Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil forby kvernene

 

Vil forby kvernene

Nemko fant feil på matavfallskvernene fra Activum Consulting. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) varsler omsetningsforbud.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2012 kl 11:22

– Det er gledelig at det vi har trodd og ment er riktig, at det blir bekreftet av Nemko og DSB. Det betyr at vi har jobbet riktig med saken etter den sommeren da kvernene ble installert, sier daglig leder Marianne Aasen i Bydrift.

Liste med feil

Kvernene som ble montert av Activum Consulting i så godt som alle Longyearbyens kjøkken sommeren 2010, har feil som er så alvorlige at DSB varsler omsetningsforbud.

I varselet til Activum Consulting skriver DSB at testrapporten viser en liste med elleve punkter som må rettes før kvernene er i samsvar med produktstandardene.

Activum Consulting har fått frist til 27. april til å komme med nye opplysninger, dersom de har det.

Avventer

I september 2010, samme år som matavfallskvernene ble installert, oppsto flere branntilløp og flere kverner startet av seg selv. I desember 2010 hevet Bydrift kjøpet av kvernene. De har fremdeles ikke blitt enige med Activum Consulting om hvem som skal betale for kvernene.

– Vi sitter stille til fristen DSB gitt Activum Consulting har gått ut. Vi skal ha styremøte 19. april og jeg regner med at vi vil diskutere saken da. Vi har også oversendt informasjonen til vår advokat i Haavind, sier Aasen.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å få noen kommentar fra Activum Consulting.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!