Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil forlenge stemmefristen

Wenche Sørensen (t.v.) har akkurat gjort sin borgerplikt og levert sin forhåndsstemme hos Sysselmannen. Konsulent Mona Grønås tar imot stemmen. Til høyre sitter vikar Else Strokkenes. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Vil forlenge stemmefristen

Fredag er siste frist for dem som ønsker å forhåndsstemme fra Longyearbyen. Det mener lokalstyrelederen er for tidlig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2009 kl 10:45

– Det er et demokratisk problem at stemmene må avlegges to uker før valgdagen. Mange trenger å følge debattene i valgkampen så lenge som mulig før de bestemmer seg, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Sysselmannen bestemmer

Folk som skal forhåndsstemme på Svalbard blir guidet videre til stemmegivning ved utenlandsopphold. «Du kan forhåndsstemme i utlandet fra onsdag 1. juli til og med fredag 4. september 2009. På Svalbard bestemmer Sysselmannen når siste frist for å forhåndsstemme er», står det på valg.no.

Kan garantere

– Hvorfor har ikke Sysselmannen utvidet fristen til å stemme når dere har muligheten til det?

– Når vi setter den offisielt siste dagen for å stemme, er det den dagen vi kan garantere at stemmene kommer fram til valgkommunen innen valgdagen. Jeg synes det vil være et større demokratisk problem dersom stemmene ikke når frem til valgdagen på grunn av for eksempel to dager med tåke, sier Solbjørg Lima Skadberg, konsulent hos Sysselmannen.

Frem i tide

Skadberg forteller at det er mulig å stemme hos Sysselmannen også neste uke, men at Sysselmannen da ikke kan garantere at stemmene vil komme frem i tide. Forhåndsstemmegivningen må være kommet inn til valgstyret innen utgangen av valgdagen for å telle med i oppgjøret.

Per i dag har 332 personer avlagt sin forhåndsstemme hos Sysselmannen.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!