Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha hobbyverksted for busen

PERLEPORT: Både Store Norske og Lokalstyret vil at velferdshuset skal ligge på dette området ved Haugen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Vil ha hobbyverksted for busen

Store Norske ønsker seg et velferdshus der de ansatte kan snekre, sveise og mekke bil og skuter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Velferdshuset skal gi de ansatte muligheten til å drive med noe de er interessert i når de ikke er på jobb i Svea.
«Det er en kjensgjerning at mange av våre ansatte er teknisk interessert. De kommer til Svalbard uten å være spesielt fascinert av rødsildre, isbjørn, brefronter eller poetisk lys. Noen blir kanskje støtt av å høre dette, men slik er det», skriver viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke i et brev til Longyearbyen lokalstyre.
– Vi har fått klare signal fra de ansatte om at de ønsker seg et tilbud i friuka, og særlig tekniske aktiviteter, sier Brekke.

Ikke nok tilbud
Ifølge Brekke er det mange i Store Norske som bruker Svalbardhallen mye, og han trekker også fram at det jevnlig holdes hobbykurs for folk i byen, med blant annet håndarbeid, førstehjelp og GPS-bruk. Han mener likevel Store Norske bør kunne tilby de ansatte et sted der de kan samles rundt sine egne prosjekter, og «mekke og vedlikeholde, bygge og skru, prate skit og kose seg med praktiske gjøremål», som det står i brevet.
Brekke avviser at det allerede finnes nok tilbud i Longyearbyen som kan tilfredsstille behovet til gruvebusen.
– Vi har To-takteren, men det huset brukes bare som lagringsplass til båter. Andre lokaler som kunne vært aktuelle brukes i næringsøyemed, sier Brekke, som understreker at velferdshuset kun skal brukes på hobbybasis.

Får ikke rote
Huset er planlagt å ha en grunnflate på 300 kvadratmeter. Det skal romme to garasjeløp, et metallverksted, et treverksted, et biljardrom og en TV-stue. I tillegg kommer toaletter, minikjøkken og noen lagerrom.
Miljø- og næringsutvalget (MNU) stiller seg positive til velferdshuset og har gått inn for at det skal ligge på Haugen ved «Perleporten». Utvalget er imidlertid bekymret for hva et slikt hobbyverksted kan føre med seg utenfor bygget, som vil bli liggende i et boligområde.
– Vi kommer ikke til å tillate lagring på uteområdet ved bygget, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.
– Lokalstyret er i sin fulle rett til å stille krav om at vi skal ha det ryddig utenfor. Jeg tror det kommer til å gå helt greit, vi får bare sette noen til å holde det ryddig, sier Brekke.

Vurderte Gruve 3
Store Norske har også vurdert å bruke Gruve 3, men vil først undersøke andre alternativer som ligger nærmere byen.
– Vi tror gruva ligger for langt unna byen til at folk vil komme dit. Tilbudet står og faller på at huset ligger sentralt og er tilgjengelig, sier Brekke.
Store Norske har også vurdert en beliggenhet ved brannstasjonen i Sjøområdet, ved Blåmyra og på Elvesletta mellom skolen og den nye barnehagen. Selskapet ønsker imidlertid helst at det skal ligge på Haugen, som også MNU går inn for.
«Beliggenheten er gunstig, med gangavstand til boligene på Haugen og i Lia. Videre ligger huset lagelig til for å stikke innom på vei til og fra Svalbardhallen», skriver Brekke i brevet til Lokalstyret.
Store Norske håper at byggingen kan starte neste sommer.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!