Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi er blitt bærekraftige

Nestleder i lokalstyret Eirik Berger (t.v.), og reiselivssjef Ronny Brunvoll fikk torsdag beviset på at Longyearbyen har et bærekraftig reiseliv. Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland. FOTO: Håkon Jacobsen / NFD

Vi er blitt bærekraftige

I dag mottok Svalbard merket for «bærekraftig reisemål» fra næringsministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2016 kl 14:37

Reiselivssjef Ronny Brunvoll og nestleder i lokalstyret Eirik Berger mottok i dag det prestisjefylte merket for bærekraftig reiseliv. Etter mange års målrettet arbeid har Svalbard sluppet gjennom nåløyet og oppnådd statusen.

Merket for bærekraftige reisemål er utviklet av Innovasjon Norge, og er basert på internasjonale kriterier. Reisemålene som oppnår merket har oppfylt en lang rekke krav for å redusere sitt miljø- og klimamessige fotavtrykk. De jobber målrettet for god bevaring av natur og kultur, godt samarbeid i lokalsamfunnet og en sunn økonomi i reiselivet.

Det var en glad reiselivssjef som snakket med Svalbardposten torsdag ettermiddag.

– Dette betyr mye. Det er en stor anerkjennelse for at vi jobber riktig. Merket et verktøy for å vite at vi tar vare på det autentiske Svalbard når vi nå skal skape flere arbeidsplasser. Dette er også svært forankret i masterplanen vår. Vi må hele tiden ha bærekraftfilteret med oss og stille spørsmålet: Er dette i tråd med de verdiene vi skal jobbe etter? sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Reiselivssjefen forteller merket blir viktig i kommunikasjon med myndigheter og turister.

– Hvor lenge har dere jobbet for å få dette merket?

– Vi har holdt på i godt og vel to år. Nå når vi har fått merket, går vi i gang med resertifisering. Om tre år må vi ha tatt noen steg framover, sier han og legger til at han er fullt klar over at Longyearbyen har mange utfordringer.

Det er Longyearbyen og byens bedrifter, med Visit Svalbard som paraplyorganisasjon, som har fått prisen.

– Det er en stor, stor anerkjennelse for oss, sier Brunvoll.

Prisen ble delt ut av næringsminister Monica Mæland.

Se bildet større

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard mottar i dag beviset på at Svalbard nå er definert som «bærekraftig reisemå». FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!