Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bevare naturen

Hurtigruten vil gjerne arbeide med deres skip MS "Fram" for å bevare naturen på Svalbard for fremtidige generasjoner. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil bevare naturen

Hurtigruten er positive til endringer som sikrer den sårbare destinasjonen Svalbard - men helst i internasjonale avtaler.

Tekst:

Publisert:

MS «Fram», som seiler på ekspedisjonscruise på Svalbard, går på den letteste typen marin diesel. Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør, Anne Marit Bjørnflaten, forteller at de er positive til begrensninger på skipstrafikken som bidrar til å bevare naturen slik den er.

– Mange av våre kunder ønsker å oppleve ren og urørt natur som forvaltes best mulig. Vi ønsker at fremtidige generasjoner skal kunne oppleve Svalbard på samme premisser som oss, forteller Bjørnflaten. Hun og flere andre har ønsket velkommen tungoljeforbudet, da dette ikke vil hindre dem i normal drift.

– Vårt drivstoff har svært lave svovelverdier, og motorene har høy virkningsgrad, sier Bjørnflaten. Likevel er Hurtigruten positive til videre avhjelpende tiltak mot sotforurensning.

Vil ha internasjonale avtaler

Bjørnflaten forteller også at Hurtigruten er tilhenger av internasjonale avtaler som regulerer utslipp til luft for skip. Hun nevner blant annet at Svalbard ikke er omfattet av flere avtaler som begrenser sotutslipp i sårbare miljø, og som i følge henne har en klimapositiv effekt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!