Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil åpne hotell på Elvesletta

 

Vil åpne hotell på Elvesletta

SWS planlegger et nytt hotell på Elvesletta med 80 sengeplasser. Hotellet skal stå ferdig til 2009.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er vanskelig å få tak i hotellrom til de gjestene vi har som ønsker seg vanlig hotell-standard. Det er bare ett selskap i Longyearbyen som har det, og de reserverer rommene til egne gjester som kjøper aktiviteter i tillegg, sier Arne Kristoffersen i Svalbard Wildlife Service, og viser til Spitsbergen Travel.
Han sier det har vært vanskelig å få tak i hotellrom til sine gjester i høysesongen etter at SPITRA og Svalbard Polar Travel ble slått sammen høsten 2001.
– Konkurransesituasjonen var en helt annen for noen år siden, da det var to store konkurrerende selskap. Vi hadde ikke de samme problemene da, det er tyngre med én veldig stor aktør, sier Kristoffersen.

Kommer ikke
Hotellet han ønsker å bygge er planlagt å ligge på Elvesletta, vis à vis Kafé Busen. Det skal være i to etasjer, med 40 rom og kontorlokaler for SWS. Alle rommene skal ligge i andre etasje.
– Det skal drives som et vanlig hotell, men vi kommer selvfølgelig til å legge våre egne kunder der, sier Kristoffersen.
Han skjønner at Spitsbergen Travel ønsker å forbeholde sine sengeplasser til gjester som også kjøper andre tjenester, men sier det gjør situasjonen vanskelig for andre turoperatører.
– Det er ikke mulig for oss å tilby grupper på 20 personer en pakke med aktiviteter og hotellrom i høysesongen. Det fører til at noen går til Spitsbergen Travel eller at de ikke kommer til Svalbard i det hele tatt, fordi de ikke vil tvinges inn i et fast opplegg, sier Kristoffersen.

Ønskes velkommen
Administrerende direktør i Spitsbergen Travel, Jan Sverre Sivertsen, er klar over at det kan være vanskelig for andre aktører å få tak i hotellrom hos dem i høysesongen.
– For våre hotell er Spitsbergen Travel den største kunden, og for de produktene som vi bruker store ressurser på å selge inn er selvfølgelig hotellbiten viktig. Vi kan ikke føle noe ansvar for å fordele hotellrom på en sosialdemokratisk måte, sier Sivertsen.
Han ønsker konkurransen fra et nytt hotell velkommen.
– Jeg tror det vil gagne gjestene og har ingenting imot konkurranse, fordi vi er trygge på det vi driver med selv. Det er bra med et tilskudd til overnattingstilbudet, og det blir spennende å se hvilket konsept SWS legger seg på.

Er positive
Foreløpig har ikke SWS sendt inn noen formell søknad om hotellet til Lokalstyret, men Kristoffersen har heller ikke fått noen negative tilbakemeldinger.
– Jeg har hatt møte med Lokalstyret og formelt presentert planene. Jeg har ikke fått noen sterke signaler på at de ikke ønsker flere hotell i Longyearbyen. Jeg hadde håpet å komme i gang så fort som mulig, så hotellet kunne stått klart til neste sesong, men det går ikke. Planen nå er å åpne til sesongen 2009, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!