Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bygge turisthytte

Arne Kristoffersen i Svalbard Wildlife Service ønsker å bygge turisthytte. FOTO: B. Amundsen

Vil bygge turisthytte

Sysselmannen har fått inn seks søknader om å bygge turisthytter. Kun to-tre av prosjektene vil bli tillatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Saken om bygging av turisthytter, eller næringshytter som det ofte blir omtalt som, har strukket seg over lang tid uten avgjørelse. Svalbard Wildlife Service fikk endelig avslag på sine planer om turistanlegg på Elveneset i munningen av De Geerdalen i fjor høst. Samtidig la Sysselmannen fram strategidokumentet «Turisme og friluftsliv på Svalbard», hvor det står at det i første omgang kun vil bli gitt tillatelse til «et lite antall næringshytter». Det ble også listet opp en rekke kriterier for hvor hyttene kunne ligge.

Første runde
Da første søknadsrunde utløp 1. september hadde sju reiselivsaktører meldt sin interesse. Endelig frist for en mer omfattende søknad var satt til 1. november. En av aktørene er alt ute av bildet.
– Vi skal ha møte med de seks som har levert inn søknad i neste uke. Der vil de få en kort tilbakemelding og en mulighet til å rette opp ting vi påpeker i søknaden, sier naturvernrådgiver Knut Fossum hos Sysselmannen.

To-tre hytter
Sysselmannen har valgt å unndra søknaden offentlig innsyn inntil en avgjørelse foreligger. Fossum vil ikke si eksakt hvor eventuelle hytter vil ligge annet enn at de ligger på sørsiden av Isfjorden og i nærheten av Longyearbyen.

Ett av prosjektene gjelder omdisponering av fritidshytten Slettvika, også omtalt som «Slettebu», ved Svea. Eier Johan Sletten vil la hytten inngå i Svalbard Reiser sitt program.
Av de seks som søker vil to, maks tre prosjekt bli realisert. Saken vil sluttbehandles i løpet av våren.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!