Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil arrangere Arctic Race på Svalbard

Det er absolutt mulig å arrangere en etappe av sykkelløpet Arctic race på Svalbard, mener grunnleggeren av løpet Knut-Erik Dybdal (t.h.). Sammen med Thibault Freté (t.v.) og flere andre fra arrangøren var han i byen denne uken for å se på mulighetene. Nestleder i lokalstyret Eirik Berger var guide for delegasjonen. FOTO: Christopher Engås

Vil arrangere Arctic Race på Svalbard

Var på befaring denne uka.

For to og et halvt år siden lanserte Arctic race-gründer Knut-Erik Dybdal ideen om å kjøre en etappe av det populære sykkelløpet på Svalbard. Nå kan ideen være i ferd med å bli virkelighet.

Nye steder

Dybdal og andre medarbeidere fra arrangøren var denne uken på befaring på Svalbard. Nestleder i lokalstyret Eirik Berger (V)var guide, og de besøkende lot seg begeistre.

– Vi leter hele tiden etter nye steder vi kan legge etapper til. Vi var på Nordkapp for et par år siden, og vi har også vært inne på tanken på å legge en etappe til Russland, sier Dybdal.

Løpet ønsker å dyrke posisjonen som verdens nordligste sykkelløp, og det er her Svalbard kommer inn.

– Det er absolutt mulig å arrangere en etappe på Svalbard. I tillegg har vi møtt bare positive mennesker her i Longyearbyen, og det hjelper på, sier Dybdal.

Sammen med kollega Thibault Freté i Arctic race møtte han denne uken representanter fra Avinor, Pole Position, Spitsbergen Travel og Sysselmannen.

– Alle har vært positive, sier Dybdal.

Utfordringer

Det kan bli snakk om å arrangere en etappe på 78 grader nord allerede neste år. Men det er en del utfordringer som må løses først. Blant annet må en se på veienes befatning. Sykkelløp trenger ikke nødvendigvis asfalt, men det må være en viss kvalitet på dekket. Det er mye logistikk som skal ordnes også, blant annet for TV-produksjonen.

Eirik Berger er begeistret.

– Dette er det bare å si ja til. Det vil være fantastisk svalbardreklame, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Trøblete nattestenging

Svalbard lufthavn skal få ny belysning og en flatere rullebane. Derfor la de opp til nattestengt flyplass i sommer. Det passer reiselivet dårlig.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!