Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil forby kvernene

 

Vil forby kvernene

Nemko fant feil på matavfallskvernene fra Activum Consulting. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) varsler omsetningsforbud.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2012 kl 11:22

– Det er gledelig at det vi har trodd og ment er riktig, at det blir bekreftet av Nemko og DSB. Det betyr at vi har jobbet riktig med saken etter den sommeren da kvernene ble installert, sier daglig leder Marianne Aasen i Bydrift.

Liste med feil

Kvernene som ble montert av Activum Consulting i så godt som alle Longyearbyens kjøkken sommeren 2010, har feil som er så alvorlige at DSB varsler omsetningsforbud.

I varselet til Activum Consulting skriver DSB at testrapporten viser en liste med elleve punkter som må rettes før kvernene er i samsvar med produktstandardene.

Activum Consulting har fått frist til 27. april til å komme med nye opplysninger, dersom de har det.

Avventer

I september 2010, samme år som matavfallskvernene ble installert, oppsto flere branntilløp og flere kverner startet av seg selv. I desember 2010 hevet Bydrift kjøpet av kvernene. De har fremdeles ikke blitt enige med Activum Consulting om hvem som skal betale for kvernene.

– Vi sitter stille til fristen DSB gitt Activum Consulting har gått ut. Vi skal ha styremøte 19. april og jeg regner med at vi vil diskutere saken da. Vi har også oversendt informasjonen til vår advokat i Haavind, sier Aasen.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å få noen kommentar fra Activum Consulting.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!