Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil i følge utenriksminister Børge Brende bruke Svalbard i en ny klimakampanje. Her er han ombord i skipet Lance tirsdag kveld, like før avreise mot Ny-Ålesund. FOTO: John Christian Nygaard

– Vil bruke Svalbard i ny klimakampanje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2015 kl 22:06

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom tirsdag kveld til Longyearbyen sammen med utenriksminister Børge Brende, hvor de blant annet ble møtt av sysselmann Odd Olsen Ingerø på flyplassen.

Følget ble deretter kjørt direkte ned til skipet Lance, som skulle frakte dem videre opp til Ny-Ålesund. Målet med turen er å se på og lære mer om klimaendringer i forkant av klimakonferansen som arrangeres i Paris i desember.

– Denne turen blir veldig viktig. Ban Ki-moon sa til meg på flyet opp hit at han ønsker å bruke Svalbard som utgangspunkt for en ny klimakampanje, sa utenriksminister Børge Brende, før han ble ledet inn i en av de ventende bilene.

Om bord i båten som frakter delegasjonen til Ny-Ålesund, skal de tirsdag kveld blant annet få informasjon om situasjonen på Svalbard av representanter fra Norsk Polarinstitutt. I morgen går turen tilbake til Longyearbyen, hvor de på ettermiddagen skal besøke Svalsat.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!