Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Berit Kjelstad, styreleder i Unis. FOTO: NTNU

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Bare fire av de 21 søkerne, er kvinner.

Tekst:

Publisert:

21 søkere hadde meldt seg da fristen for å søke på stillingen som direktør på Universitetssenteret på Svalbard gikk ut i forrige uke.

Ansettelse rundt påske

Styreleder Berit Johanne Kjeldstad regner med å være igang med jobbintervjuene raskt.

– Innledende samtaler vil starte ganske snart. Regner med å ha mer avsluttende samtaler i månedsskiftet februar-mars, skriver Kjelstad i en epost til Svalbardposten.
Hun svarer videre at hun er tilfreds med antallet søkere.

– I slike sammenhenger er det alltid kjekt å ha så mange som mulig. Vi stiller mange krav til søkerne, og det er vanskelig å finne den som dekker det meste.

– Når vil dere ha foretatt en ansettelse?

– Forhåpentligvis omkring påske, svarer Kjeldstad.

Dermed kjører styret prosessen så stramt den kan. Hensyn til oppsigelsestid vil trolig føre til at ansettelsen vil være foretetatt senest 31. mars. Dermed teller oppsigelsestiden fra første kalenderdag i den neste måneden.

Få kvinner

Fordelt på kjønn er det 17 menn og fire kvinner i søkerbunken. Av disse er fire søkere – tre menn og én kvinne – er unntatt offentlighet.

Minst tre av søkerne er dermed lokale kandidater fra Unis og forskningsparken. Én av dem er Kim Holmén som i dag er internasjonal direktør i Norsk Polarinstitutt. Andre lokale søkere er Hanne Christiansen og Frank Nilsen, som begge jobber på Unis. Sistnevnte er i tillegg konstituert som administrerende direktør ved Unis fra 1. februar etter at Ole Arve Misund sa opp stillingen sin.

Universitetssenteret på Svalbard har hatt toppedere som Lasse Lønnum, Gunnar Sand og sist Ole Arve Misund. Også Berit Johanne Kjeldstad merker seg at kvinneandelen er liten blant søkerne.

– Hvorfor tror du så kvinnelige søkere har meldt seg?

– Det vet jeg faktisk ikke Det er synd at det ikke er flere kvinnelige søkere. Flere av fagområdene på Unis har god kvinnerekruttering, for eksempel biologi og geologi, skriver hun.

Misund sa opp jobben i oktober til fordel for en stilling som direktør for Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (Nifes) i Bergen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!