Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bevare naturen

Hurtigruten vil gjerne arbeide med deres skip MS "Fram" for å bevare naturen på Svalbard for fremtidige generasjoner. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil bevare naturen

Hurtigruten er positive til endringer som sikrer den sårbare destinasjonen Svalbard - men helst i internasjonale avtaler.

Tekst:

Publisert:

MS «Fram», som seiler på ekspedisjonscruise på Svalbard, går på den letteste typen marin diesel. Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør, Anne Marit Bjørnflaten, forteller at de er positive til begrensninger på skipstrafikken som bidrar til å bevare naturen slik den er.

– Mange av våre kunder ønsker å oppleve ren og urørt natur som forvaltes best mulig. Vi ønsker at fremtidige generasjoner skal kunne oppleve Svalbard på samme premisser som oss, forteller Bjørnflaten. Hun og flere andre har ønsket velkommen tungoljeforbudet, da dette ikke vil hindre dem i normal drift.

– Vårt drivstoff har svært lave svovelverdier, og motorene har høy virkningsgrad, sier Bjørnflaten. Likevel er Hurtigruten positive til videre avhjelpende tiltak mot sotforurensning.

Vil ha internasjonale avtaler

Bjørnflaten forteller også at Hurtigruten er tilhenger av internasjonale avtaler som regulerer utslipp til luft for skip. Hun nevner blant annet at Svalbard ikke er omfattet av flere avtaler som begrenser sotutslipp i sårbare miljø, og som i følge henne har en klimapositiv effekt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!