Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil gi museum bedre tomt

 

Vil gi museum bedre tomt

Stefano Poli har fått tildelt tomt til luftskipmuseet på Sjøskrenten, som han er fornøyd med. Store Norske mener tomten er lite egnet for museumsvirksomhet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I oktober skrev Svalbardposten at Spitsbergen Airship Museum hadde fått tildelt en tomt på Sjøskrenten. Nå har Store Norske på eget initiativ sendt et brev til Longyearbyen lokalstyre der de skriver:
«Et museum med denne tematikken har en klar internasjonal karakter og vil bli attraktivt for tilreisende fra fjern og nær. Det fortjener en bedre plassering.»
Store Norske kommer videre med forslag om at museet burde få tildelt en tomt vis-à-vis den gamle UNIS-inngangen, vest for gangveien. Dette området er nå regulert som fritidsområde i arealplanen.

Omregulering
– Hvorfor velger dere å involvere dere i denne saken?
– Vi er den eldste aktøren i Longyearbyen og bryr oss om hvordan byen utvikler seg. Vi er også grunneiere, sier viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke.
Området Store Norske viser til er i dag regulert som fritidsområde.
– Er det sannsynlig at dette området vil bli omregulert?
– Tida vil vise om arealet kan omreguleres. Det er i hovedsak interessene til hotellet som kolliderer med dette, fordi det ikke vil ha noe foran seg. Men det er ikke umulig å gjøre om en arealplan, sier han.

Er fornøyd
– Så lenge dette bare er noe Store Norske og Lokalstyret jobber med på papiret, spiller det ikke noen rolle for meg. Jeg er svært fornøyd med den tomta jeg har fått og at behandlingen av saken gikk raskt og smertefritt, sier Stefano Poli.
– Kommer du til å sende inn en ny søknad om å få bygge ovenfor UNIS?
– Nei, jeg har allerede fått tildelt tomt og kommer ikke til å bruke tid på en ny søknad, sier han.
Poli forteller at dersom Store Norske og Lokalstyret blir enige om at det er bedre å legge museet foran UNIS, og at det eneste han trenger å gjøre er å signere et papir, så er det greit. Han ønsker å bli ferdig med den byråkratiske delen av saken så snart som mulig.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!