Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil åpne hotell på Elvesletta

 

Vil åpne hotell på Elvesletta

SWS planlegger et nytt hotell på Elvesletta med 80 sengeplasser. Hotellet skal stå ferdig til 2009.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er vanskelig å få tak i hotellrom til de gjestene vi har som ønsker seg vanlig hotell-standard. Det er bare ett selskap i Longyearbyen som har det, og de reserverer rommene til egne gjester som kjøper aktiviteter i tillegg, sier Arne Kristoffersen i Svalbard Wildlife Service, og viser til Spitsbergen Travel.
Han sier det har vært vanskelig å få tak i hotellrom til sine gjester i høysesongen etter at SPITRA og Svalbard Polar Travel ble slått sammen høsten 2001.
– Konkurransesituasjonen var en helt annen for noen år siden, da det var to store konkurrerende selskap. Vi hadde ikke de samme problemene da, det er tyngre med én veldig stor aktør, sier Kristoffersen.

Kommer ikke
Hotellet han ønsker å bygge er planlagt å ligge på Elvesletta, vis à vis Kafé Busen. Det skal være i to etasjer, med 40 rom og kontorlokaler for SWS. Alle rommene skal ligge i andre etasje.
– Det skal drives som et vanlig hotell, men vi kommer selvfølgelig til å legge våre egne kunder der, sier Kristoffersen.
Han skjønner at Spitsbergen Travel ønsker å forbeholde sine sengeplasser til gjester som også kjøper andre tjenester, men sier det gjør situasjonen vanskelig for andre turoperatører.
– Det er ikke mulig for oss å tilby grupper på 20 personer en pakke med aktiviteter og hotellrom i høysesongen. Det fører til at noen går til Spitsbergen Travel eller at de ikke kommer til Svalbard i det hele tatt, fordi de ikke vil tvinges inn i et fast opplegg, sier Kristoffersen.

Ønskes velkommen
Administrerende direktør i Spitsbergen Travel, Jan Sverre Sivertsen, er klar over at det kan være vanskelig for andre aktører å få tak i hotellrom hos dem i høysesongen.
– For våre hotell er Spitsbergen Travel den største kunden, og for de produktene som vi bruker store ressurser på å selge inn er selvfølgelig hotellbiten viktig. Vi kan ikke føle noe ansvar for å fordele hotellrom på en sosialdemokratisk måte, sier Sivertsen.
Han ønsker konkurransen fra et nytt hotell velkommen.
– Jeg tror det vil gagne gjestene og har ingenting imot konkurranse, fordi vi er trygge på det vi driver med selv. Det er bra med et tilskudd til overnattingstilbudet, og det blir spennende å se hvilket konsept SWS legger seg på.

Er positive
Foreløpig har ikke SWS sendt inn noen formell søknad om hotellet til Lokalstyret, men Kristoffersen har heller ikke fått noen negative tilbakemeldinger.
– Jeg har hatt møte med Lokalstyret og formelt presentert planene. Jeg har ikke fått noen sterke signaler på at de ikke ønsker flere hotell i Longyearbyen. Jeg hadde håpet å komme i gang så fort som mulig, så hotellet kunne stått klart til neste sesong, men det går ikke. Planen nå er å åpne til sesongen 2009, sier Kristoffersen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!