Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil doble kapasiteten

Hvis ting går som planlagt, blir hundegården til LHK utvidet betraktelig i framtiden. FOTO: Christpher Engås

Vil doble kapasiteten

Longyearbyen hundeklubb har planer om å bygge ut byhundegården for å inkludere mer enn polarhunder. Men gjennomførelsen avhenger av om det lar seg finansiere.

Tekst:

Publisert:

Hundeklubben (LHK) har søkt Lokalstyret om igangsettingstillatelse for å bygge ut hundegården med om lag 2.000 kvadratmeter mot øst.

Åpnet for flere

Leder i LHK, Elise Strømseng, sier utvidelsesplanene er del av ei omstilling som klubben har jobbet ei stund med.

– LHK har tidligere vært forbeholdt trekk- og polarhunder. På et ekstraordinært årsmøte i september bestemte klubben seg for å åpne opp for andre raser også. Dermed vil hundegården bli åpen for flere brukere, med hunder som har andre behov, sier Strømseng.

Kutte ventelister

Innlemming av andre raser i LHK har mange fordeler.

– Tanken er å kunne tilby de som har hunder, uansett type, et inngjerdet og trygt sted å lufte hundene sine. Det skal også bli mulig å tilby bur til flere av klubbens medlemmer som i dag står på venteliste, og dermed har polarhunder stående hjemme uten tilsyn på dagtid, sier hun.

Dobbel størrelse

Dersom den planlagte utvidelsen blir som skissert i søknnaden, vil hundegården bli omtrent dobbelt så stor som den er i dag. Men det er ikke sikkert ting blir som skissert.

– Planene er vedtatt av klubben, og vi har besluttet å søke om igangsettingstillatelse. Det meste ligger til rette for en utbygging, men vi mangler ennå å få all finansiering på plass. Dermed er det ikke 100 prosent sikkert at det blir utbygging. Men LHK satser nå på at det skal bli utbygging, og begynner å klargjøre tomta for utvidelse med ny luftegård og noen nye bur, sier Elise Strømseng.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!