Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi står stødigere

Vokser: Ole Arvid Misund mener forskningen har styrket seg mot de to andre pillarene i Longyearbyen: gruvedrift og reiseliv. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

– Vi står stødigere

Unis-direktør Ole Arvid Misund gleder seg over at NIBR gir Unis en nøkkelrolle i veksten i Longyearbyen framover.

– Det var hyggelig å høre, og er noe vi tar på største alvor. Unis har fått en tydelig posisjon både i lokal og nasjonal sammenheng, sier Misund.

Når Svalbardposten ringer, kommer direktøren rett fra semesteråpning med et stadig økende antall studenter.

– Vi har så mange studenter at vi har gått utover de boligene Studentsamskipnaden kan tilby i Nybyen. Nå må vi ut i det åpne markedet og lete med lys og lykte for å finne leiligheter til dem, sier Misund.

Departement i ryggen
I ryggen har de Kunnskapsdepartementet, som tilførte universitetet 118 millioner kroner over årets statsbudsjett. Målet er å nå 220 studentårsverk, det vil si at rundt 600 studenter går igjennom systemet til Unis i løpet av ett år.

Forskning og utdanning blir ofte omtalt som ett av tre bein eller pillarer som Longyearbyen-samfunnet står på, sammen med gruvedrift og reiseliv.

– Opplever du at forskningen har styrket seg mot de to andre?

– Det har vel det. Særlig de siste årene kan vi vise til fine resultater, og dette passer godt inn med Solberg-regjeringens vektlegging av kvalitet i undervisningen, sier Misund.

Staben vokser
Også Unis-staben vokser. På nåværende tidspunkt er det rundt 90 årsverk tilknyttet Unis. Av dem er det 60 som bor i Longyearbyen. De resterende årsverkene er fordelt på rundt 160 gjesteforelesere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!