Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Verdifull veileder

 

Verdifull veileder

Hvordan opptrer du i fjellet om vinteren? Og hva gjør du om du må søke tilflukt?

Kjell Reidar Hovelsrud gir deg svaret i boka «Slik overlever du i uvær og kulde».

Redselen, en fiende som kan føre til at du mister kontrollen over situasjonen. Redselens søster er panikken, som kan blokkere for det rasjonaliteten. Budskapet er å holde hodet kaldt og handle i god tid og å ha de riktige sakene med seg i tursekken.Det handler naturligvis om god planlegging, men også teknikker for å bygge nødleir.

I den 112 sider store vinterguiden kommer Hovelsrud med en rekke gode tips og metoder med detaljerte beskrivelser på hvordan man kan trene på å overleve ute i snøen. Tipsene følges med mange bilder og gode illustrasjoner. Formålet med boka er å skape trygghet og dermed større turglede. At den er i pocketformat, gjør den også hendig å ha med seg på tur og trening.

Kjell Reidar Hovelsrud deltok på sin første ekspedisjon på Svalbard i 1968-1969. Han er en erfaren friluftsmann og svært vant til strabasiøse turer i polare strøk. Gjennom flere tiår har han organisert og ledet ekspedisjoner i isødet. Det er også Hovelsrud som i 1987 etablerte fangststasjonen «Mushamna» nord på Svalbard, hvor han overvintret fram til 1994.

Eventyreren og ekspedisjonsmannen Børge Ousland kjenner Kjell Reidar Hovelsrud godt og forteller at han nøt godt av Hovelsruds kunnskaper som «nybegynner» i arktisk overlevelseskunst.
«Det erfaringsbaserte friluftslivet kan man som sagt ikke lese seg til alene, men en bok som dette gjør det så mye enklere å unngå de største feilene, samt at den gir et godt grunnlag for å teste ut og skaffe seg egne erfaringer. Det er nettopp kombinasjonen av Kjell Reidars lange erfaring og konkrete råd, som gjør denne boken verdifull», skriver Ousland i forordet til boka.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!