Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil bevare naturen

Hurtigruten vil gjerne arbeide med deres skip MS "Fram" for å bevare naturen på Svalbard for fremtidige generasjoner. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Vil bevare naturen

Hurtigruten er positive til endringer som sikrer den sårbare destinasjonen Svalbard - men helst i internasjonale avtaler.

Tekst:

Publisert:

MS «Fram», som seiler på ekspedisjonscruise på Svalbard, går på den letteste typen marin diesel. Hurtigrutens kommunikasjonsdirektør, Anne Marit Bjørnflaten, forteller at de er positive til begrensninger på skipstrafikken som bidrar til å bevare naturen slik den er.

– Mange av våre kunder ønsker å oppleve ren og urørt natur som forvaltes best mulig. Vi ønsker at fremtidige generasjoner skal kunne oppleve Svalbard på samme premisser som oss, forteller Bjørnflaten. Hun og flere andre har ønsket velkommen tungoljeforbudet, da dette ikke vil hindre dem i normal drift.

– Vårt drivstoff har svært lave svovelverdier, og motorene har høy virkningsgrad, sier Bjørnflaten. Likevel er Hurtigruten positive til videre avhjelpende tiltak mot sotforurensning.

Vil ha internasjonale avtaler

Bjørnflaten forteller også at Hurtigruten er tilhenger av internasjonale avtaler som regulerer utslipp til luft for skip. Hun nevner blant annet at Svalbard ikke er omfattet av flere avtaler som begrenser sotutslipp i sårbare miljø, og som i følge henne har en klimapositiv effekt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!