Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil doble kapasiteten

Hvis ting går som planlagt, blir hundegården til LHK utvidet betraktelig i framtiden. FOTO: Christpher Engås

Vil doble kapasiteten

Longyearbyen hundeklubb har planer om å bygge ut byhundegården for å inkludere mer enn polarhunder. Men gjennomførelsen avhenger av om det lar seg finansiere.

Tekst:

Publisert:

Hundeklubben (LHK) har søkt Lokalstyret om igangsettingstillatelse for å bygge ut hundegården med om lag 2.000 kvadratmeter mot øst.

Åpnet for flere

Leder i LHK, Elise Strømseng, sier utvidelsesplanene er del av ei omstilling som klubben har jobbet ei stund med.

– LHK har tidligere vært forbeholdt trekk- og polarhunder. På et ekstraordinært årsmøte i september bestemte klubben seg for å åpne opp for andre raser også. Dermed vil hundegården bli åpen for flere brukere, med hunder som har andre behov, sier Strømseng.

Kutte ventelister

Innlemming av andre raser i LHK har mange fordeler.

– Tanken er å kunne tilby de som har hunder, uansett type, et inngjerdet og trygt sted å lufte hundene sine. Det skal også bli mulig å tilby bur til flere av klubbens medlemmer som i dag står på venteliste, og dermed har polarhunder stående hjemme uten tilsyn på dagtid, sier hun.

Dobbel størrelse

Dersom den planlagte utvidelsen blir som skissert i søknnaden, vil hundegården bli omtrent dobbelt så stor som den er i dag. Men det er ikke sikkert ting blir som skissert.

– Planene er vedtatt av klubben, og vi har besluttet å søke om igangsettingstillatelse. Det meste ligger til rette for en utbygging, men vi mangler ennå å få all finansiering på plass. Dermed er det ikke 100 prosent sikkert at det blir utbygging. Men LHK satser nå på at det skal bli utbygging, og begynner å klargjøre tomta for utvidelse med ny luftegård og noen nye bur, sier Elise Strømseng.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!