– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Svalbard.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og utenriksminister Børge Brende ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø da de tirsdag kveld landet på flyplassen i Longyearbyen.
Publisert

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom tirsdag kveld til Longyearbyen sammen med utenriksminister Børge Brende, hvor de blant annet ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø på flyplassen.

Følget ble deretter kjørt direkte ned til skipet Lance, som skulle frakte dem videre opp til Ny-Ålesund. Målet med turen er å se på og lære mer om klimaendringer i forkant av klimakonferansen som arrangeres i Paris i desember.

– Denne turen blir veldig viktig. Ban Ki-moon sa til meg på flyet opp hit at han ønsker å bruke Svalbard som utgangspunkt for en ny klimakampanje, sa utenriksminister Børge Brende, før han ble ledet inn i en av de ventende bilene.

Om bord i båten som frakter delegasjonen til Ny-Ålesund, skal de tirsdag kveld blant annet få informasjon om situasjonen på Svalbard av representanter fra Norsk Polarinstitutt. I morgen går turen tilbake til Longyearbyen, hvor de på ettermiddagen skal besøke Svalsat.

Powered by Labrador CMS