Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi er rike på minner, men samtidig veldig fattige etter tapet

Atle Kjartan Husby (42), en av de to omkomne i 19. desember-skredet som traff Longyearbyen, ble fredag bisatt i Ås kirke. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

– Vi er rike på minner, men samtidig veldig fattige etter tapet

Atle Kjartan Husby (42) bisatt i Ås kirke.

En fullsatt Ås kirke tok fredag et farvel med Atle Kjartan Husby (42), som omkom i snøskredet som rammet Longyearbyen 19. desember i fjor.

Sokneprest i Svalbard kirke, Leif Magne Helgsesen, forrettet bisettelsen på fastlandet, som ble innledet og avsluttet med sang fra Store Norske Mandskor.

– Vi er rike på minner og gode historier, men samtidig veldig fattige etter tapet av Atle, sa Helgesen til de rundt 350 i forsamlingen.

I tillegg til venner og familie fra fastlandet, var mange av de frammøtte reist ned fra Longyearbyen. Også tidligere svalbardianere tok turen for ønske sin venn adjø.

Se bildet større

Mellom 350 og 400 personer møtte opp for å ta et siste farvel. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Helgesen fortalte hvordan han var et naturlig midtpunkt – både gjennom sitt vesen og musikken. Husby, opprinnelig født i Oslo, men oppvokst på Ås, var lærer på Longyearbyen skole og sterkt engasjert i kulturlivet på øya.

– Atle var på mange måter en hyllest til livet, med sitt humør, sitt engasjement og sitt smil. Han var en sterkt engasjert person, også innenfor skole og fagforeningsarbeid. Det skjedde alltid mye rundt ham, sa Helgesen.

Han etterlot seg tre barn: Bendik, Mali og Rasmus.

Hans-Gunnar Skreslett spilte trompetsolo, og en av Atles venner fra fastlandet spilte trombone. Minneordene ble holdt av søsteren Liv, svogeren Rune, rektor Anne Søvold Vikanes, Hans-Gunnar Skreslett og Liv Mari Schei.

– Vi har gått ut av et år i sorg. Vi har gått inn i et år med sorg. Å ønske hverandre godt nyttår er vondt, men viktig. Vi trenger det gode fellesskap som vi opplever i slike stunder som nå, sa Helgesen.

Lørdag 9. januar klokka 12.00 er det minnestund for Nikoline Røkenes (2), den andre omkomne i rastragedien, i Svalbard kirke.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!