Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil i følge utenriksminister Børge Brende bruke Svalbard i en ny klimakampanje. Her er han ombord i skipet Lance tirsdag kveld, like før avreise mot Ny-Ålesund. FOTO: John Christian Nygaard

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2015 kl 22:06

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom tirsdag kveld til Longyearbyen sammen med utenriksminister Børge Brende, hvor de blant annet ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø på flyplassen.

Følget ble deretter kjørt direkte ned til skipet Lance, som skulle frakte dem videre opp til Ny-Ålesund. Målet med turen er å se på og lære mer om klimaendringer i forkant av klimakonferansen som arrangeres i Paris i desember.

– Denne turen blir veldig viktig. Ban Ki-moon sa til meg på flyet opp hit at han ønsker å bruke Svalbard som utgangspunkt for en ny klimakampanje, sa utenriksminister Børge Brende, før han ble ledet inn i en av de ventende bilene.

Om bord i båten som frakter delegasjonen til Ny-Ålesund, skal de tirsdag kveld blant annet få informasjon om situasjonen på Svalbard av representanter fra Norsk Polarinstitutt. I morgen går turen tilbake til Longyearbyen, hvor de på ettermiddagen skal besøke Svalsat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!