Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil gi museum bedre tomt

 

Vil gi museum bedre tomt

Stefano Poli har fått tildelt tomt til luftskipmuseet på Sjøskrenten, som han er fornøyd med. Store Norske mener tomten er lite egnet for museumsvirksomhet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I oktober skrev Svalbardposten at Spitsbergen Airship Museum hadde fått tildelt en tomt på Sjøskrenten. Nå har Store Norske på eget initiativ sendt et brev til Longyearbyen lokalstyre der de skriver:
«Et museum med denne tematikken har en klar internasjonal karakter og vil bli attraktivt for tilreisende fra fjern og nær. Det fortjener en bedre plassering.»
Store Norske kommer videre med forslag om at museet burde få tildelt en tomt vis-à-vis den gamle UNIS-inngangen, vest for gangveien. Dette området er nå regulert som fritidsområde i arealplanen.

Omregulering
– Hvorfor velger dere å involvere dere i denne saken?
– Vi er den eldste aktøren i Longyearbyen og bryr oss om hvordan byen utvikler seg. Vi er også grunneiere, sier viseadministrerende direktør i Store Norske, Dag Ivar Brekke.
Området Store Norske viser til er i dag regulert som fritidsområde.
– Er det sannsynlig at dette området vil bli omregulert?
– Tida vil vise om arealet kan omreguleres. Det er i hovedsak interessene til hotellet som kolliderer med dette, fordi det ikke vil ha noe foran seg. Men det er ikke umulig å gjøre om en arealplan, sier han.

Er fornøyd
– Så lenge dette bare er noe Store Norske og Lokalstyret jobber med på papiret, spiller det ikke noen rolle for meg. Jeg er svært fornøyd med den tomta jeg har fått og at behandlingen av saken gikk raskt og smertefritt, sier Stefano Poli.
– Kommer du til å sende inn en ny søknad om å få bygge ovenfor UNIS?
– Nei, jeg har allerede fått tildelt tomt og kommer ikke til å bruke tid på en ny søknad, sier han.
Poli forteller at dersom Store Norske og Lokalstyret blir enige om at det er bedre å legge museet foran UNIS, og at det eneste han trenger å gjøre er å signere et papir, så er det greit. Han ønsker å bli ferdig med den byråkratiske delen av saken så snart som mulig.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!