Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Berit Kjelstad, styreleder i Unis. FOTO: NTNU

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Bare fire av de 21 søkerne, er kvinner.

21 søkere hadde meldt seg da fristen for å søke på stillingen som direktør på Universitetssenteret på Svalbard gikk ut i forrige uke.

Ansettelse rundt påske

Styreleder Berit Johanne Kjeldstad regner med å være igang med jobbintervjuene raskt.

– Innledende samtaler vil starte ganske snart. Regner med å ha mer avsluttende samtaler i månedsskiftet februar-mars, skriver Kjelstad i en epost til Svalbardposten.
Hun svarer videre at hun er tilfreds med antallet søkere.

– I slike sammenhenger er det alltid kjekt å ha så mange som mulig. Vi stiller mange krav til søkerne, og det er vanskelig å finne den som dekker det meste.

– Når vil dere ha foretatt en ansettelse?

– Forhåpentligvis omkring påske, svarer Kjeldstad.

Dermed kjører styret prosessen så stramt den kan. Hensyn til oppsigelsestid vil trolig føre til at ansettelsen vil være foretetatt senest 31. mars. Dermed teller oppsigelsestiden fra første kalenderdag i den neste måneden.

Få kvinner

Fordelt på kjønn er det 17 menn og fire kvinner i søkerbunken. Av disse er fire søkere – tre menn og én kvinne – er unntatt offentlighet.

Minst tre av søkerne er dermed lokale kandidater fra Unis og forskningsparken. Én av dem er Kim Holmén som i dag er internasjonal direktør i Norsk Polarinstitutt. Andre lokale søkere er Hanne Christiansen og Frank Nilsen, som begge jobber på Unis. Sistnevnte er i tillegg konstituert som administrerende direktør ved Unis fra 1. februar etter at Ole Arve Misund sa opp stillingen sin.

Universitetssenteret på Svalbard har hatt toppedere som Lasse Lønnum, Gunnar Sand og sist Ole Arve Misund. Også Berit Johanne Kjeldstad merker seg at kvinneandelen er liten blant søkerne.

– Hvorfor tror du så kvinnelige søkere har meldt seg?

– Det vet jeg faktisk ikke Det er synd at det ikke er flere kvinnelige søkere. Flere av fagområdene på Unis har god kvinnerekruttering, for eksempel biologi og geologi, skriver hun.

Misund sa opp jobben i oktober til fordel for en stilling som direktør for Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (Nifes) i Bergen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!