Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bevare naturen

Hurtigruten vil gjerne arbeide med deres skip MS "Fram" for å bevare naturen på Svalbard for fremtidige generasjoner. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil bevare naturen

Hurtigruten er positive til endringer som sikrer den sårbare destinasjonen Svalbard - men helst i internasjonale avtaler.

MS «Fram», som seiler på ekspedisjonscruise på Svalbard, går på den letteste typen marin diesel. Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør, Anne Marit Bjørnflaten, forteller at de er positive til begrensninger på skipstrafikken som bidrar til å bevare naturen slik den er.

– Mange av våre kunder ønsker å oppleve ren og urørt natur som forvaltes best mulig. Vi ønsker at fremtidige generasjoner skal kunne oppleve Svalbard på samme premisser som oss, forteller Bjørnflaten. Hun og flere andre har ønsket velkommen tungoljeforbudet, da dette ikke vil hindre dem i normal drift.

– Vårt drivstoff har svært lave svovelverdier, og motorene har høy virkningsgrad, sier Bjørnflaten. Likevel er Hurtigruten positive til videre avhjelpende tiltak mot sotforurensning.

Vil ha internasjonale avtaler

Bjørnflaten forteller også at Hurtigruten er tilhenger av internasjonale avtaler som regulerer utslipp til luft for skip. Hun nevner blant annet at Svalbard ikke er omfattet av flere avtaler som begrenser sotutslipp i sårbare miljø, og som i følge henne har en klimapositiv effekt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!