Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Verdifull veileder

 

Verdifull veileder

Hvordan opptrer du i fjellet om vinteren? Og hva gjør du om du må søke tilflukt?

Tekst:

Publisert:

Kjell Reidar Hovelsrud gir deg svaret i boka «Slik overlever du i uvær og kulde».

Redselen, en fiende som kan føre til at du mister kontrollen over situasjonen. Redselens søster er panikken, som kan blokkere for det rasjonaliteten. Budskapet er å holde hodet kaldt og handle i god tid og å ha de riktige sakene med seg i tursekken.Det handler naturligvis om god planlegging, men også teknikker for å bygge nødleir.

I den 112 sider store vinterguiden kommer Hovelsrud med en rekke gode tips og metoder med detaljerte beskrivelser på hvordan man kan trene på å overleve ute i snøen. Tipsene følges med mange bilder og gode illustrasjoner. Formålet med boka er å skape trygghet og dermed større turglede. At den er i pocketformat, gjør den også hendig å ha med seg på tur og trening.

Kjell Reidar Hovelsrud deltok på sin første ekspedisjon på Svalbard i 1968-1969. Han er en erfaren friluftsmann og svært vant til strabasiøse turer i polare strøk. Gjennom flere tiår har han organisert og ledet ekspedisjoner i isødet. Det er også Hovelsrud som i 1987 etablerte fangststasjonen «Mushamna» nord på Svalbard, hvor han overvintret fram til 1994.

Eventyreren og ekspedisjonsmannen Børge Ousland kjenner Kjell Reidar Hovelsrud godt og forteller at han nøt godt av Hovelsruds kunnskaper som «nybegynner» i arktisk overlevelseskunst.
«Det erfaringsbaserte friluftslivet kan man som sagt ikke lese seg til alene, men en bok som dette gjør det så mye enklere å unngå de største feilene, samt at den gir et godt grunnlag for å teste ut og skaffe seg egne erfaringer. Det er nettopp kombinasjonen av Kjell Reidars lange erfaring og konkrete råd, som gjør denne boken verdifull», skriver Ousland i forordet til boka.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!