Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bevare naturen

Hurtigruten vil gjerne arbeide med deres skip MS "Fram" for å bevare naturen på Svalbard for fremtidige generasjoner. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil bevare naturen

Hurtigruten er positive til endringer som sikrer den sårbare destinasjonen Svalbard - men helst i internasjonale avtaler.

MS «Fram», som seiler på ekspedisjonscruise på Svalbard, går på den letteste typen marin diesel. Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør, Anne Marit Bjørnflaten, forteller at de er positive til begrensninger på skipstrafikken som bidrar til å bevare naturen slik den er.

– Mange av våre kunder ønsker å oppleve ren og urørt natur som forvaltes best mulig. Vi ønsker at fremtidige generasjoner skal kunne oppleve Svalbard på samme premisser som oss, forteller Bjørnflaten. Hun og flere andre har ønsket velkommen tungoljeforbudet, da dette ikke vil hindre dem i normal drift.

– Vårt drivstoff har svært lave svovelverdier, og motorene har høy virkningsgrad, sier Bjørnflaten. Likevel er Hurtigruten positive til videre avhjelpende tiltak mot sotforurensning.

Vil ha internasjonale avtaler

Bjørnflaten forteller også at Hurtigruten er tilhenger av internasjonale avtaler som regulerer utslipp til luft for skip. Hun nevner blant annet at Svalbard ikke er omfattet av flere avtaler som begrenser sotutslipp i sårbare miljø, og som i følge henne har en klimapositiv effekt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede kabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høringen pågår nå

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!