Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil i følge utenriksminister Børge Brende bruke Svalbard i en ny klimakampanje. Her er han ombord i skipet Lance tirsdag kveld, like før avreise mot Ny-Ålesund. FOTO: John Christian Nygaard

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2015 kl 22:06

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom tirsdag kveld til Longyearbyen sammen med utenriksminister Børge Brende, hvor de blant annet ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø på flyplassen.

Følget ble deretter kjørt direkte ned til skipet Lance, som skulle frakte dem videre opp til Ny-Ålesund. Målet med turen er å se på og lære mer om klimaendringer i forkant av klimakonferansen som arrangeres i Paris i desember.

– Denne turen blir veldig viktig. Ban Ki-moon sa til meg på flyet opp hit at han ønsker å bruke Svalbard som utgangspunkt for en ny klimakampanje, sa utenriksminister Børge Brende, før han ble ledet inn i en av de ventende bilene.

Om bord i båten som frakter delegasjonen til Ny-Ålesund, skal de tirsdag kveld blant annet få informasjon om situasjonen på Svalbard av representanter fra Norsk Polarinstitutt. I morgen går turen tilbake til Longyearbyen, hvor de på ettermiddagen skal besøke Svalsat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!