Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venter endringer

Lokalstyreleder Arild Olsen forventer endringer i budsjettet når det skal vedtas. FOTO: Christopher Engås

Venter endringer

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) venter betydelige endringer i budsjettforslaget før det vedtas.

Tekst:

Publisert:

– Generelt vil jeg si at budsjettet er godt for den normale driften. Vi har fått indeksregulerte tilskudd, og litt mer til. Det er bra, sier Arild Olsen

Usikkerhetsmomenter

En del betydelige usikkerhetsmomenter gjør forrige ukes budsjettforslag usikkert. Rapporten fra Norges vassdrags- og energiverk (NVE) wer ikke klar. Den skal si noe om hvilke tiltak som må settes i verk i etterkant av skredkatastrofen før jul i fjor.

Konseptvalgutredningen for ny havn er heller ikke ferdigstilt.

– Jeg forutsetter og forventer at budsjettet vil bli justert etter de behovene som NVE-rapporten avdekker når den kommer. Det samme gjelder konseptvalgutredningen til Kystverket. Når den foreligger forutsetter jeg justeringer i budsjettet, sier Olsen.

– I tillegg vil vi fram til endelig vedtak se på svalbardmeldingen og det foreslåtte budsjettet i en sammenheng, og ut fra det foreslå tilakspakker som vi må ha på plass for å videreføre omstillingsarbeidet, legger han til.

Forskning og nybygg

Regjeringen foreslår å bevilge 128,9 millioner kroner til Unis neste år. Dette er en indeksregulert sats, som ikke gir institusjonene rom til å vokse, slik målseettingen er.

Forskningsrådet får samtidig ti millioner kroner mer å rutte med på Svalbard, med Svalbard science forum i spissen. Internasjoalt forskningssamarbeid- og koordinering, samt informasjon om forskningsvirksomhet på øya skal prioriteres.

Store Norske kunne puste lettet ut etter framlegget, siden de 144 millioner kronene til driftshvile i Svea og Lunckefjell var med i budsjettforslaget.

Den største nyinvesteringen i budsjettet ligger i Ny-Ålesund. Her foreslår regjeringen å bevilge 20,5 millioner kroner til et nytt bygg som skal være til felles bruk for forskere og forskningsinstitusjoner.

«Det nye bygget skal bidra til at Ny-Ålesund sin posisjon som forskningsplattform kan utnyttes enda bedre til økt forskningssamarbeid», står det i pressemeldingen fra Klima- og miljødepartementet.

Siste nytt i Nyheter

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

 
Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

– Over all forventning

Konserten i Gruve 3 lørdagskvelden ga 90.950 kroner til Tove Klaven som har vært på stamcellebehandling i Russland.

Varslet tidlig om skredfaren

Jan Otto Larsen ved Unis informerte flere ganger Longyearbyen lokalstyre (LL) om skredfaren i Lia og Nybyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!