Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi skal ta oss nettbetalt

Svalbardposten skal snart ta seg betalt på nett. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Vi skal ta oss nettbetalt

 Til høsten koster det å klikke seg inn på de fleste av sakene på www.svalbardposten.no.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2012 kl 12:14

– Fredag 14. september klokka 08.00 begynner et nytt kapittel i Svalbardpostens historie, sier redaktør Birger Amundsen i Svalbardposten.

Da må nemlig avisens lesere begynne å betale for å lese nyheter på nett. Dermed gjør øygruppas lokalavis det som flere norske lokalaviser har gjort eller vurderer å gjøre i disse dager.

– Vi har tatt en totalvurdering som handler om økonomi. Vi ser at det skjer endringer. Det er jeg et godt eksempel på. Jeg er tross alt en voksen mann og trodde ikke jeg kom til å putle på og lese nyheter på smarttelefonen, men det gjør jeg altså, sier Amundsen.

Noen åpne saker

Noen nettsaker vil fortsatt være åpne. Det dreier seg om saker som handler om liv og helse, samt rene hendelsessaker. Saker om for eksempel redningsaksjoner, ulykker eller flom skal fremdeles være tilgjengelige for alle.

– Vi vil ivareta vår «public service»-rolle. Hører du lyden av helikopter, skal du fremdeles kunne klikke deg inn til oss for å vite hvorfor det er ute, sier Amundsen.

Bedre tilbud

Redaktøren understreker at tilbudet bak betalingsmuren blir større enn det som er på nettavisa i dag.

Flere saker legges ut enn nå, og det blir skreddersydde utgaver av avisa både for smarttelefon og lesebrett. I tillegg blir det ei e-avis bak muren. Da blir det slutt på dagens pdf-utgave.

Nedgang

Avisa du holder i hånda har opplevd opplagsnedgang de siste seks årene. Toppen ble nådd i 2006 med 3.352 i opplag. I fjor var tallet 2.772.

– Vi kan ikke leve med en nedgang på 580 aviser, sier Amundsen.

Forberedt på sinne

Redaktøren mener det blir interessant å se hvor villige folk er til å betale for avisa. Han er forberedt på at noen blir sinte.

– Når man er vant til å få noe gratis, blir man ikke glad for å betale. Det er naturlig, men vi har ikke noe valg. Vi gjør det for å styrke avisa.
 

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!