Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil i følge utenriksminister Børge Brende bruke Svalbard i en ny klimakampanje. Her er han ombord i skipet Lance tirsdag kveld, like før avreise mot Ny-Ålesund. FOTO: John Christian Nygaard

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2015 kl 22:06

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom tirsdag kveld til Longyearbyen sammen med utenriksminister Børge Brende, hvor de blant annet ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø på flyplassen.

Følget ble deretter kjørt direkte ned til skipet Lance, som skulle frakte dem videre opp til Ny-Ålesund. Målet med turen er å se på og lære mer om klimaendringer i forkant av klimakonferansen som arrangeres i Paris i desember.

– Denne turen blir veldig viktig. Ban Ki-moon sa til meg på flyet opp hit at han ønsker å bruke Svalbard som utgangspunkt for en ny klimakampanje, sa utenriksminister Børge Brende, før han ble ledet inn i en av de ventende bilene.

Om bord i båten som frakter delegasjonen til Ny-Ålesund, skal de tirsdag kveld blant annet få informasjon om situasjonen på Svalbard av representanter fra Norsk Polarinstitutt. I morgen går turen tilbake til Longyearbyen, hvor de på ettermiddagen skal besøke Svalsat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!