Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bygge turisthytte

Arne Kristoffersen i Svalbard Wildlife Service ønsker å bygge turisthytte. FOTO: B. Amundsen

Vil bygge turisthytte

Sysselmannen har fått inn seks søknader om å bygge turisthytter. Kun to-tre av prosjektene vil bli tillatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Saken om bygging av turisthytter, eller næringshytter som det ofte blir omtalt som, har strukket seg over lang tid uten avgjørelse. Svalbard Wildlife Service fikk endelig avslag på sine planer om turistanlegg på Elveneset i munningen av De Geerdalen i fjor høst. Samtidig la Sysselmannen fram strategidokumentet «Turisme og friluftsliv på Svalbard», hvor det står at det i første omgang kun vil bli gitt tillatelse til «et lite antall næringshytter». Det ble også listet opp en rekke kriterier for hvor hyttene kunne ligge.

Første runde
Da første søknadsrunde utløp 1. september hadde sju reiselivsaktører meldt sin interesse. Endelig frist for en mer omfattende søknad var satt til 1. november. En av aktørene er alt ute av bildet.
– Vi skal ha møte med de seks som har levert inn søknad i neste uke. Der vil de få en kort tilbakemelding og en mulighet til å rette opp ting vi påpeker i søknaden, sier naturvernrådgiver Knut Fossum hos Sysselmannen.

To-tre hytter
Sysselmannen har valgt å unndra søknaden offentlig innsyn inntil en avgjørelse foreligger. Fossum vil ikke si eksakt hvor eventuelle hytter vil ligge annet enn at de ligger på sørsiden av Isfjorden og i nærheten av Longyearbyen.

Ett av prosjektene gjelder omdisponering av fritidshytten Slettvika, også omtalt som «Slettebu», ved Svea. Eier Johan Sletten vil la hytten inngå i Svalbard Reiser sitt program.
Av de seks som søker vil to, maks tre prosjekt bli realisert. Saken vil sluttbehandles i løpet av våren.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!