Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Berit Kjelstad, styreleder i Unis. FOTO: NTNU

Venter å ha ansatt ny Unis-sjef i løpet av mars

Bare fire av de 21 søkerne, er kvinner.

Tekst:

Publisert:

21 søkere hadde meldt seg da fristen for å søke på stillingen som direktør på Universitetssenteret på Svalbard gikk ut i forrige uke.

Ansettelse rundt påske

Styreleder Berit Johanne Kjeldstad regner med å være igang med jobbintervjuene raskt.

– Innledende samtaler vil starte ganske snart. Regner med å ha mer avsluttende samtaler i månedsskiftet februar-mars, skriver Kjelstad i en epost til Svalbardposten.
Hun svarer videre at hun er tilfreds med antallet søkere.

– I slike sammenhenger er det alltid kjekt å ha så mange som mulig. Vi stiller mange krav til søkerne, og det er vanskelig å finne den som dekker det meste.

– Når vil dere ha foretatt en ansettelse?

– Forhåpentligvis omkring påske, svarer Kjeldstad.

Dermed kjører styret prosessen så stramt den kan. Hensyn til oppsigelsestid vil trolig føre til at ansettelsen vil være foretetatt senest 31. mars. Dermed teller oppsigelsestiden fra første kalenderdag i den neste måneden.

Få kvinner

Fordelt på kjønn er det 17 menn og fire kvinner i søkerbunken. Av disse er fire søkere – tre menn og én kvinne – er unntatt offentlighet.

Minst tre av søkerne er dermed lokale kandidater fra Unis og forskningsparken. Én av dem er Kim Holmén som i dag er internasjonal direktør i Norsk Polarinstitutt. Andre lokale søkere er Hanne Christiansen og Frank Nilsen, som begge jobber på Unis. Sistnevnte er i tillegg konstituert som administrerende direktør ved Unis fra 1. februar etter at Ole Arve Misund sa opp stillingen sin.

Universitetssenteret på Svalbard har hatt toppedere som Lasse Lønnum, Gunnar Sand og sist Ole Arve Misund. Også Berit Johanne Kjeldstad merker seg at kvinneandelen er liten blant søkerne.

– Hvorfor tror du så kvinnelige søkere har meldt seg?

– Det vet jeg faktisk ikke Det er synd at det ikke er flere kvinnelige søkere. Flere av fagområdene på Unis har god kvinnerekruttering, for eksempel biologi og geologi, skriver hun.

Misund sa opp jobben i oktober til fordel for en stilling som direktør for Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (Nifes) i Bergen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!