Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi er blitt bærekraftige

Nestleder i lokalstyret Eirik Berger (t.v.), og reiselivssjef Ronny Brunvoll fikk torsdag beviset på at Longyearbyen har et bærekraftig reiseliv. Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland. FOTO: Håkon Jacobsen / NFD

Vi er blitt bærekraftige

I dag mottok Svalbard merket for «bærekraftig reisemål» fra næringsministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2016 kl 14:37

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret Eirik Berger mottok i dag det prestisjefylte merket for bærekraftig reiseliv. Etter mange års målrettet arbeid har Svalbard sluppet gjennom nåløyet og oppnådd statusen.

Merket for bærekraftige reisemål er utviklet av Innovasjon Norge, og er basert på internasjonale kriterier. Reisemålene som oppnår merket har oppfylt en lang rekke krav for å redusere sitt miljø- og klimamessige fotavtrykk. De jobber målrettet for god bevaring av natur og kultur, godt samarbeid i lokalsamfunnet og en sunn økonomi i reiselivet.

Det var en glad reiselivssjef som snakket med Svalbardposten torsdag ettermiddag.

– Dette betyr mye. Det er en stor anerkjennelse for at vi jobber riktig. Merket et verktøy for å vite at vi tar vare på det autentiske Svalbard når vi nå skal skape flere arbeidsplasser. Dette er også svært forankret i masterplanen vår. Vi må hele tiden ha bærekraftfilteret med oss og stille spørsmålet: Er dette i tråd med de verdiene vi skal jobbe etter? sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Reiselivssjefen forteller merket blir viktig i kommunikasjon med myndigheter og turister.

– Hvor lenge har dere jobbet for å få dette merket?

– Vi har holdt på i godt og vel to år. Nå når vi har fått merket, går vi i gang med resertifisering. Om tre år må vi ha tatt noen steg framover, sier han og legger til at han er fullt klar over at Longyearbyen har mange utfordringer.

Det er Longyearbyen og byens bedrifter, med Visit Svalbard som paraplyorganisasjon, som har fått prisen.

– Det er en stor, stor anerkjennelse for oss, sier Brunvoll.

Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland.

Se bildet større

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard mottar i dag beviset på at Svalbard nå er definert som «bærekraftig reisemå». FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!