Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn»

Her står de to turkompisene fra Gjøvik kort tid etter at de måtte skyte en isbjørn på østkysten av Spitsbergen. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn»

Det var gjøvikguttene Ola Johannessen og Christian Hager som ble angrepet av en isbjørn i Isbukta torsdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2013 kl 12:38

De to mennene går Spitsbergen på langs på ski. Torsdag nådde de Isbukta, og fikk der et dramatisk møte med en 119 kilo tung ungbjørn. Til slutt måtte Johannessen og Hager skyte bjørnen.

Kom i full fart

På sin reiseblogg beskriver guttene hendelsen slik:

«Vi måtte dessverre skyte en isbjørn i dag. Vi fyrte først av 2 signalskudd på hhv 100 og 50 meter. Bjørnen kom i fart mot oss og vi valgte å skyte den. Sysselmannen var her nettopp og målte denne avstanden til 18 meter. Vi hadde på forhånd blitt enige om en sikkerhetsavstand på 30 meter overfor en truende bjørn. Alt er bra med gutta til tross, vi er Isbukta og fortsetter sørover via breene i morgen.»

Les også: Isbjørn skutt

Måtte bryte

Opprinnelig besto turfølget av tre personer, og de hadde planlagt den 60 mil lange skituren fra nord til sør i over ett år.

Turen startet 24. mars, og Stig Korsnes måtte bryte 9. april på grunn av forfrysninger i fingrene. Etter hendelsen med isbjørnen torsdag kveld har han snakket med turkompisene, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Jeg har snakket med dem, og det går fint med dem. Men jeg tipper de har fått seg en liten støkk, sier Korsnes til avisen.

Han påpeker at kameratene ikke er storviltjegere eller personer som oppsøker isbjørn.


Ung bjørn
Sysselmannen var i Isbukta og etterforsket saken torsdag kveld. Ifølge dem tyder det på at dette har vært en nødvergesituasjon.

Les også:

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!