Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi vet hva vi gjør

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben. FOTO: Eirik Gyllensten

– Vi vet hva vi gjør

De ansatte på Ungdomsklubben beklager hvis noen har tatt plakatene ille opp.

Tekst:

Publisert:

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben i Longyearbyen. Hun forteller at gutte- og jentekveld er noe de arrangerer én gang årlig. Dette er de to eneste kveldene av rundt 160 kvelder i året hvor Ungdomsklubben ikke er åpen for alle ungdommer, uavhengig av kjønn.

Egne ønsker

I år hadde noen av guttene hatt ønske om pokerkveld, mens jentene ikke hadde hatt noe spesielt ønske. Derfor bestemte de ansatte seg for at de skulle ha en samtalekveld med besøk av helsesøster, og diskusjoner om blant annet «Polarjenter» sitt planlagte Spitsbergen på langs-prosjekt.

– Vi har god erfaring med å arrangere disse kveldene. Hvis temaet ikke treffer, er det veldig få som dukker opp, så fallhøyden er stor. Derfor er vi veldig opptatt av at ungdommen selv skal bestemme hva vi skal tilby av aktiviteter, sier Runde.

Hun forteller at jentene har hatt besøk av Sysselmannen ved en tidligere anledning, og at Ungdomsklubben har arrangert skutermekking for jentene.

Skjønner poenget

– Forstår dere reaksjonene?

– Ja, når jeg setter plakatene ved siden av hverandre, ser jeg poenget deres, men det har overhodet ikke vært vår intensjon å bidra til stereotyper eller lignende med disse plakatene. Det er viktig å se disse to plakatene i den store sammenhengen, jente- og guttekvelder er bare ett av mange arrangementer i året.

Ungdomsklubben har ikke selv fått noen reaksjoner på plakatene fra ungdommer, foreldrene deres, eller andre.

– Hvis noen har tatt det ille opp, så beklager vi det.

Se bildet større

Disse oppslagene skapte debatt. FOTO: Cristopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!