Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi vet hva vi gjør

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben. FOTO: Eirik Gyllensten

– Vi vet hva vi gjør

De ansatte på Ungdomsklubben beklager hvis noen har tatt plakatene ille opp.

Tekst:

Publisert:

Ingeborg Runde er leder for Ungdomsklubben i Longyearbyen. Hun forteller at gutte- og jentekveld er noe de arrangerer én gang årlig. Dette er de to eneste kveldene av rundt 160 kvelder i året hvor Ungdomsklubben ikke er åpen for alle ungdommer, uavhengig av kjønn.

Egne ønsker

I år hadde noen av guttene hatt ønske om pokerkveld, mens jentene ikke hadde hatt noe spesielt ønske. Derfor bestemte de ansatte seg for at de skulle ha en samtalekveld med besøk av helsesøster, og diskusjoner om blant annet «Polarjenter» sitt planlagte Spitsbergen på langs-prosjekt.

– Vi har god erfaring med å arrangere disse kveldene. Hvis temaet ikke treffer, er det veldig få som dukker opp, så fallhøyden er stor. Derfor er vi veldig opptatt av at ungdommen selv skal bestemme hva vi skal tilby av aktiviteter, sier Runde.

Hun forteller at jentene har hatt besøk av Sysselmannen ved en tidligere anledning, og at Ungdomsklubben har arrangert skutermekking for jentene.

Skjønner poenget

– Forstår dere reaksjonene?

– Ja, når jeg setter plakatene ved siden av hverandre, ser jeg poenget deres, men det har overhodet ikke vært vår intensjon å bidra til stereotyper eller lignende med disse plakatene. Det er viktig å se disse to plakatene i den store sammenhengen, jente- og guttekvelder er bare ett av mange arrangementer i året.

Ungdomsklubben har ikke selv fått noen reaksjoner på plakatene fra ungdommer, foreldrene deres, eller andre.

– Hvis noen har tatt det ille opp, så beklager vi det.

Se bildet større

Disse oppslagene skapte debatt. FOTO: Cristopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Til kamp mot forsikringskrav

Reiselivsnæringen mener praksisen er urimelig.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!