Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil forby kvernene

 

Vil forby kvernene

Nemko fant feil på matavfallskvernene fra Activum Consulting. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) varsler omsetningsforbud.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2012 kl 11:22

– Det er gledelig at det vi har trodd og ment er riktig, at det blir bekreftet av Nemko og DSB. Det betyr at vi har jobbet riktig med saken etter den sommeren da kvernene ble installert, sier daglig leder Marianne Aasen i Bydrift.

Liste med feil

Kvernene som ble montert av Activum Consulting i så godt som alle Longyearbyens kjøkken sommeren 2010, har feil som er så alvorlige at DSB varsler omsetningsforbud.

I varselet til Activum Consulting skriver DSB at testrapporten viser en liste med elleve punkter som må rettes før kvernene er i samsvar med produktstandardene.

Activum Consulting har fått frist til 27. april til å komme med nye opplysninger, dersom de har det.

Avventer

I september 2010, samme år som matavfallskvernene ble installert, oppsto flere branntilløp og flere kverner startet av seg selv. I desember 2010 hevet Bydrift kjøpet av kvernene. De har fremdeles ikke blitt enige med Activum Consulting om hvem som skal betale for kvernene.

– Vi sitter stille til fristen DSB gitt Activum Consulting har gått ut. Vi skal ha styremøte 19. april og jeg regner med at vi vil diskutere saken da. Vi har også oversendt informasjonen til vår advokat i Haavind, sier Aasen.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å få noen kommentar fra Activum Consulting.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!