Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi skal ta oss nettbetalt

Svalbardposten skal snart ta seg betalt på nett. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Vi skal ta oss nettbetalt

 Til høsten koster det å klikke seg inn på de fleste av sakene på www.svalbardposten.no.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2012 kl 12:14

– Fredag 14. september klokka 08.00 begynner et nytt kapittel i Svalbardpostens historie, sier redaktør Birger Amundsen i Svalbardposten.

Da må nemlig avisens lesere begynne å betale for å lese nyheter på nett. Dermed gjør øygruppas lokalavis det som flere norske lokalaviser har gjort eller vurderer å gjøre i disse dager.

– Vi har tatt en totalvurdering som handler om økonomi. Vi ser at det skjer endringer. Det er jeg et godt eksempel på. Jeg er tross alt en voksen mann og trodde ikke jeg kom til å putle på og lese nyheter på smarttelefonen, men det gjør jeg altså, sier Amundsen.

Noen åpne saker

Noen nettsaker vil fortsatt være åpne. Det dreier seg om saker som handler om liv og helse, samt rene hendelsessaker. Saker om for eksempel redningsaksjoner, ulykker eller flom skal fremdeles være tilgjengelige for alle.

– Vi vil ivareta vår «public service»-rolle. Hører du lyden av helikopter, skal du fremdeles kunne klikke deg inn til oss for å vite hvorfor det er ute, sier Amundsen.

Bedre tilbud

Redaktøren understreker at tilbudet bak betalingsmuren blir større enn det som er på nettavisa i dag.

Flere saker legges ut enn nå, og det blir skreddersydde utgaver av avisa både for smarttelefon og lesebrett. I tillegg blir det ei e-avis bak muren. Da blir det slutt på dagens pdf-utgave.

Nedgang

Avisa du holder i hånda har opplevd opplagsnedgang de siste seks årene. Toppen ble nådd i 2006 med 3.352 i opplag. I fjor var tallet 2.772.

– Vi kan ikke leve med en nedgang på 580 aviser, sier Amundsen.

Forberedt på sinne

Redaktøren mener det blir interessant å se hvor villige folk er til å betale for avisa. Han er forberedt på at noen blir sinte.

– Når man er vant til å få noe gratis, blir man ikke glad for å betale. Det er naturlig, men vi har ikke noe valg. Vi gjør det for å styrke avisa.
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!