Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venstre utsetter valget av toppkandidat

- Vi har høye ambisjoner.

Venstre skulle egentlig ha sin listetopp klar tidligere denne uka, men valgte å utsette avgjørelsen til førstkommende mandag.

Årsaken, ifølge leder Oddmund Rønning, er høye ambisjoner i årets valg.

– Vi har ti av kandidatene klare, men ikke den som skal være helt i topp. Vi har to aktuelle, men de trenger en ekstra uke for å avklare sine muligheter til å bli heltidspolitikere. Det betyr at vi har bestemt oss for å bli Svalbards nest største parti, eller bedre, sier Rønning.

Han vil ikke avsløre navnene til de to potensielle toppkandidatene.

– Vi anser det som lite sannsynlig at Ap blir større enn ved forrige valg, og det betyr at alle de andre får flertall. Ambisjonene våre er klare, og vi ønsker å komme i en posisjon hvor vi kan forhandle om ledervervet, sier han.

I Høyre er det Torgeir Prytz som skal kjempe om jobben som lokalstyreleder. Han berømmer Venstre for å satse på valgkampen, men vil ikke gå i ytterligere detaljer.

– Det er bra, og betyr at de sikter seg inn på lokalstyrelederplassen. Jeg kan ikke si så mye mer ennå, for vi har verken satt programmet eller nominasjonslisten 100 prosent ennå, sier Prytz til Svalbardposten. men står fritt foreløpig.

Partiet sier de ikke vil offentliggjøre hele lista før fristen går ut 15. mai, men Prytz gir bare vage svar på spørsmål om hvorfor.

– Kanskje vi vil tenke oss om én gang til, sier han.

Det ble lenge spekulert i om lokalstyrenestleder Geir Hekne, en mangeårig Høyre-profil i byen, ønsket å rykke opp. Etter lang tid i tenkeboksen, ble det i slutten av mars klart at han falt på et «nei». Prytz avviser at det kan skje plutselig endringer i nummer én-plassen de neste dagene.

– Min posisjon i nominasjonslista står fast, sier han.

Med et Venstre som for alvor ruster til kamp og MDG som frisk utfordrer, tror Høyre-mannen det kan bli en engasjerende valgkamp.

– Det blir noen spennende debatter, og håper det vekker større engasjement enn sist valg. Vi kommer virkelig til å satse, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!