Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn»

Her står de to turkompisene fra Gjøvik kort tid etter at de måtte skyte en isbjørn på østkysten av Spitsbergen. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn»

Det var gjøvikguttene Ola Johannessen og Christian Hager som ble angrepet av en isbjørn i Isbukta torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2013 kl 12:38

De to mennene går Spitsbergen på langs på ski. Torsdag nådde de Isbukta, og fikk der et dramatisk møte med en 119 kilo tung ungbjørn. Til slutt måtte Johannessen og Hager skyte bjørnen.

Kom i full fart

På sin reiseblogg beskriver guttene hendelsen slik:

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn i dag. Vi fyrte først av 2 signalskudd på hhv 100 og 50 meter. Bjørnen kom i fart mot oss og vi valgte å skyte den. Sysselmannen var her nettopp og målte denne avstanden til 18 meter. Vi hadde på forhånd blitt enige om en sikkerhetsavstand på 30 meter overfor en truende bjørn. Alt er bra med gutta til tross, vi er Isbukta og fortsetter sørover via breene i morgen.»

Les også: Isbjørn skutt

Måtte bryte

Opprinnelig besto turfølget av tre personer, og de hadde planlagt den 60 mil lange skituren fra nord til sør i over ett år.

Turen startet 24. mars, og Stig Korsnes måtte bryte 9. april på grunn av forfrysninger i fingrene. Etter hendelsen med isbjørnen torsdag kveld har han snakket med turkompisene, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Jeg har snakket med dem, og det går fint med dem. Men jeg tipper de har fått seg en liten støkk, sier Korsnes til avisen.

Han påpeker at kameratene ikke er storviltjegere eller personer som oppsøker isbjørn.


Ung bjørn
Sysselmannen var i Isbukta og etterforsket saken torsdag kveld. Ifølge dem tyder det på at dette har vært en nødvergesituasjon.

Les også:

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn» Isbjørn skutt

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!