Vi er blitt bærekraftige

I dag mottok Svalbard merket for «bærekraftig reisemål» fra næringsministeren.

Nestleder i lokalstyret Eirik Berger (t.v.), og reiselivssjef Ronny Brunvoll fikk torsdag beviset på at Longyearbyen har et bærekraftig reiseliv. Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland.
Publisert
Ronny Brunvoll i Visit Svalbard mottar i dag beviset på at Svalbard nå er definert som «bærekraftig reisemå».

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret Eirik Berger mottok i dag det prestisjefylte merket for bærekraftig reiseliv. Etter mange års målrettet arbeid har Svalbard sluppet gjennom nåløyet og oppnådd statusen.

Merket for bærekraftige reisemål er utviklet av Innovasjon Norge, og er basert på internasjonale kriterier. Reisemålene som oppnår merket har oppfylt en lang rekke krav for å redusere sitt miljø- og klimamessige fotavtrykk. De jobber målrettet for god bevaring av natur og kultur, godt samarbeid i lokalsamfunnet og en sunn økonomi i reiselivet.

Det var en glad reiselivssjef som snakket med Svalbardposten torsdag ettermiddag.

– Dette betyr mye. Det er en stor anerkjennelse for at vi jobber riktig. Merket et verktøy for å vite at vi tar vare på det autentiske Svalbard når vi nå skal skape flere arbeidsplasser. Dette er også svært forankret i masterplanen vår. Vi må hele tiden ha bærekraftfilteret med oss og stille spørsmålet: Er dette i tråd med de verdiene vi skal jobbe etter? sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Reiselivssjefen forteller merket blir viktig i kommunikasjon med myndigheter og turister.

– Hvor lenge har dere jobbet for å få dette merket?

– Vi har holdt på i godt og vel to år. Nå når vi har fått merket, går vi i gang med resertifisering. Om tre år må vi ha tatt noen steg framover, sier han og legger til at han er fullt klar over at Longyearbyen har mange utfordringer.

Det er Longyearbyen og byens bedrifter, med Visit Svalbard som paraplyorganisasjon, som har fått prisen.

– Det er en stor, stor anerkjennelse for oss, sier Brunvoll.

Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland.

Powered by Labrador CMS