Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Vi må gjennomføre flere avhør og undersøkelser

Mihail Shevchuk hindret trolig en storbrann i Vei 222. FOTO: Geir Barstein

Ildspåsettelsen etterforskes fortsatt:

- Vi må gjennomføre flere avhør og undersøkelser

Kunne blitt storbrann i Vei 222.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2015 kl 13:27

Natt til 21. mars ble en kvinne pågrepet, mistenkt for ildspåsettelse i Vei 222. Etterforskningen er fortsatt ikke ferdig.

– Saken tar tid. Vi skal gjennomføre flere avhør og undersøkelser av siktede. Det er ikke godt å si når vi er ferdig, sier assisterende sysselmann Jens Olav Sæther til Svalbardposten.

Brannalarmen gikk rundt klokka 23.15. Beboer Mihail Shevchuk (35) løp ut og fant en brennende madrass i en bod i andre etasje.

Han slukket raskt flammene med et pulverapparat.

Uten denne snarrådige innsatsen kunne branntilløpet fort endt i full spredning og tragedie, har brannsjef Jan Olav Sæther tidligere sagt til Svalbardposten.

Kvinnen, som er siktet for grovt skadeverk, har innrømmet at hun tente på. Hun ble etter kort tid fraktet til fastlandet og ilagt restriksjoner «som alternativ til varetektsfengsling».

– Vi fikk en forklaring fra henne på et tidlig tidspunkt, men ønsker å stille henne noen oppfølgingsspørsmål, sier assisterende sysselmann Sæther.

Politiet venter også på å få en endelig rapport fra brannvesenet om hendelsen.

– Det er vanskelig å si når vi er ferdige med etterforskningen. Vi håper at det kan være i mai, iallfall i løpet av juni, sier Sæther.

Se bildet større

Denne madrassen var i full fyr inne i fellesboden i hybelbygget. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!