Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi står stødigere

Vokser: Ole Arvid Misund mener forskningen har styrket seg mot de to andre pillarene i Longyearbyen: gruvedrift og reiseliv. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

– Vi står stødigere

Unis-direktør Ole Arvid Misund gleder seg over at NIBR gir Unis en nøkkelrolle i veksten i Longyearbyen framover.

Tekst:

Publisert:

– Det var hyggelig å høre, og er noe vi tar på største alvor. Unis har fått en tydelig posisjon både i lokal og nasjonal sammenheng, sier Misund.

Når Svalbardposten ringer, kommer direktøren rett fra semesteråpning med et stadig økende antall studenter.

– Vi har så mange studenter at vi har gått utover de boligene Studentsamskipnaden kan tilby i Nybyen. Nå må vi ut i det åpne markedet og lete med lys og lykte for å finne leiligheter til dem, sier Misund.

Departement i ryggen
I ryggen har de Kunnskapsdepartementet, som tilførte universitetet 118 millioner kroner over årets statsbudsjett. Målet er å nå 220 studentårsverk, det vil si at rundt 600 studenter går igjennom systemet til Unis i løpet av ett år.

Forskning og utdanning blir ofte omtalt som ett av tre bein eller pillarer som Longyearbyen-samfunnet står på, sammen med gruvedrift og reiseliv.

– Opplever du at forskningen har styrket seg mot de to andre?

– Det har vel det. Særlig de siste årene kan vi vise til fine resultater, og dette passer godt inn med Solberg-regjeringens vektlegging av kvalitet i undervisningen, sier Misund.

Staben vokser
Også Unis-staben vokser. På nåværende tidspunkt er det rundt 90 årsverk tilknyttet Unis. Av dem er det 60 som bor i Longyearbyen. De resterende årsverkene er fordelt på rundt 160 gjesteforelesere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!