Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Vi er rike på minner, men samtidig veldig fattige etter tapet

Atle Kjartan Husby (42), en av de to omkomne i 19. desember-skredet som traff Longyearbyen, ble fredag bisatt i Ås kirke. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

– Vi er rike på minner, men samtidig veldig fattige etter tapet

Atle Kjartan Husby (42) bisatt i Ås kirke.

En fullsatt Ås kirke tok fredag et farvel med Atle Kjartan Husby (42), som omkom i snøskredet som rammet Longyearbyen 19. desember i fjor.

Sokneprest i Svalbard kirke, Leif Magne Helgsesen, forrettet bisettelsen på fastlandet, som ble innledet og avsluttet med sang fra Store Norske Mandskor.

– Vi er rike på minner og gode historier, men samtidig veldig fattige etter tapet av Atle, sa Helgesen til de rundt 350 i forsamlingen.

I tillegg til venner og familie fra fastlandet, var mange av de frammøtte reist ned fra Longyearbyen. Også tidligere svalbardianere tok turen for ønske sin venn adjø.

Se bildet større

Mellom 350 og 400 personer møtte opp for å ta et siste farvel. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Helgesen fortalte hvordan han var et naturlig midtpunkt – både gjennom sitt vesen og musikken. Husby, opprinnelig født i Oslo, men oppvokst på Ås, var lærer på Longyearbyen skole og sterkt engasjert i kulturlivet på øya.

– Atle var på mange måter en hyllest til livet, med sitt humør, sitt engasjement og sitt smil. Han var en sterkt engasjert person, også innenfor skole og fagforeningsarbeid. Det skjedde alltid mye rundt ham, sa Helgesen.

Han etterlot seg tre barn: Bendik, Mali og Rasmus.

Hans-Gunnar Skreslett spilte trompetsolo, og en av Atles venner fra fastlandet spilte trombone. Minneordene ble holdt av søsteren Liv, svogeren Rune, rektor Anne Søvold Vikanes, Hans-Gunnar Skreslett og Liv Mari Schei.

– Vi har gått ut av et år i sorg. Vi har gått inn i et år med sorg. Å ønske hverandre godt nyttår er vondt, men viktig. Vi trenger det gode fellesskap som vi opplever i slike stunder som nå, sa Helgesen.

Lørdag 9. januar klokka 12.00 er det minnestund for Nikoline Røkenes (2), den andre omkomne i rastragedien, i Svalbard kirke.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!