Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil ha flere rom

Geir Arne Månum i Basecamp ved tomta der tilbygget til Fangstmannshotellet planlegges. FOTO: Torill Ustad Stav

Vil ha flere rom

Et nytt tilbygg skal gi Fangstmannshotellet til Basecamp flere sengeplasser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2009 kl 15:05

– Fra i fjor har vi i Basecamp Spitsbergen økt sengekapasiteten på utestasjonene våre, blant annet ved bruk av Isfjord radio, sier daglig leder i Basecamp Spitsbergen, Geir Arne Månum.

Fangstmannshotellet til Basecamp har i dag 42 sengeplasser fordelt på 16 rom. Det er ikke nok. I dag leier Basecamp rom til sine gjester flere steder i byen under høysesongen.

– Derfor skulle vi gjerne hatt flere sengeplasser i Longyearbyen, sier Månum.

Langsom utbygging

Bygget som huser Kroa og Basecamp sitt Fangstmannshotell eies av Svalbard eiendom, som også eier Huset. 

Tilbygget skal ligge på den ledige tomta mellom Kroa og Vei 221, og være en del av Fangstmannshotellet til Basecamp. Nybygget vil få i overkant av 20 rom.

– Da vi kjøpte Kroa-bygget gjorde vi en avtale å langsomt gå i gang med å bygge ut på tomta, forteller Odd Harald Hauge, en av eierne på Huset.

Eierne har ikke hastverk med å gå i gang med byggingen.

Ikke fredet

Tomta ligger like i nærheten av ei gammel kavelbro som ble avfredet av en tidligere ansatt hos Sysselmannen.

– Det var først usikkerhet rundt hvorvidt det var kulturminner på tomta, men vi har nå fått svar fra Sysselmannen på at det ikke var tilfelle, sier Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud, som skal bygge tilbygget.

I svaret fra Sysselmannen står det at det ikke finnes noen fredede kulturminner på tomta, og at den ikke har vernestatus i den gjeldende arealplanen.

Nytt motell

På den andre siden av gangveien er planene for nok et hotellbygg igang. På tomta mellom det gamle ISS-bygget og RaBi's Bua skal det føres opp et motell i tre etasjer. Søknaden om bygget på tomta ved siden av ISS-bygget er nå til behandling i Longyearbyen lokalstyre, og Tollef Svenkerud i Sandmo & Svenkerud forteller at planlagt byggestart er til høsten.

Bygget vil få 16 hotellrom, men det endelige antall sengeplasser er ikke klart. I nabovarselet som ble sendt ut i fjor høst sto det at overnattingsstedet skulle få 46 sengeplasser.

Snill økning

I 2007 hadde Longyearbyen 86.097 gjestedøgn, noe reiselivskoordinator i Svalbard Reiseliv, Ann Kristin Gjelsten betegner som en snill økning. Hun tror ikke det er behov for flere sengeplasser i byen.

– De får nok belegg i sommermånedene, men hvordan de vil klare det i mørketida er usikkert, sier Gjelsten.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!