Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil du overvintre her?

FOTO: Linda Bakken

Vil du overvintre her?

Erfaring fra polare strøk er en fordel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2013 kl 14:09

Det er Sysselmannen som låner ut fangststasjonen Austfjordnes til personer som har ønske om å videreføre tradisjonen med overvintringsfangst på Svalbard.
Alle kan i utgangspunktet søke, men i tillegg til jakt- og fangsterfaring er betingelsene kunnskap om natur og villmark, og god helse og vandel. Sysselmannen peker videre på at erfaring fra polare strøk og med polarhunder er en fordel.

Austfjordnes er en norsk stasjon bygd i 1912, og er dermed automatisk fredet. Stasjonen ligger ved inngangen til Austfjorden i Wijdefjorden i den nordlige delen av Spitsbergen.
Rammene for overvintringsfangsten er regulert i svalbardmiljøloven.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!