Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Venstre utsetter valget av toppkandidat

- Vi har høye ambisjoner.

Tekst:

Publisert:

Venstre skulle egentlig ha sin listetopp klar tidligere denne uka, men valgte å utsette avgjørelsen til førstkommende mandag.

Årsaken, ifølge leder Oddmund Rønning, er høye ambisjoner i årets valg.

– Vi har ti av kandidatene klare, men ikke den som skal være helt i topp. Vi har to aktuelle, men de trenger en ekstra uke for å avklare sine muligheter til å bli heltidspolitikere. Det betyr at vi har bestemt oss for å bli Svalbards nest største parti, eller bedre, sier Rønning.

Han vil ikke avsløre navnene til de to potensielle toppkandidatene.

– Vi anser det som lite sannsynlig at Ap blir større enn ved forrige valg, og det betyr at alle de andre får flertall. Ambisjonene våre er klare, og vi ønsker å komme i en posisjon hvor vi kan forhandle om ledervervet, sier han.

I Høyre er det Torgeir Prytz som skal kjempe om jobben som lokalstyreleder. Han berømmer Venstre for å satse på valgkampen, men vil ikke gå i ytterligere detaljer.

– Det er bra, og betyr at de sikter seg inn på lokalstyrelederplassen. Jeg kan ikke si så mye mer ennå, for vi har verken satt programmet eller nominasjonslisten 100 prosent ennå, sier Prytz til Svalbardposten. men står fritt foreløpig.

Partiet sier de ikke vil offentliggjøre hele lista før fristen går ut 15. mai, men Prytz gir bare vage svar på spørsmål om hvorfor.

– Kanskje vi vil tenke oss om én gang til, sier han.

Det ble lenge spekulert i om lokalstyrenestleder Geir Hekne, en mangeårig Høyre-profil i byen, ønsket å rykke opp. Etter lang tid i tenkeboksen, ble det i slutten av mars klart at han falt på et «nei». Prytz avviser at det kan skje plutselig endringer i nummer én-plassen de neste dagene.

– Min posisjon i nominasjonslista står fast, sier han.

Med et Venstre som for alvor ruster til kamp og MDG som frisk utfordrer, tror Høyre-mannen det kan bli en engasjerende valgkamp.

– Det blir noen spennende debatter, og håper det vekker større engasjement enn sist valg. Vi kommer virkelig til å satse, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!