ryddig utenfor. Jeg tror det kommer til å gå helt greit, vi får bare sette noen til å holde det ryddig, sier Brekke.

Vurderte Gruve 3
Store Norske har også vurdert å bruke Gruve 3, men vil først undersøke andre alternativer som ligger nærmere byen.
– Vi tror gruva ligger for langt unna byen til at folk vil komme dit. Tilbudet står og faller på at huset ligger sentralt og er tilgjengelig, sier Brekke.
Store Norske har også vurdert en beliggenhet ved brannstasjonen i Sjøområdet, ved Blåmyra og på Elvesletta mellom skolen og den nye barnehagen. Selskapet ønsker imidlertid helst at det skal ligge på Haugen, som også MNU går inn for.
«Beliggenheten er gunstig, med gangavstand til boligene på Haugen og i Lia. Videre ligger huset lagelig til for å stikke innom på vei til og fra Svalbardhallen», skriver Brekke i brevet til Lokalstyret.
Store Norske håper at byggingen kan starte neste sommer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!