Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil etablere Venstre

Venstrelag: Ingrid Vinje og Oddmund Rønning vil starte opp Venstre i Longyearbyen. FOTO: Monika Aaserud

Vil etablere Venstre

Derfor inviterer de til åpent møte til høsten, hvor fremtidige energiløsninger for Longyearbyen skal diskuteres.

Tekst:

Publisert:

Ingrid Vinje satt i lokalstyret for Tverrpolitisk fellesliste fra 2003 til 2005. Deretter har hun vært en tur hjemme i Trondheim, hvor hun sist periode har vært vara til bystyret for Venstre. Hun jobber som personalkonsulent ved Unis.

– Venstre er mitt parti. Da jeg kom opp igjen nå, tenkte jeg at det var på tide å få på plass Venstre på Svalbard, sier Ingrid Vinje.

Det tok ikke lang tid før hun fant noen som var enige. Oddmund Rønning deler Vinjes politiske engasjement, og sammen vil de forsøke å danne et lokallag. Rønning flyttet til Longyearbyen denne våren og jobber som miljørådgiver for Store Norske. Venstre har aldri tidligere vært representert på Svalbard. 12. mai arrangerte de et åpent møte for å se om det var noe interesse. Seks personer møtte opp.

– Jeg vet at det er flere Venstre-folk i Longyearbyen. Mange har tatt kontakt med meg, både før og etter møtet. De synes det er bra at vi har tatt initiativet, sier Vinje.

For å danne et lokallag trengs det tre personer til et styre. Uavhengig av lokallaget jobbes det først med å få på plass en ressursgruppe som Venstre sentralt kan bruke i svalbardsaker.

– Hvorfor trenger vi Venstre?

– Jeg mener Longyearbyen trenger alle partier. Jeg tror at jo mer politisk engasjement vi skaper her, jo bedre er det for byen og menneskene som bor her. I tillegg er det viktig for partiene å ha lokallag her på øya. Tilbakemeldinger jeg har fått, er at de på Stortinget ofte synes det er vanskelig med spørsmål knyttet til Svalbard, fordi de ikke vet nok. Har partiet et lokallag i Longyearbyen kan vi lettere gi informasjon om hvordan det er her og hva som er viktig for oss, sier Vinje.

Hvilke saker et eventuelt Venstre på Svalbard vil fronte, er for tidlig å slå fast.

– Det vil bli opp til styret i det nye lokallaget å bestemme hva slags politiske saker vi skal ta opp. Vi etablerer ikke Venstre fordi vi mener lokalpolitikken i Longyearbyen trenger en stor revolusjon. Det er heller ikke noe mål å sprenge de partiuavhengige listene. Vi ønsker rett og slett å gi Venstre en lokal forankring i Longyearbyen. Derfor har vi valgt energiløsninger som tema på det åpne møtet til høsten, i og med at det er det store spørsmålet i Longyearbyen, sier Oddmund Rønning.

– Vi har allerede fått beskjed om at partileder Trine Skei Grande og Ola Elvestuen ønsker å delta på møtet, sier Ingrid Vinje.

Om interessen er tilstede, håper de to at Venstres lokallag i Longyearbyen blir til i løpet av høsten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!