Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil arrangere Arctic Race på Svalbard

Det er absolutt mulig å arrangere en etappe av sykkelløpet Arctic race på Svalbard, mener grunnleggeren av løpet Knut-Erik Dybdal (t.h.). Sammen med Thibault Freté (t.v.) og flere andre fra arrangøren var han i byen denne uken for å se på mulighetene. Nestleder i lokalstyret Eirik Berger var guide for delegasjonen. FOTO: Christopher Engås

Vil arrangere Arctic Race på Svalbard

Var på befaring denne uka.

Tekst:

Publisert:

For to og et halvt år siden lanserte Arctic race-gründer Knut-Erik Dybdal ideen om å kjøre en etappe av det populære sykkelløpet på Svalbard. Nå kan ideen være i ferd med å bli virkelighet.

Nye steder

Dybdal og andre medarbeidere fra arrangøren var denne uken på befaring på Svalbard. Nestleder i lokalstyret Eirik Berger (V)var guide, og de besøkende lot seg begeistre.

– Vi leter hele tiden etter nye steder vi kan legge etapper til. Vi var på Nordkapp for et par år siden, og vi har også vært inne på tanken på å legge en etappe til Russland, sier Dybdal.

Løpet ønsker å dyrke posisjonen som verdens nordligste sykkelløp, og det er her Svalbard kommer inn.

– Det er absolutt mulig å arrangere en etappe på Svalbard. I tillegg har vi møtt bare positive mennesker her i Longyearbyen, og det hjelper på, sier Dybdal.

Sammen med kollega Thibault Freté i Arctic race møtte han denne uken representanter fra Avinor, Pole Position, Spitsbergen Travel og Sysselmannen.

– Alle har vært positive, sier Dybdal.

Utfordringer

Det kan bli snakk om å arrangere en etappe på 78 grader nord allerede neste år. Men det er en del utfordringer som må løses først. Blant annet må en se på veienes befatning. Sykkelløp trenger ikke nødvendigvis asfalt, men det må være en viss kvalitet på dekket. Det er mye logistikk som skal ordnes også, blant annet for TV-produksjonen.

Eirik Berger er begeistret.

– Dette er det bare å si ja til. Det vil være fantastisk svalbardreklame, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!