Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venter endringer

Lokalstyreleder Arild Olsen forventer endringer i budsjettet når det skal vedtas. FOTO: Christopher Engås

Venter endringer

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) venter betydelige endringer i budsjettforslaget før det vedtas.

Tekst:

Publisert:

– Generelt vil jeg si at budsjettet er godt for den normale driften. Vi har fått indeksregulerte tilskudd, og litt mer til. Det er bra, sier Arild Olsen

Usikkerhetsmomenter

En del betydelige usikkerhetsmomenter gjør forrige ukes budsjettforslag usikkert. Rapporten fra Norges vassdrags- og energiverk (NVE) wer ikke klar. Den skal si noe om hvilke tiltak som må settes i verk i etterkant av skredkatastrofen før jul i fjor.

Konseptvalgutredningen for ny havn er heller ikke ferdigstilt.

– Jeg forutsetter og forventer at budsjettet vil bli justert etter de behovene som NVE-rapporten avdekker når den kommer. Det samme gjelder konseptvalgutredningen til Kystverket. Når den foreligger forutsetter jeg justeringer i budsjettet, sier Olsen.

– I tillegg vil vi fram til endelig vedtak se på svalbardmeldingen og det foreslåtte budsjettet i en sammenheng, og ut fra det foreslå tilakspakker som vi må ha på plass for å videreføre omstillingsarbeidet, legger han til.

Forskning og nybygg

Regjeringen foreslår å bevilge 128,9 millioner kroner til Unis neste år. Dette er en indeksregulert sats, som ikke gir institusjonene rom til å vokse, slik målseettingen er.

Forskningsrådet får samtidig ti millioner kroner mer å rutte med på Svalbard, med Svalbard science forum i spissen. Internasjoalt forskningssamarbeid- og koordinering, samt informasjon om forskningsvirksomhet på øya skal prioriteres.

Store Norske kunne puste lettet ut etter framlegget, siden de 144 millioner kronene til driftshvile i Svea og Lunckefjell var med i budsjettforslaget.

Den største nyinvesteringen i budsjettet ligger i Ny-Ålesund. Her foreslår regjeringen å bevilge 20,5 millioner kroner til et nytt bygg som skal være til felles bruk for forskere og forskningsinstitusjoner.

«Det nye bygget skal bidra til at Ny-Ålesund sin posisjon som forskningsplattform kan utnyttes enda bedre til økt forskningssamarbeid», står det i pressemeldingen fra Klima- og miljødepartementet.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!