Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil doble kapasiteten

Hvis ting går som planlagt, blir hundegården til LHK utvidet betraktelig i framtiden. FOTO: Christpher Engås

Vil doble kapasiteten

Longyearbyen hundeklubb har planer om å bygge ut byhundegården for å inkludere mer enn polarhunder. Men gjennomførelsen avhenger av om det lar seg finansiere.

Hundeklubben (LHK) har søkt Lokalstyret om igangsettingstillatelse for å bygge ut hundegården med om lag 2.000 kvadratmeter mot øst.

Åpnet for flere

Leder i LHK, Elise Strømseng, sier utvidelsesplanene er del av ei omstilling som klubben har jobbet ei stund med.

– LHK har tidligere vært forbeholdt trekk- og polarhunder. På et ekstraordinært årsmøte i september bestemte klubben seg for å åpne opp for andre raser også. Dermed vil hundegården bli åpen for flere brukere, med hunder som har andre behov, sier Strømseng.

Kutte ventelister

Innlemming av andre raser i LHK har mange fordeler.

– Tanken er å kunne tilby de som har hunder, uansett type, et inngjerdet og trygt sted å lufte hundene sine. Det skal også bli mulig å tilby bur til flere av klubbens medlemmer som i dag står på venteliste, og dermed har polarhunder stående hjemme uten tilsyn på dagtid, sier hun.

Dobbel størrelse

Dersom den planlagte utvidelsen blir som skissert i søknnaden, vil hundegården bli omtrent dobbelt så stor som den er i dag. Men det er ikke sikkert ting blir som skissert.

– Planene er vedtatt av klubben, og vi har besluttet å søke om igangsettingstillatelse. Det meste ligger til rette for en utbygging, men vi mangler ennå å få all finansiering på plass. Dermed er det ikke 100 prosent sikkert at det blir utbygging. Men LHK satser nå på at det skal bli utbygging, og begynner å klargjøre tomta for utvidelse med ny luftegård og noen nye bur, sier Elise Strømseng.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!