Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi vet hva vi gjør

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben. FOTO: Eirik Gyllensten

– Vi vet hva vi gjør

De ansatte på Ungdomsklubben beklager hvis noen har tatt plakatene ille opp.

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben i Longyearbyen. Hun forteller at gutte- og jentekveld er noe de arrangerer én gang årlig. Dette er de to eneste kveldene av rundt 160 kvelder i året hvor Ungdomsklubben ikke er åpen for alle ungdommer, uavhengig av kjønn.

Egne ønsker

I år hadde noen av guttene hatt ønske om pokerkveld, mens jentene ikke hadde hatt noe spesielt ønske. Derfor bestemte de ansatte seg for at de skulle ha en samtalekveld med besøk av helsesøster, og diskusjoner om blant annet «Polarjenter» sitt planlagte Spitsbergen på langs-prosjekt.

– Vi har god erfaring med å arrangere disse kveldene. Hvis temaet ikke treffer, er det veldig få som dukker opp, så fallhøyden er stor. Derfor er vi veldig opptatt av at ungdommen selv skal bestemme hva vi skal tilby av aktiviteter, sier Runde.

Hun forteller at jentene har hatt besøk av Sysselmannen ved en tidligere anledning, og at Ungdomsklubben har arrangert skutermekking for jentene.

Skjønner poenget

– Forstår dere reaksjonene?

– Ja, når jeg setter plakatene ved siden av hverandre, ser jeg poenget deres, men det har overhodet ikke vært vår intensjon å bidra til stereotyper eller lignende med disse plakatene. Det er viktig å se disse to plakatene i den store sammenhengen, jente- og guttekvelder er bare ett av mange arrangementer i året.

Ungdomsklubben har ikke selv fått noen reaksjoner på plakatene fra ungdommer, foreldrene deres, eller andre.

– Hvis noen har tatt det ille opp, så beklager vi det.

Se bildet større

Disse oppslagene skapte debatt. FOTO: Cristopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!