Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Verdifull veileder

 

Verdifull veileder

Hvordan opptrer du i fjellet om vinteren? Og hva gjør du om du må søke tilflukt?

Tekst:

Publisert:

Kjell Reidar Hovelsrud gir deg svaret i boka «Slik overlever du i uvær og kulde».

Redselen, en fiende som kan føre til at du mister kontrollen over situasjonen. Redselens søster er panikken, som kan blokkere for det rasjonaliteten. Budskapet er å holde hodet kaldt og handle i god tid og å ha de riktige sakene med seg i tursekken.Det handler naturligvis om god planlegging, men også teknikker for å bygge nødleir.

I den 112 sider store vinterguiden kommer Hovelsrud med en rekke gode tips og metoder med detaljerte beskrivelser på hvordan man kan trene på å overleve ute i snøen. Tipsene følges med mange bilder og gode illustrasjoner. Formålet med boka er å skape trygghet og dermed større turglede. At den er i pocketformat, gjør den også hendig å ha med seg på tur og trening.

Kjell Reidar Hovelsrud deltok på sin første ekspedisjon på Svalbard i 1968-1969. Han er en erfaren friluftsmann og svært vant til strabasiøse turer i polare strøk. Gjennom flere tiår har han organisert og ledet ekspedisjoner i isødet. Det er også Hovelsrud som i 1987 etablerte fangststasjonen «Mushamna» nord på Svalbard, hvor han overvintret fram til 1994.

Eventyreren og ekspedisjonsmannen Børge Ousland kjenner Kjell Reidar Hovelsrud godt og forteller at han nøt godt av Hovelsruds kunnskaper som «nybegynner» i arktisk overlevelseskunst.
«Det erfaringsbaserte friluftslivet kan man som sagt ikke lese seg til alene, men en bok som dette gjør det så mye enklere å unngå de største feilene, samt at den gir et godt grunnlag for å teste ut og skaffe seg egne erfaringer. Det er nettopp kombinasjonen av Kjell Reidars lange erfaring og konkrete råd, som gjør denne boken verdifull», skriver Ousland i forordet til boka.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!