Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi skal ta oss nettbetalt

Svalbardposten skal snart ta seg betalt på nett. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Vi skal ta oss nettbetalt

 Til høsten koster det å klikke seg inn på de fleste av sakene på www.svalbardposten.no.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2012 kl 12:14

– Fredag 14. september klokka 08.00 begynner et nytt kapittel i Svalbardpostens historie, sier redaktør Birger Amundsen i Svalbardposten.

Da må nemlig avisens lesere begynne å betale for å lese nyheter på nett. Dermed gjør øygruppas lokalavis det som flere norske lokalaviser har gjort eller vurderer å gjøre i disse dager.

– Vi har tatt en totalvurdering som handler om økonomi. Vi ser at det skjer endringer. Det er jeg et godt eksempel på. Jeg er tross alt en voksen mann og trodde ikke jeg kom til å putle på og lese nyheter på smarttelefonen, men det gjør jeg altså, sier Amundsen.

Noen åpne saker

Noen nettsaker vil fortsatt være åpne. Det dreier seg om saker som handler om liv og helse, samt rene hendelsessaker. Saker om for eksempel redningsaksjoner, ulykker eller flom skal fremdeles være tilgjengelige for alle.

– Vi vil ivareta vår «public service»-rolle. Hører du lyden av helikopter, skal du fremdeles kunne klikke deg inn til oss for å vite hvorfor det er ute, sier Amundsen.

Bedre tilbud

Redaktøren understreker at tilbudet bak betalingsmuren blir større enn det som er på nettavisa i dag.

Flere saker legges ut enn nå, og det blir skreddersydde utgaver av avisa både for smarttelefon og lesebrett. I tillegg blir det ei e-avis bak muren. Da blir det slutt på dagens pdf-utgave.

Nedgang

Avisa du holder i hånda har opplevd opplagsnedgang de siste seks årene. Toppen ble nådd i 2006 med 3.352 i opplag. I fjor var tallet 2.772.

– Vi kan ikke leve med en nedgang på 580 aviser, sier Amundsen.

Forberedt på sinne

Redaktøren mener det blir interessant å se hvor villige folk er til å betale for avisa. Han er forberedt på at noen blir sinte.

– Når man er vant til å få noe gratis, blir man ikke glad for å betale. Det er naturlig, men vi har ikke noe valg. Vi gjør det for å styrke avisa.
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!